Τελείωσε νωρίς…

Τελείωσε νωρίς…

Με γκολ από το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη και επέστρεψε στις νίκες.

Ανώτεροι στο πρώτο μέρος οι «πράσινοι», «έπεσαν» αισθητά στην επανάληψη ωστόσο πήραν το τρίποντο και επανήλθαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την «γκέλα» στην Νέα Σμύρνη. Στους 44 βαθμούς έφτασε η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και μείωσε στους τέσσερις την απόσταση από τον Ολυμπιακό που δοκιμάζεται την Κυριακή (30/01) στο Βόλο.

Αν και η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Εργοτέλη, με το σουτ του Γιαλούση στο 5’ να κοντράρει σε σώματα και να περνά λίγο άουτ, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που βρήκε πρώτος και αρκετά νωρίς το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 7’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νίνη, ο Μπουμσόνγκ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που ήταν αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά-ψαράκι.

Οι «πράσινοι», με το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα να «ζεσταίνει» κάπως το παγωμένο ΟΑΚΑ, είχαν πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τους Χριστοδουλόπουλο, Κατσουράνη και Νίνη περισσότερο δραστήριους ήθελαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» το παιχνίδι. Από την πλευρά του ο Εργοτέλης μετά το «μούδιασμα» του γκολ προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με τον Βερπακόφσκις από δεξιά και την ικανότητα του Μπούντιμιρ να «σπάει» μπάλες σε Ρομάνο και Ολίσε.

Ο Αφρικανός μέσος ήταν αυτός μάλιστα που έφτασε αρκετά κοντά στο γκολ, αφού σε δύο διαδοχικές φάσεις στο 18’ και το 19’ σούταρε από καλή θέση αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ρυθμός από εκεί και πέρα άρχισε να πέφτει και το παιχνίδι «ζωντάνεψε» ξανά μετά το μισάωρο όταν πήρε και πάλι πρωτοβουλίες ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά και ο Νίνης. Ένα σουτ του τελευταίου στο 39’ ήταν κι αυτό που ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Δασκαλάκη και στην παραχώρηση κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ.

Στο 40’ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Καντέ σηκώθηκε στην μικρή περιοχή ανάμεσα σε δύο αμυντικούς του Εργοτέλη και με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους «πράσινους». Οι Κρητικοί θα μπορούσαν ωστόσο να πάνε με καλύτερο σκορ στα αποδυτήρια, αν στο 44’ ο Τζόρβας δε νικούσε στη «μονομαχία» τον Μπούντιμιρ που σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Καραγεωργίου στο παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι νωθρός και τον Εργοτέλη να τον… ακολουθεί σε κακή απόδοση μετά την ευκαιρία του Μπούντιμιρ στο 50’, όταν τον πρόλαβε με διπλή προσπάθεια ο εξερχόμενος Τζόρβας. Οι Κρητικοί βρέθηκαν κοντά στο γκολ και στο 62’ με τον Ρομάνο να κάνει προβολή μετά από σέντρα του Βίσιο και να στέλνει την μπάλα άουτ, κι από εκεί και μετά το παιχνίδι έγινε πολύ κακό ποιοτικά.

Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει… στερέψει από εμπνεύσεις και δυνάμεις και ο Φερέιρα αντικατέστησε τους Γκοβού και Νίνη με τους Καραγκούνη και Μαυρία. Ο Καραγεωργίου με τη σειρά του είχε ρίξει στη «σκακιέρα» Φραγκουλάκη και Κυριακίδη, χωρίς όμως να προκύψουν… δραματικές αλλαγές στην μορφή του παιχνιδιού.

Είναι  χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή της ομάδας του Φερέιρα στην επανάληψη, ήρθε στο 77’ με ένα μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου το οποίο πέρασε κοντά στην εστία του Δασκαλάκη. Όλα αυτά είχαν κάνει τους περίπου 8.000 φίλους του Παναθηναϊκού με τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ, ζητώντας από το «τριφύλλι» την ανατροπή του 2-0 της Ένωσης από τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων.

Παράλληλα, οι φίλοι των «πράσινων» φώναξαν και κατά των διοικούντων λέγοντας «ΠΑΟ θρησκεία θύρα 13, είστε όλοι υπεύθυνοι σε αυτή την ιστορία». Το σφύριγμα της λήξης βρήκε πάντως τον Παναθηναϊκό νικητή και να κοιτάζει προς το παιχνίδι της Τετάρτης με αντίπαλο την ΑΕΚ, για τους «8» του Κυπέλλου., αφού ο Μπούντιμιρ σπατάλησε δύο σημαντικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για να μειώσει το σκορ.

Θυμηθείται λεπτό προς λεπτό την ροή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Εργοτέλης



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved