Ό,τι πει ο κόουτς…

Ό,τι πει ο κόουτς…

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε τους ποδοσφαιριστές του να υπακούουν στις εντολές του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κίτσμπουελ και να επιτυγχάνουν – παρά ένα γκολ – ακόμα και το σκορ που ζήτησε.

Πίεση από την αρχή

Είναι γνωστό, έχουμε αναφερθεί άλλωστε σε αυτό πολλές φορές από την αρχή της προετοιμασίας, ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πιέζουν από το πρώτο λεπτό του αγώνα τον αντίπαλο και να κερδίζουν την κατοχή της μπάλας έτσι ώστε να είναι αυτοί οι κυρίαρχοι της αναμέτρησης.

Αυτό έγινε απέναντι στην Κίτσμπουελ, αφού το «τριφύλλι» πήρε τα ηνία – κάτι που βέβαια θα γινόταν ούτως ή άλλως λόγω και της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου – μόλις στο 10’’ του παιχνιδιού και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό χωρίς... πολλά πολλά.

Παρατηρήσεις σε Νίνη και Λάζαρο

Ο Φερέιρα παρά πάντως το εύκολο απόγευμα που πέρασε ο Παναθηναϊκός, δεν ήταν αδιάφορος παρά περισσότερο απαιτητικός από τους παίκτες του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα στο χορτάρι, ή τους έκανε τις αντίστοιχες παρατηρήσεις όταν κάτι δεν πήγαινε καλά.

Αυτό συνέβη με τους Νίνη και Χριστοδουλόπουλο με τον δεύτερο να ακούει πως «δεν έπρεπε να κλειστείς, έπρεπε να ανοίξεις το παιχνίδι και να πας από την δεξιά πλευρά», μετά από μια λάθος επιλογή του. Βέβαια, ο Φερέιρα δεν έκανε μόνο παρατηρήσεις αλλά επιβράβευσε και τους παίκτες του όποτε το έκρινε σκόπιμο, όπως έγινε με τους Μαρίνο, Καραγκούνη, Λέτο και Νίνη.

Συνέχεια με ένταση

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Φερέιρα δεν ήθελε να χαλαρώσουν λεπτό οι ποδοσφαιριστές του. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο ημίχρονο και ενώ το παιχνίδι ήταν 3-0 και περίπου στο 35’ σηκώθηκε από τον πάγκο και ζήτησε από τον Σαριέγκι στα ισπανικά να μεταφέρει στους υπόλοιπους πως μένουν μόνο δέκα λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου και να τα δώσουν όλα ως το φινάλε.{textlink}

Ο Βάσκος αρχηγός του Παναθηναϊκού μετέφερε τις εντολές του προπονητή, μάλιστα στα ελληνικά, και το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι ανταποκρίθηκαν οι ποδοσφαιριστές σκοράροντας άλλες δύο φορές για να διαμορφώσουν το 5-0 του ημιχρόνου.

Ζήτησε και το σκορ!

Ο Φερέιρα δε ζήτησε όμως μόνο πράγματα που αφορούσαν καθαρά στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Πορτογάλος τεχνικός λίγο πριν ο Γιώργος Καραγκούνης κερδίσει το πέναλτι και το εκτελέσει ο ίδιος για να διαμορφώσει το 10-0, είχε πει στον αρχηγό της Εθνικής ότι πρέπει να φορτσάρει η ομάδα έτσι ώστε να πετύχει και πέμπτο γκολ σε ένα ημίχρονο. Αυτό έγινε και με το παραπάνω, αφού οι «πράσινοι» έφτασαν τα έξι γκολ σε ένα ημίχρονο και συνολικά στο 11-0.

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα συνομιλούσε με τον Γιώργο Καραγκούνη για το συγκεκριμένο θέμα, με εμφανώς καλή διάθεση αφού ήταν και οι δύο χαμογελαστοί στο δρόμο για τα αποδυτήρια.

Ό,τι πει ο κόουτς…



ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved