Σαβίνι: «Να μείνω και να παίζω»

Σαβίνι: «Να μείνω και να παίζω»

Ανοιχτός σε κάθε συζήτηση με τον ΠΑΟΚ είναι ο Μίρκο Σαβίνι, ο οποίος θέλει να μείνει στην ομάδα, αλλά να αγωνίζεται.

Ο Ιταλός αμυντικός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία για τα δύο χρόνια που βρίσκεται στον «Δικέφαλο του Βορρά», την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και τη νέα περίοδο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο 32χρονος αμυντικός:

Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από την ομάδα, αλλά υπάρχει και οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Επίσης υπάρχει οικονομική στενότητα στον ΠΑΟΚ. Ξεκινάει μία πιο δύσκολη περίοδος για την ομάδα;

«Το οικονομικό πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Για την ομάδα, ξέρω κι εγώ ότι υπάρχει μία στενότητα. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να βρει λύσεις. Και για την ομάδα και για τον κόσμο θα είναι καλό. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε καλές σεζόν τα τελευταία χρόνια, και ο κόσμος έχει υψηλές απαιτήσεις. Αλλά κι εμείς θέλουμε να πάμε ακόμη καλύτερα».

Συνήθως ήσουν 12ος παίκτης της ομάδας. Δεν ήσουν σε πολλά παιχνίδια βασικός. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Για μένα κάθε χρόνο είναι σημαντικό να προσπαθώ για το καλύτερο. Ίσως δεν είναι καλό να ακούω συνέχεια ότι μία είμαι στην ομάδα και την άλλη όχι, ότι τη μία θα αποδεσμευτώ και την άλλη θα μείνω, ότι θα μου μειώσουν το συμβόλαιο κτλ. Εγώ θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι ωραίο να ακούς συνέχεια τέτοια πράγματα. Ακούω όμως συνέχεια για μειώσεις, για αποδεσμεύσεις κτλ. Δεν είναι ωραίο αυτό. Είμαι όμως επαγγελματίας και θα κάνω ότι πρέπει. Από την πλευρά μου μένοντας θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο, ότι έκανα και τα δύο προηγούμενα χρόνια που ήμουν στην ομάδα».

Τελικά έγινε συζήτηση για αποδέσμευσή σου ή όχι;

«Ο Κωνσταντινίδης μίλησε με τον ατζέντη μου αμέσως μετά από το τέλος της περσινή σεζόν. Εγώ θέλω να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Δε βρέθηκε λύση τότε. Προσωπικά είμαι ανοιχτός σε κάθε κουβέντα. Ο Κωνσταντινίδης μου είπε να βρούμε κάποια λύση. Θα δούμε…  Εγώ θέλω να μείνω, αλλά αν χρειαστεί ο σύλλογος να κάνουμε νέα συζήτηση, είμαι ανοιχτός».

Πως ξεκινάει η νέα σεζόν;

«Ξαναλέω ότι είναι ψυχοφθόρο να νιώθεις ότι χάνεις και την εμπιστοσύνη του συλλόγου. Στα δύο χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ θέλω να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Είμαι 32 ετών και  ξέρω πως είναι το ποδόσφαιρο. Θέλω να είμαι σωστός στη δουλειά μου. Ο προπονητής θα κρίνει αν μπήκα καλά στη σεζόν. Έκανα καλή δουλειά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, δεν έχω προβλήματα με τους τραυματισμούς που με ταλαιπώρησαν πέρυσι και προπονούμαι σκληρά καθημερινά».

Το περιμένεις από τη νέα σεζόν και τι να περιμένει και ο κόσμος;

«Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι υψηλές. Αυτό είναι κατανοητό για μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα κάνουμε βήμα - βήμα για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παλεύουμε για το καλύτερο».

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει και ένας καινούριο προπονητής. Ο κ. Μπόλονι. Πως τον βλέπεις;

«Η δική μου φιλοσοφία είναι να προσπαθώ να πάρω ότι καλύτερο μπορώ από κάθε προπονητή. Ο κ. Μπόλονι φέρνει μία νέα φιλοσοφία στην ομάδα, μία νέα νοοτροπία. Κάθε προπονητής έχει να δώσει κάτι διαφορετικό και πρέπει να επωφελούμαστε όλοι από αυτό. Και αν όλοι οι παίκτες το βλέπουν έτσι, τότε όλη η ομάδα θα είναι καλύτερη».

Τα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ έχεις μικρό αριθμό συμμετοχών; Πως νιώθεις γι’ αυτό;

«Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Κανείς δε θέλει να μένει έξω. Αλλά πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τι χρειάζεται η ομάδα. Δεν πρέπει να το παίρνεις προσωπικά. Ο προπονητής αποφασίζει ποιοι θα παίζουν. Αλλά όλοι πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί».

Πέρυσι ήταν μία άτυχη σεζόν για σένα. Είχες και τραυματισμούς…

«Αρχικά ο Μπερέτα με έβαλε εκτός λίστας στην Ευρώπη. Μετά είχα έναν τραυματισμό, και αργότερα μία σοβαρή θλάση. Ελπίζω φέτος να πάνε όλα καλά. Στην προετοιμασία τουλάχιστον ξεκίνησα χωρίς προβλήματα».

Πιο είναι η πιο γλυκιά σου ανάμνηση στα δύο χρόνια που είσαι στον ΠΑΟΚ;

«Το γκολ που πέτυχα με τον Άρη στα πλέι οφ του 2010 και η κατάκτηση της πρώτης θέσης σε εκείνα τα πλέι οφ. Γενικότερα ζήσει πολλές καλές στιγμές στον ΠΑΟΚ. Μπορώ να θυμηθώ και το διπλό με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ που μας περίμενε μετά κόσμος στο αεροδρόμιο, την πρόκριση με τη Φενέρμπαχτσε αλλά και άλλες σημαντικές επιτυχίες».

Αν σου έλεγαν να διαλέξεις έναν τίτλο στην Ελλάδα ή μία καλή πορεία στην Ευρώπη, τι θα διάλεγες;

«Δε μου αρέσει να διαλέγω. Όταν παίζεις και Ευρώπη και πρωτάθλημα, είναι δύσκολο. Αλλά εμείς θέλουμε το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ παντού…».

Σου λείπει το Καμπιονάτο με αυτά που βλέπεις στην Ελλάδα;

«Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Μου αρέσει στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι Καμπιονάτο».

Μπορεί να κάνει καριέρα ο Βιεϊρίνια στο Καμπιονάτο ή σε κάποιο άλλο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;

«Για μένα που τον ζω δύο χρόνια, θεωρώ ότι μπορεί να παίξει οπουδήποτε χωρίς πρόβλημα».

Υπάρχει και το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα. Στην Ιταλία άλλαξαν πολλά, στην Ελλάδα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

«Στην Ιταλία έπεσε ακόμη και η Γιουβέντους! Ελπίζω και στην Ελλάδα να γίνουν σωστές κινήσεις, αλλά από ότι καταλαβαίνω από τον κόσμο, δε θα γίνουν και πολλά πράγματα. Μακάρι να καθαρίσει το ποδόσφαιρο…».



Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
ΑΕΚ: Παραμένει εκτός ο Μουκουντί
ΑΕΚ: Παραμένει εκτός ο Μουκουντί
Γκριμάου: «Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχουμε δώσει φέτος»
Γκριμάου: «Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχουμε δώσει φέτος»
Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved