Ριέρα: «Σούπερ με Γέστε»

Ριέρα: «Σούπερ με Γέστε»

Ενθουσιασμένος παρουσιάστηκε ο Άλμπερτ Ριέρα με αφορμή την επερχόμενη συνεργασία του με τον Φραν Γέστε.

Ο 29άχρονος Ισπανός άσος του Ολυμπιακού δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ»:

«Σούπερ ομάδα και με τον Γέστε. Είναι ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα! Τον καλωσορίζω και νομίζω ότι θα έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα από πέρυσι! Θυμάμαι πάντα το αριστερό του πόδι!».

Πρόσθεσε πως δεν ήταν 100% έτοιμος πέρυσι, αλλά φέτος θα παρουσιαστεί καλύτερος στην δεύτερη του χρονιά στους «ερυθρόλευκους»:

«Δεν ήταν εύκολο γιατί με την Λίβερπουλ δεν συμμετείχα στα φιλικά επειδή περίμενα να υπογράψω στον Ολυμπιακό, είχα χάσει προπονήσεις και γενικά δεν είχα κάνει καλή προετοιμασία. Δεν ήμουν 100% έτοιμος. Φέτος όμως θα είμαι πολύ πιο έτοιμος και γνωρίζω ότι θα είμαι καλύτερος και όλοι μαζί θα κάνουμε την ομάδα πιο ποιοτική».

Παράλληλα σχολίασε γενικότερα την πορεία της καριέρας του:

«Ξεκίνησα την καριέρα μου στη Μαγιόρκα και μετά πήγα στην Γαλλία και τη Μπορντό. Είχα προτάσεις από Ατλέτικο και Λα Κορούνια, αλλά ήμουν μόνο 20 χρονών και είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να πάω σε μία άλλη ομάδα και να κάνω την καλύτερη επιλογή για μένα και για την οικογένειά μου. Το ίδιο λέω και τώρα. Ήμουν σίγουρος 100% ότι πρέπει να έρθω εδώ. Είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό».

Και τις πρώτες του στιγμές στην Ελλάδα:

«Όταν έφτασα ήταν μία μεγάλη ευχάριστη έκπληξη. Όλος αυτός ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομά μου. Ήταν κάτι το εντυπωσιακό γιατί στην Ισπανία δεν το συνηθίζουν να εκδηλώνονται έτσι. Ο κόσμος εδώ είναι πιο εκδηλωτικός όμως και πιο δεμένος με την ομάδα του. Ήταν κάτι που με χαροποίησε αλλά και με γέμισε ευθύνες γιατί ήξερα ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει πολλά από εμένα. Αισθάνθηκα σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον σύλλογο, όπως κι εκείνοι, όμως μία ομάδα δεν είναι ένας παίκτης και ο σύλλογος είναι εκείνος που κερδίζει τους τίτλους. Μέχρι τώρα τα πήγαμε καλά, έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, αλλά οφείλουμε να βελτιωθούμε κι άλλο γιατί τη νέα χρονιά περιμένουν περισσότερα από εμάς».

Ενώ για τον Γέστε συμπλήρωσε αναφορικά με πιθανό ανταγωνισμό τους:

«Θα δούμε... δεν με νοιάζει η θέση, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και εξαρτάται από τον αντίπαλο κάθε φορά. Τα διάφορα συστήματα είναι για να κουμπώνουν πάνω στους παίκτες».{textlink}

Χιουμοριστικός ήταν όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για το επόμενο πρωτάθλημα:

«Φέτος θα προσπαθήσουμε για ακόμη μεγαλύτερη διαφορά (γέλια). Τίποτα δεν είναι εύκολο, χρειάζεται να παλέψεις. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, όλα τα κερδίζεις με την προσπάθειά σου μέσα στο γήπεδο».

Δεν παρέλειψε την αναφορά στους οπαδούς του Ολυμπιακού:

«Οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί και είναι πάντα δίπλα μας. Θυμάμαι για παράδειγμα την παρουσία τους στο Βόλο. Ξέρεις δεν είναι πάντα εύκολο να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια στην έδρα σου. Νομίζω τρεις τέσσερις ομάδες το κατάφεραν αυτό στην Ευρώπη. Έχει δείξει ότι στηρίζει την ομάδα και αυτό θέλουμε να κάνει και φέτος. Να είναι κοντά μας».

Ακόμα πραγματοποίησε δηλώσεις για πιθανό ενδιαφέρον της Βαλένθια για τον ίδιο:

«Το άκουσα κι εγώ, αλλά αυτό το χρόνο δεν πρόκειται να φύγω. Έχω στο μυαλό μου μόνο τον Ολυμπιακό. Άκουσα κάτι για πρόταση βέβαια, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις ομάδα που να αισθάνεσαι τόσο καλά, και είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις αποδυτήρια σαν αυτά που έχουμε στον Ολυμπιακό. Είναι το συναίσθημα που σου βγάζει μία ομάδα. Όλα είναι πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις και όλοι είμαστε μία γροθιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Και άλλοι παίκτες είχαν προτάσεις, όπως ο Ιμπαγάσα, ο Μοντεστό, ο Τοροσίδης, έδειξαν όμως ότι θέλουν να μείνουν και να συνεχίσουν πάνω σε αυτό που χτίσαμε την προηγούμενη χρονιά».

Επίσης αναφέρθηκε στον Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Τον ξέρω πολλά χρόνια. Είναι προπονητής που μιλάει μαζί μας, είναι ανοιχτός, νοιάζεται για μας και έχει πολύ ωραίες ιδέες πάνω στο ποδόσφαιρο. Δουλεύει για να βελτιώσει την ομάδα. Τώρα που είναι η δεύτερη χρονιά του και γνωρίζει ακόμη καλύτερα όλους τους παίκτες είναι καλύτερα και για την ομάδα. Μας μιλάει συνέχεια, περιμένει από εμάς περισσότερα και μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved