Πηλαδάκης: «Άνισος ανταγωνισμός»

Πηλαδάκης: «Άνισος ανταγωνισμός»

Αποφασισμένος να κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Λάρισας είναι ο Κώστας Πηλαδάκης.

Ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα κάνει για να ακυρωθεί η επικύρωση της βαθμολογίας της Super League.

Θα κάνουμε προσφυγή στην ΕΠΟ για την επικύρωση της βαθμολογίας», είπε και συνέχισε: «Οποιαδήποτε ομάδα θα έκανε το ίδιο. Θέλουμε να είναι όσο το δυνατό πιο ξεκάθαρη η νομική μας θέση, ειδικότερα όταν σε λιγότερο από 24 ώρες από την επικύρωση υπήρξαν διώξεις. Υπήρξαν διώξεις και σε λιγότερο από 24 ώρες αποφασίστηκε η επικύρωση. Από πλευράς ηθικής τάξης δεν έπρεπε να γίνει. Πρέπει να δούμε και τη νομική και την ουσιαστική και την ηθική πλευρά. Η χώρα τον τελευταίο μήνα περνά μια αναστάτωση που πληγώνει το ποδόσφαιρο. Είναι μια ευκαιρία για πραγματική κάθαρση και όχι για κουκούλωμα. Υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να καλυφθούν. Αν τελικά τα  αρμόδια όργανα κρίνουν ότι υπάρχει ευθύνη, τότε αυτός που έχει θιγεί είναι αυτός που πέρασε το φετινό πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει άνιση ανταγωνιστικότητα».

Για τη στάση που κράτησε το τελευταίο διάστημα ο Πηλαδάκης δήλωσε: «Το τελευταίο 5μηνο δεν έκανα πολλές τοποθετήσεις και ήμουν επιφυλακτικός, αφού δεν υπήρχαν αποδείξεις. Τα έφερε ο Θεός και αυτά που έλεγαν βρήκαν αντίλογο και διάλογο. Δεν έχω κάτι προσωπικό, ούτε θέλω ο κόσμος να μπει φυλακή. Υπάρχει και το ηθικό κομμάτι, αλλά και το ουσιαστικό. Αν η βαθμολογική θέση προέκυψε από παραβατικές συμπεριφορές, δεν αφορά μόνο τη Λάρισα. Υπάρχει και ο Πανσερραϊκός. Πρέπει τα όργανα να ολοκληρώσουν το έργο τους και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Για το αν η Λάρισα κάνει αγωγή σε ΕΠΟ και Super League, ζητώντας αποζημίωση, είπε: «Είναι γεγονός. Οι δικηγόροι μας μελετούν την πιθανότητα και υπάρχουν ενδείξεις  και έννομο συμφέρον για να αποζημιωθούμε».

Για το αν προσφύγει η Λάρισα στα πολιτικά δικαστήρια: «Ενδεχομένως. Ολοι θέλουν να τηρείται ο νόμος. Και εμείς θέλουμε το ίδιο».

Για το αν θα προσφύγει και στην UEFA: «Μπορούμε να προσφύγουμε αν δεν δικαιωθούμε στους δύο πρώτους βαθμούς. Γι’ αυτό θα προσφύγουμε αρχικά για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας. Τα αρμόδια όργανα ανακοίνωσαν διώξεις και ξαφνικά υπήρξε πανικός για να επικυρώσουν τη βαθμολογία».{textlink}

Για τις εγγυήσεις που δίνει η Super League για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Αυγούστου: «Τυπικά μπορεί. Ηθικά όμως; Πρέπει τα αρμόδια όργανα να κινηθούν γρήγορα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων: «Ξαφνικά το διαιτητικό δικαστήριο ανατρέπει τα πάντα. Δεν γίνεται κάτι που αποφασίσαμε στην αρχή της σεζόν και το έχουμε ψηφίσει τρεις φορές να το αλλάζουμε. Ο ΚΑΠ λέει ρητά ότι όποια αλλαγή ισχύει από την επόμενη σεζόν. Εάν αποδεχτεί το συμβούλιο της Λίγκας να μην ισχύουν τα πιστοποιητικά, υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Γιατί εγώ να πληρώνω και άλλοι όχι; Είναι παράλογο».

Για τις δυσκολίες του σχεδιασμού: «Είναι πολύ δύσκολο, αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Ενισχυόμαστε με Έλληνες και νεαρά παιδιά και με την ίδια φιλοσοφία θα ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Αν εγκαίρως αποφασιστεί να μείνουμε στη Super League, τότε με τον τεχνικό τιμ θα το βελτιώσουμε. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Έχουμε λύσεις και έχουμε κάνει επαφές».

Για το «ψαλίδι» στη χορηγία του ΟΠΑΠ και στα τηλεοπτικά: «Είναι η καλύτερη στιγμή για να πειστούν όσοι υπάρχουν ότι είναι η ώρα μηδέν. Φτάσαμε στον πάτο και  δεν υπάρχει πιο κάτω, αρκεί να μπουν οι σωστές βάσεις. Τώρα είναι ευκαιρία. Είναι ιδανικό για τον ΟΠΑΠ και τη NOVA να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από τις στάχτες και να πάει προς τα πάνω. Κανείς από αυτούς δεν θέλει να τιμωρήσει κάποιον και  να μείνει η τιμωρία. ΟΙ παραβάτες των κανονισμών πρέπει να τιμωρηθούν».

Για το αν πίστευε ότι θα έφτανε κάποτε η Super League  σε αυτό το σημείο: «Ποτέ δεν πίστευα πως θα φτάναμε εδώ. Αν δεν είχε γίνει αυτό που έγινε τον τελευταίο μήνα-γιατί υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν πως ο Πηλαδάκης είναι ένας χαλαρός άνθρωπος-θα ήμουν με ένα γήπεδο στο κεφάλι, μία ομάδα στη Β’ Εθνική και δεν θα ήξερα τι θα κάνω. Έλεγαν πως δεν παρέχω στην ομάδα την προστασία που χρειάζεται και ρωτούσα πώς εννοούν αυτή την προστασία και απάντηση δεν πήρα. Η Λάρισα δεν είναι η ομάδα που έχει επιτυχίες κάθε χρόνο, αλλά έχει λιγότερες και έντονες. Αυτό κάνει τους δεσμούς με τον κόσμο της ακόμη πιο δυνατούς. Τα πιο παραγωγικά μου χρόνια επιχειρηματικά είναι στη Λάρισα. Έκανα το σκατο μπισκότο για να γίνει αυτό το γήπεδο. Το κράτος μάς οφείλει 7,5 εκατ. ευρώ από το ΦΠΑ, ενώ πιστώθηκε για παράδειγμα αυτό το ποσό στο Καραϊσκάκη. Καλώς έγινε για το γήπεδο αυτό, αλλά γιατί όχι και για μας».



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved