«Καλή η επιλογή ο Μπόλονι»

«Καλή η επιλογή ο Μπόλονι»

Τη στήριξή του στον Λάζλο Μπόλονι εξέφρασε ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος τόνισε πως είναι ένας προπονητής με καλό βιογραφικό και συγκεκριμένες ιδέες.

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο 34χρονος αμυντικός αναφέρθηκε στην… περιπέτεια της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την περσινή περίοδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπρούνο Τσιρίλο:

Τι έγινε και, αν και ήταν να φύγεις από τον ΠΑΟΚ, τελικά γύρισες;

«Είναι πραγματικά μεγάλη ιστορία. Είναι φανερό ότι ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει λίγο χρόνο. Όταν τελείωσε η περσινή περίοδος, όλα ήταν έτοιμα για μένα και ξεκάθαρα όσον αφορά τη φετινή σεζόν. Μερικές μέρες μετά άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά μετά ήρθαν νέες αλλαγές κι επέστρεψα».

Μήπως βιάστηκες να κάνεις τις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις;

«Όχι ακριβώς. Όταν φάνηκε ότι δεν θα υπάρξει "γάμος" μεταξύ μας, είπα ευχαριστώ σε όλους και για όλα, όσον αφορά τα δύο ωραία χρόνια που πέρασαν. Αυτό έγινε όταν δέχθηκα κλήση από τον ΠΑΟΚ ότι δεν θα προχωρήσουμε. Στη συνέχεια άλλαξαν τα πράγματα».

Μετά την πολύ καλή περσινή παρουσία σου αισθάνεσαι πικρία για ό,τι έγινε το καλοκαίρι;

«Ναι. Θέλω να πω την αλήθεια. Θεωρούσα όταν τελείωσε η σεζόν ότι όπως εγώ ήμουν ευχαριστημένος, θα ήταν και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Είναι λογικό να αισθάνομαι έτσι όταν τη μία μου έλεγαν "ναι" και την άλλη "όχι". Όμως πραγματικά μου έκανε καλό το γεγονός ότι ξεκίνησα τη σεζόν δέκα μέρες μετά, μια και είχα την ευκαιρία να συγκεντρωθώ και να σκεφτώ όλα αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο».

Μπρούνο, τι έγινε πέρυσι και ο ΠΑΟΚ είχε πολύ χειρότερη αμυντική λειτουργία σε σχέση με τα άλλα χρόνια;

«Είναι δύσκολο να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Τη μία χρονιά είχαμε μία από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη και την άλλη είχαμε τόσα προβλήματα. Το ότι άλλαξαν τρεις προπονητές νομίζω ότι έπαιξε τον ρόλο του. Έπρεπε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Δεν είμαστε ρομπότ, με ένα κουμπί να παίζουμε όπως πρέπει».

Μήπως οι αλλαγές προπονητών ήταν ένα καλό άλλοθι για εσάς;

«Όχι. Εγώ είμαι 34, ο Κοντρέρας 33, ο Σαβίνι το ίδιο, ο Μαλεζάς έχει αρκετές εμπειρίες. Δεν χρειαζόμαστε δικαιολογίες. Πέρυσι υπήρχαν πολλά μικρά προβλήματα, τα οποία μας απέσπασαν την προσοχή. Δεν ήμασταν ήρεμοι για να αποδίδουμε όπως θα έπρεπε».

Τι εννοείς; Δώσε μας ένα παράδειγμα…

«Όχι. Εμείς είμαστε ένα γκρουπ, μία οικογένεια. Αυτά που γίνονται στην οικογένειά μου εγώ δεν τα βγάζω προς τα έξω».

Εσύ επέλεξες να μείνεις σε μία ομάδα που ξέρεις ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, μπορεί και πάλι να έχει τέτοια προβλήματα. Πώς θα αντιδράσεις φέτος, με βάση ότι πέρυσι και πρόπερσι κάνατε μέχρι και αποχές;

«Ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Ένας ποδοσφαιριστής, όμως, δεν διαφέρει απ' όλους τους υπόλοιπους. Έχουμε οικογένειες, παιδιά, αντιμετωπίζουμε όλα όσα και οι υπόλοιποι. Και μένα με ανησυχούν αυτά τα προβλήματα. Ξέρω, όμως, ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κάνουν το καλύτερο για να τα λύσουν».

Πέρυσι είχατε πολλές αλλαγές προπονητών. Φέτος αισθάνεσαι σιγουριά με τον κύριο Μπόλονι;

«Αν και είμαι λίγο καιρό μαζί του, νομίζω ότι έγινε μία καλή επιλογή. Το λένε όλοι οι παίκτες αυτό, το λέει και το βιογραφικό του. Τώρα είμαστε με έναν προπονητή που έχει συγκεκριμένες ιδέες στο ποδόσφαιρο κι όλοι πρέπει να τις ακολουθήσουμε».

Είσαι 34 και…

«34 δείχνει το διαβατήριο. Μέσα μου αισθάνομαι σαν μωρό».

Τι θέλεις να κερδίσεις φέτος με την ομάδα, αλλά και τι σκέφτεσαι να κάνεις στο μέλλον;

«Δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ πήραμε μεγάλα αποτελέσματα. Θέλω, όμως, περισσότερα, θέλω κάτι να κερδίσω. Μετά δεν ξέρω τι θα κάνω. Μάλλον όμως θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο».

Είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι το σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να κερδίσει κάτι παραπάνω; Με όσα έγιναν τώρα το καλοκαίρι, αισιοδοξείς ότι κάτι θα αλλάξει;

«Ελπίζω γι' αυτό. Στην Ιταλία άλλαξε η κατάσταση μετά τα σκάνδαλα, το ίδιο γίνεται και στην Τουρκία. Μακάρι να τελειώσει αυτό το κακό. Όσο για εμάς, δεν πιστεύω ότι είμαστε θύματα, αλλά μου έρχεται μία αναλαμπή και θυμάμαι έναν αγώνα στον οποίον έγιναν πάρα πολλά λάθη. Ήταν αυτός ο αγώνας πρόπερσι με τον Άρη που χάσαμε. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε τότε».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved