Γκράθια: «Ζούμε όλοι ένα όνειρο»

Γκράθια: «Ζούμε όλοι ένα όνειρο»

Συγκρατημένα αισιόδοξος και σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα παρουσιαστεί αύριο (14/7) έτοιμος στην πρώτη του ευρωπαϊκή πρόκληση με αντίπαλο τη Ραντ στο Βελιγράδι (18.00 ώρα Ελλάδας) παρουσιάστηκε ο Χάβι Γκράθια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στο γήπεδο της Ομπιλιτς.

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του ζουν ένα όνειρο, μια και πρόκειται για την «παρθενική» ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας, αλλά και του ίδιου ως προπονητής. Ακόμη ανέλυσε τον αντίπαλο, λέγοντας ότι είναι μία ομάδα, που έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, τόνισε ότι πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να κλείσουν τους διαδρόμους και να πετύχουν ένα ή περισσότερα γκολ, ενώ μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που έχουν αντιμετωπίσει λόγω της αφόρητης ζέστης. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι εκείνος και οι παίκτες του δεν έχουν επηρεαστεί από όσα ακούγονται για το ενδεχόμενο τιμωρίας της ομάδας, διότι «η δουλειά τους είναι στο γήπεδο».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Χάβι Γκράθια:

Κατά πόσο είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός Βόλου, μια και η Ραντ είχε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί: «Η ομάδα προετοιμάζεται εδώ και τρεισήμισι βδομάδες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να καλυτερέψουμε κάποια πράγματα. Αλλά είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αυτό το παιχνίδι. Το περιμέναμε αρκετά και είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε».

Αν θα έχει διαφορές η ενδεκάδα συγκριτικά με το φιλικό της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ: «Κάποιες αλλαγές θα έχουμε, αλλά αύριο θα το ξέρουμε».

Εάν έχει επηρεαστεί το κλίμα στην ομάδα από τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν: «Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα κάνει τη δουλειά της. Έχει αφήσει στην άκρη ό,τι ακούγεται και ασχολείται με ό,τι γίνεται. Η δουλειά της είναι στο γήπεδο. Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και να μπορέσουμε να παίξουμε καλύτερα, πρέπει να είναι συγκεντρωμένη σε αυτά που κάνει και όχι σε αυτά που ακούγονται».{textlink}

Για το γεγονός ότι το παιχνίδι διεξάγεται νωρίς και κάνει υπερβολική ζέστη και κατά πόσο δυσκολεύει την ομάδα: «Δεν είναι η καλύτερη ώρα για να παίξουμε. Αλλά πρέπει να το κάνουμε, αφού έτσι είναι. Και οι δύο ομάδες θα έχουν το ίδιο πρόβλημα, θα πρέπει να αντέξουμε όλοι τη ζέστη, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι».

Πρώτο ευρωπαϊκό ματς για την ομάδα και για εκείνον: «Σαν παίκτης είχα την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη, αλλά σαν προπονητής είναι η πρώτη φορά. Όπως είναι και για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή ζούμε όλοι μας ένα όνειρο, αλλά το έχουμε πάρει πολύ στα σοβαρά αυτό το παιχνίδι, διότι είναι ο πρώτος αγώνας».

Τι έχει πει στους παίκτες του: «Πάντα υπάρχει πρώτη φορά για όλα. Είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, για αυτό παίζουμε. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το ηθικό, γιατί ερχόμαστε όλοι με όνειρα. Επίσης, να το συνδυάσουμε με την πείρα που έχει η ομάδα από τα πολλά παιχνίδια των προηγούμενων χρόνων».

Κατά πόσο έχει εικόνα από τη Ραντ και τι πρέπει να προσέξουν: «Οι παίκτες της Ραντ έχουν μία πολύ καλή φυσική κατάσταση και καλή τεχνική, ενώ δουλεύουν πολύ με την μπάλα. Είναι μία ομάδα που παίζει αρκετά καλά. Παίζει σε όλο το γήπεδο και θα πρέπει να αμυνθούμε και να κλείσουμε αυτούς τους διαδρόμους. Ξέρουμε ότι είναι ένα παιχνίδι όχι 90 λεπτών, αλλά 180 και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να βάλουμε ένα γκολ ή και παραπάνω».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved