«Θα υπέγραφα σε… λευκό χαρτί»

«Θα υπέγραφα σε… λευκό χαρτί»

Να τον αντιμετωπίζουν ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή και όχι σαν ταλέντο τόνισε πως θέλει ο Γιάννης Φετφατζίδης, παραχωρώντας συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα.

Ο 20χρονος μέσος του Ολυμπιακού, μιλώντας στον «Πρωταθλητή», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εντυπώσεις του από την έως τώρα προετοιμασία των «ερυθρόλευκων», στη νέα χρονιά, στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να καθιερωθεί στην ομάδα του Πειραιά, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

-Πες μας για τις πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία…

«Είναι η δεύτερη προετοιμασία που κάνω με την ομάδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό. Είναι σημαντικό για μένα να δουλεύω με την πρώτη ομάδα. Πήρα σημαντικές εμπειρίες από την πρώτη προετοιμασία. Σ’ αυτή θα δουλέψω πολύ σκληρά για να είμαι έτοιμος στη διάρκεια της χρονιάς. Η προετοιμασία ως τώρα είναι πολύ καλή».

- Μια νέα χρονιά, μια νέα πρόκληση; Τι περιμένεις από τη νέα σεζόν;

«Όπως και πέρυσι, και κάθε χρόνο, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε και το Κύπελλο. Τα καταφέραμε πέρυσι στο πρωτάθλημα. Το καταφέρνει, εξάλλου, η ομάδα συνεχώς τα τελευταία 15 χρόνια. Ελπίζω και φέτος. Προσωπικά, είχα καλή χρονιά πέρυσι. Θέλω να έχω ακόμη καλύτερη φέτος. Στην πραγματικότητα, είχα μισή καλή ρονιά πέρυσι και θα ήθελα να υπάρξει συνέχεια φέτος του πρώτου μισού».

-Είναι ο μοναδικός σου στόχος να καθιερωθείς ως βασικός στην ομάδα φέτος;

«Από την πλευρά μου αισθάνομαι έτοιμος σιγά-σιγά, με τις προπόνησες με την πρώτη ομάδα, θα βελτιωθώ. Χρειάζεται δουλειά κι αυτό σίγουρα θα το κάνω. Θα δουλέψω. Βάζω το μυαλό στο κεφάλι και δουλεύω. Ξέρω πως μόνο έτσι θα μπορέσω να κάνω το όνειρο πραγματικότητα, να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό. Θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό το όνειρο. Ελπίζω να κάνω τα καλά παιχνίδια του πρώτου γύρο και από εκεί και πέρα βλέπουμε».

-Πέρυσι φάνηκε κάποια στιγμή εξαιτίας μιας δήλωσης με την Εθνική, ότι έχεις πρόβλημα μαζί με τον κ. Βαλβέρδε. Φαντάζομαι θα ήθελες να το ξεκαθαρίσεις γιατί μερικές φορές μεγεθύνονται πράγματα από το πουθενά…

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γράφονται και να λέγονται τέτοια. Ο κ. Βαλβέρδε μου έδωσε την ευκαιρία πέρσι να πάρω στα πόδια μου 15-17 παιχνίδια. Ήταν απίστευτο. Δεν είναι δυνατόν να έχω εγώ πρόβλημα μαζί του. Αντιθέτος, τον ευχαριστώ γι' αυτό. Ήταν μία παρεξήγηση και τίποτα περισσότερο».

-Τι κέρδισες από την περσινή χρονιά;

«Κέρδισα πολλά πέρσι. Δεν το περίμενα κιόλας ότι θα παίζω. Από την προετοιμασία μέχρι το τέλος βελτιώθηκα σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού μου. Πέρα από το σωματικό και το αγωνιστικό, είναι εξίσου σημαντικό ότι βελτιώθηκα ψυχολογικά γιατί είναι πολύ απαιτητικό να μπαίνεις στο γήπεδο με τη φανέλα του βασικού και να έχουν απαιτήσεις από σένα».

-Ξαφνικά βρέθηκες να παίζεις βασικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πως το έζησες αυτό;

«Πριν από το ντέρμπι είχα ξεκινήσει βασικός σε αρκετά παιχνίδια αλλά έλεγα μέσα μου ότι ο κ. Βαλβέρδε δεν μπορεί, δεν γίνεται, να με βάλει βασικό και στο ντέρμπι. Και θα τον δικαιολογούσα απόλυτα τον άνθρωπο, γιατί δεν συνηθίζεται να παίζουμε εμείς οι πιο μικροί και οι πιο άπειροι. Όταν όμως κατάλαβα ότι θα με βάλει, αισθανόμουν πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος. Τρελάθηκα. Ήταν απίστευτο. Έλεγα μέσα μου όλη την εβδομάδα πως "θέλω να το δικαιώσω". Νομίζω ότι αυτό το έκανε μόνο αυτός ο προπονητής. Δεν έχω συνεργαστεί με πολλούς ως τώρα αλλά σίγουρα ο κ. Βαλβέρδε είναι ό,τι καλύτερο. Δεν ήρθε αυτό που περίμενα, δεν μπόρεσα να παίξω όσο καλά ήθελα, αλλά... Την άλλη φορά».

-Σε φοβίζουν και σε γεμίζουν με άγχος οι προσδοκίες του κόσμου;

«Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Δεν θέλω να λένε ακόμα ότι είμαι ταλέντο. Ότι είμαι μικρός. Τέρμα οι δικαιολογίες. Χαίρομαι πολύ που έχουν απαιτήσεις από μένα. Αυτό θέλω να δείξω. Να είμαι κανονικός, επαγγελματίας, ένας παίκτης από τον οποίο έχουν απαιτήσεις».

-Ακούστηκε ότι σε ήθελαν γερμανικές ομάδας. Είναι αλήθεια;

«Δεν νομίζω, δεν ξέρω αν υπήρξε επίσημη πρόταση. Απλώς πιστεύω πως ίσως υπήρξε ενδιαφέρον. Όπως συμβαίνει καμία φορά όταν ακούγεται το όνομα ενός μικρού παίκτη σε μία χώρα. Το έχω πει και το ξαναλέω, θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Θέλω να καθιερωθώ. Αυτό είναι το όνειρο μου. Ίσως μετά από 2-3 ή παραπάνω χρόνια, όταν νιώσω έτοιμος να δοκιμάσω και στο εξωτερικό και φυσικά στο τέλος να γυρίσω στον Ολυμπιακό».

-Εσύ πως βλέπεις την καλή πορεία στην Ευρώπη;

«Στα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια θα γίνει υπέρβαση που λένε όλοι και περιμένουμε. Τη θέλουν οι φίλαθλοι την θέλουμε και εμείς. Αν έχουμε και λίγη τύχη, μπορούμε να προκριθούμε από τον όμιλο. Έχουμε καλή ομάδα και ποιότητα. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Εκτός αν υπάρχει η Μπαρτσελόνα όπου εκεί μπορεί να υπάρχει ένα προβληματάκι».

-Αλήθεια, αν σου ζητούσε ο πρόεδρος να υπογράψεις σε… λευκό χαρτί όπως λέμε, να βάλει δηλαδή μετά τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου και τα λεφτά, θα υπέγραφες;

«Ναι, θα υπέγραφα. Θα τον εμπιστευόμουν. Δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου. Θα τον εμπιστευόμουν τον πρόεδρο».

-Αναφορικά με την κριτική που έγινε στον Ολυμπιακό στο περσινό πρωτάθλημα.

«Με ενοχλεί αφάνταστα. Είμαι 20χρονών και μου λένε κάποιοι ξαφνικά ότι το ποδόσφαιρο είναι βρόμικο. Απογοητεύομαι και στεναχωριέμαι. Και φυσικά δεν μπορώ και δεν θέλω να το πιστέψω. Νευριάζω όταν λένε ότι παίρνουμε το πρωτάθλημα έτσι. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Δεν είχαμε κάποια βοήθεια. Ιδρώσαμε και το κατακτήσαμε δίκαια στον αγωνιστικό χώρο».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved