«Καλός στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ»

«Καλός στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λέονιντ Σλούτσκι έδωσε μεγάλη συνέντευξη στη «Sport-Express». Στάθηκε αρκετά στον ΠΑΟΚ τον οποίο θεωρεί υπολογίσιμο αντίπαλο και θεωρεί πως η ομάδα του δεν βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση κάτι το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί ο «Δικέφαλος».

Αναλυτικά το απόσπασμα της συνέντευξης που αναφέρεται στον ΠΑΟΚ:

-Σκέφτεστε τη συγκέντρωση της ομάδας για τα επερχόμενα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ;
«Φέτος δε θα έχουμε το χρόνο που είχαμε πέρσι πριν τους αγώνες με τη Σεβίλλη (σ.σ. για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ) και δεν έχουμε κάνει τις πέντε θεωρίες, όπως τότε. Σε κάθε περίπτωση, ήταν απαραίτητο να φτάσουμε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον αντίπαλό μας στη δεύτερη φάση».

-Πόσες «θεωρίες» θα γίνουν αυτή τη φορά;
«Θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του υλικού που χρειάζεται να δείξουμε στους παίκτες. Νομίζω ότι θα δούμε την ελληνική ομάδα δύο ή τρεις φορές».

-Τι γνωρίζετε ήδη για τον ΠΑΟΚ; Τι άλλο σκοπεύετε να μάθετε και πώς;
«Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ελλήνων είναι ανεπτυγμένο τόσο πετυχημένα, που θα στείλουμε τρεις ακόμη βοηθούς, για να δουν την ομάδα ζωντανά. Στις 30 Ιανουαρίου θα πετάξουμε στην Ελλάδα, από όπου την επομένη θα ταξιδέψουμε στην Τουρκία, όπου θα αφιχθεί η ομάδα. Στις 6 Φεβρουαρίου θα παίξουμε το πρωί και το απόγευμα θα έχουμε χρόνο να πετάξουμε για να δούμε ένα ακόμη ματς στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός). Τέλος, στις 12 θα πετάξουμε στην Ελλάδα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Σήμερα είδα δύο από τους αγώνες τους, τη σύνθεση και την τακτική τους, αλλά γενικά συμπεράσματα δεν υπάρχουν ακόμη».

-Φαίνεται ότι οι Έλληνες μοιάζουν με την αντίπαλο στους ομίλους, Παλέρμο;
«Η Παλέρμο είναι σίγουρα περισσότερο ομάδα πρωτοβουλίας, αλλά ο ΠΑΟΚ θα έχει πολύ μεγαλύτερο κίνητρο. Η ήττα των Ιταλών από τη Σπάρτα ήταν θέμα φανταστικά κακής τύχης και στη συνέχεια, αφού έπαιξαν εναντίον μας ένα πολύ υψηλής ποιότητας παιχνίδι, απλά "έφτυσαν" το Europa League και συγκεντρώθηκαν στο πρωτάθλημά τους. Η σύνθεση που παρέταξαν εναντίον μας στη Μόσχα ήταν... κάτι άλλο! Υπήρχαν παίκτες που δε γνώριζα, παρότι είχα μελετήσει πολύ προσεκτικά την Παλέρμο. Όλα είχαν μπερδευτεί...».

-Αλλά αντιστάθηκαν αρκετά...
«Γιατί πολύ απλά ήταν ένα παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές, ήμασταν πολύ πιο δυνατοί εκείνη την ημέρα. Επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ, μοιάζει πιθανότατα περισσότερο στη Σπάρτα, είναι καλά οργανωμένος και παίζει αμυντικά, βασιζόμενος σε αντεπιθέσεις».

-Παρατήρησα πόσο προσεκτικά παρακολουθήσατε τον αγώνα της Σεβίλλης με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για έναν πιθανό αντίπαλο στη φάση των "16" ή τέτοιες σκέψεις δε θα πρέπει να γίνονται από τώρα;
«Πρόσφατα στην ομάδα αναπτύχθηκε μία κουβέντα για το ποιος είναι το φαβορί στο ζευγάρι Σεβίλλη - Πόρτο, αλλά ήταν περισσότερο σε θεωρητικό επίπεδο, παρά σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ...».

-Το μέρος ποιας ομάδας πήρατε;
«Πιστεύω ότι θα περάσει η Πόρτο. Αλλά ο (σ.σ. βοηθός προπονητή) Σαστίκοφ, για παράδειγμα, επέλεξε τη Σεβίλλη. Το να τους τσεκάρουμε σήμερα δεν έχει νόημα. Πριν από τα πρώτα ματς της σεζόν, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πώς θα παρουσιαστείς. Μπορείς να εγγυηθείς ότι η ομάδα θα είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση, αλλά το πώς θα ανταποκριθεί είναι δύσκολο να το προβλέψεις. Την ίδια περίοδο, η σεζόν για τον ΠΑΟΚ θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι σε εγρήγορση, γεγονός που θα μπορούσε να εξαλείψει τη διαφορά στην ποιότητα και την κλάση. Τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα γι' αυτόν το λόγο».



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved