«Διπλό» και τώρα… ΠΑΟ

«Διπλό» και τώρα… ΠΑΟ

Νίκη… ψυχολογίας πήρε η ΑΕΚ στα Πηγάδια, επικρατώντας 2-0 της Ξάνθης, με γκολ των Λεονάρντο (3’) και Λυμπερόπουλου (26’), παραμονές του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, από το Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης Skoda Ξάνθη - ΑΕΚ.

Η φετινή παράδοση που θέλει την ΑΕΚ να παίρνει το «τρίποντο», όταν μπαίνει μπροστά στο σκορ, επαναλήφθηκε και στη σημερινή (29/01) αναμέτρηση με αντίπαλο τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Πετυχαίνοντας την τρίτη σερί εκτός έδρας νίκη (0-2) της στο πρωτάθλημα, σε μια από τις παραδοσιακά δυσκολότερες έδρες της Super League, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον επαναληπτικό του Κυπέλλου της προσεχούς Τετάρτης (02/02)

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή και έναν μόνο ποδοσφαιριστή στην κορυφή της επίθεσης. Συγκεκριμένα, Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε με τον Γκσπούρνινγκ κάτω από τα δοκάρια, τους Βάλλα, Κωστούλα, Στιούαρτ και Μπέρτος στην άμυνα, τους Μπόατενγκ και Φλίσκας ως αμυντικά χαφ, ενώ οι Μαρσελίνιο, Πόι και Κατόνγκο ήταν πίσω από τον μοναδικό στράικερ Σουάνη.
Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ παρατάχθηκε στα Πηγάδια με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, δεδομένων των αναγκαστικών απουσιών (Δέλλας, Μανωλάς, Μπλάνκο, Γεωργέας. Καράμπελας) αλλά και της ταυτόχρονης επιθυμίας του Μανόλο Χιμένεθ, να ξεκουράσει κάποιους παίκτες (Σάχα, Ντιόπ, Μάκος, Σκόκο), ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.
Το ντεμπούτο του με τους «κιτρινόμαυρους» έκανε ο Μίτσελ, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία, αλλά παράλληλα πως χρειάζεται χρόνο για να βρει τα… πατήματά του. Οι αρχικοί έντεκα της ΑΕΚ, ήταν ο Αραμπατζής στο τέρμα, οι Νταντόμο, Νασούτι, Γιάχιτς και Αργυρίου στην άμυνα, Μίτσελ, Γκέντσογλου, Καφές (στην επανεμφάνισή του) στο κέντρο, ενώ μπροστά έπαιξαν οι Έντερ και Λεονάρντο, με τον Λυμπερόπουλος στην κορυφή.

Το παιχνίδι άρχισε με γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό, από σέντρα του Αργυρίου και «τσαφ» του Βάλλα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Λεονάρντο, που με σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκσπούρνινγκ, κάνοντας το 0-1.
Το γρήγορο γκολ έδωσε «φτερά» στην ΑΕΚ και αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, που βρέθηκαν με το… καλημέρα πίσω στο σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ένωση έδωσε χώρο στην Ξάνθη που προσπάθησε, κυρίως από τα δεξιά με τους Κατόνγκο και Πόι, να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ.
Η ΑΕΚ με ιδιαίτερα δραστήριο τον σκόρερ Λεονάρνο και τον Λυμπερόπουλο, να παλεύει μόνος στην επίθεση, έδειξε πως ήλεγχε το παιχνίδι.
Η καλύτερη φάση της Ξάνθης στο πρώτο μέρος ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν ο Μαρσελίνιο προσπάθησε με δυνατό σουτ να νικήσει τον Αραμπατζή και τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να διώχνει σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι πήραν… παράσταση νίκης, με τον Λυμπερόπουλο να δέχεται τη σέντρα του Έντερ από εκτέλεση κόρνερ και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, να σημαδεύει το αριστερό «γάμα» της εστίας της Ξάνθης (0-2).
Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με την Ξάνθη να διατηρεί μια φλύαρη υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Αραμπατζή.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν την άμυνα της ΑΕΚ για να μπορέσουν να φτάσουν γρήγορα σε ένα γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 57’ με ωραίο σουτ του Πόι. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Παπαδόπουλος θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Καζάκη (στην επανεμφάνισή του με τη φανέλα της Skoda), ο οποίος στο 62’ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, σε μεγάλη διπλή ευκαιρία, αρχικά σε σουτ του ίδιου και στη συνέχεια του Πόι.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δίχως να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες. Μετά το 63’ ο Χιμένεθ, θέλησε να θωρακίσει τα μετόπισθεν, αλλάζοντας τους Μίτσελ και Λυμπερόπουλο, με τους Ντιόπ και Λαγό, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Ξάνθης, να φτάσει με προϋποθέσεις στην εστία του Αραμπατζή.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο με μια κεφαλιά του Καζάκη στο 80’, με τον Γιάχιτς να παρεμβάλλεται και να διώχνει σε κόρνερ και ύστερα στο 92’ σε μια κεφαλιά του Βασιλακάκη, που έδιωξε ο Αραμπατζής.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, έκανε και ο νεαρός Νικόλτσης, που αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved