Νέα δεδομένα για Φερέιρα

Νέα δεδομένα για Φερέιρα

Μετά την ατυχία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου – και του Παναθηναϊκού κατ’ επέκταση – ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναγκάζεται να αλλάξει τα πλάνα του ενόψει Οντένσε και προκριματικών Champions League. Το Onsports είναι στο Κίτσμπουελ και αναλύει.

Ξέχωρα από τις διαφαινόμενες προσθήκες που ετοιμάζεται να κάνει ο Παναθηναϊκός, η απόφαση του Ζεσουάλδο Φερέιρα να εφαρμόσει το 4-3-3 είχε στηριχθεί κυρίως στα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που έχει για την ώρα στην διάθεσή του.

Με ακραία χαφ όπως ο Χριστοδουλόπουλος και ο Λέτο που πατάνε περιοχή και δημιουργούν καταστάσεις, με δυο εσωτερικούς μέσους που να δημιουργούν το παιχνίδι και όλα όσα προσπαθούσε ο Πορτογάλος να περάσει στην ομάδα του τις μέρες που βρίσκεται εδώ στο Κίτσμπουελ.

Σοκ και… «τρέχουμε»

Μετά το σοκ με τον τραυματισμό του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, και την ατυχία που είχε ο διεθνής μέσος, ο Φερέιρα είναι αναγκασμένος να «τρέξει» έτσι ώστε να αλλάξει τα πλάνα του. Θα πρέπει ο Πορτογάλος να αναπροσαρμόσει το πώς σκέφτηκε αρχικά την ενδεκάδα της ομάδας του, αφού δεν υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες επιλογές και δύσκολα θα γίνουν κινήσεις για να αναπληρωθεί το κενό που αφήνει ο τραυματισμός του «Λάζου».

Ο Φερέιρα είχε ήδη αρχίσει να μοντάρει μια βασική ενδεκάδα που ως αρχή επιθετικής λειτουργίας είχε την ταχύτητα των Λέτο και Χριστοδουλόπουλου στα άκρα, την ικανότητα των δύο παικτών στο «ένας εναντίον ενός» και στην καλή τους συνεργασία με τα εσωτερικά χαφ και τους πλάγιους μπακ. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να αλλάξουν.

Νίνης, Μαρίνος ή… Κλέιτον;

Με δεδομένο ότι και να αποκτηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο Κουίνσι δε θα προλάβει να παίξει στα παιχνίδια με τους Δανούς, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τον Παναθηναϊκό αλλά και φυσικά για τον Φερέιρα. Ο 65χρονος τεχνικός θα πρέπει να βρει μια λύση για το δεξί άκρο της ομάδας του, αφού δύσκολα θα στηριχθεί σε παιχνίδια επιπέδου Champions League σε παίκτες που λογίζονται ως «ρεζέρβες».

Η πρώτη σκέψη, θα είναι να μετακινηθεί στο δεξί άκρο ο Σωτήρης Νίνης – που έχει παίξει τη θέση με επιτυχία στο παρελθόν – και να περάσει στον άξονα ο Γιώργος Καραγκούνης. Ίσως αυτό να προτιμήσει τελικά και ο Πορτογάλος, από τη στιγμή που ο Καραγκούνης έχει δώσει διαπιστευτήρια τόσα χρόνια και δε γίνεται καν λόγος για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει ως εσωτερικός χαφ, που έχει ακόμα κάποιες (εσωτερικές) εναλλακτικές.

Αυτές είναι να περάσει στη θέση του δεξιού ακραίου χαφ ο Στέργος Μαρίνος, που δείχνει μια παραπάνω διάθεση στις προπονήσεις και τα φιλικά της Αυστρίας, ή να γίνει η απόλυτη «έκπληξη» με την χρησιμοποίηση του Κλέιτον, αφού ο Βραζιλιάνος ούτως ή άλλως δεν δοκιμάζεται στη φυσική του θέση και στο παρελθόν είχε καλά παιχνίδια ως εξτρέμ στη Λάρισα.

Προβλημάτισε και η εικόνα

Το κακό πάντως για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν μόνο ο τραυματισμός του Χριστοδουλόπουλου. Η εικόνα απέναντι στη Σίβασπορ χρίζει αλλαγής, όπως και τα πλάνα του προπονητή πλέον, αφού δεν φάνηκε σε κανένα σημείο να βγαίνουν τα όσα έχει ζητήσει ο Φερέιρα. Κυρίως σε αυτό που υστέρησε ο Παναθηναϊκός ήταν η κατοχή της μπάλας, κάτι που δε θα έπρεπε να συμβεί αφού έχει δουλευτεί αρκετά στις προπονήσεις.{textlink}

Παράλληλα, από ένα σημείο και έπειτα οι «πράσινοι» έμειναν και από δυνάμεις – σύνηθες βέβαια φαινόμενο στη διάρκεια των προετοιμασιών των ομάδων – κάτι που απέναντι σε μια ομάδα όπως οι καλογυμνασμένοι Δανοί, ενδεχομένως και να κοστίζει. Ο χρόνος πάντως πιέζει και στο «τριφύλλι» θα πρέπει να αλλάξουν τα πλάνα τους έτσι ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι απέναντι στην Οντένσε για τα προκριματικά του Champions League.

Νέα δεδομένα για Φερέιρα



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved