Στο… πόδι ο Βορράς

Στο… πόδι ο Βορράς

Σπουδαία παιχνίδια, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος της Superleague, με την «μάχη» του Βορρά, ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ, να ξεχωρίζει.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Βόλο, κόντρα στην τοπική ομάδα και σίγουρα η αποστολή του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 4-0, μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο επί της ΑΕΚ.

Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει, εξάλλου, ο δεύτερος Παναθηναϊκός, που θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον Εργοτέλη, ενώ επικίνδυνη έξοδος θα κάνει η ΑΕΚ, που θα αγωνισθεί στη Ξάνθη, κόντρα στην τοπική ομάδα.

Το ντέρμπι, βέβαια, της αγωνιστικής θα διεξαχθεί, αύριο Κυριακή, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την κόντρα των «αιωνίων» αντιπάλων της Θεσσαλονίκης, Αρη και ΠΑΟΚ, να μαγνητίζει το φίλαθλο κοινό.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Ματς για γερά νεύρα, αναμένεται να είναι αυτό, ανάμεσα στον Ηρακλή και την Κέρκυρα, με τους γηπεδούχους -κυρίως- να «καίγονται» για βαθμούς, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, ο «Γηραιός» θα μπει για τα καλά σε περιπέτειες.Αντίθετα, οι «Φαίακες» και με τον «πόντο» βολεύονται, αλλά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, σχεδιάζει να παρατάξει τον ΑΟΚ, με επιθετικούς προσανατολισμούς, προκειμένου να κατακτήσει το «τρίποντο».

Στο αγωνιστικό «κομμάτι», ο Μαρίνος Ουζουνίδης, για τους γηπεδούχους, θα έχει στη  διάθεση του τον Ζοέλ Επαλέ, καθώς έφτασε το δελτίο του, ενώ θα απουσιάσουν οι Πασχάλης Βουτσιάς (υπέστη γαστρεντερίτιδα) και Βικτοράς Γιάκομπ (οι ενοχλήσεις συνεχίστηκαν). Στην αντίπερα «όχθη», η Κέρκυρα θα αγωνισθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. 

   SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ
Η 9η στη βαθμολογία, με 24 βαθμούς Skoda Ξάνθη, υποδέχεται στα «Πηγάδια» την 4η με 30 βαθμούς ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι δύσκολα χάνουν στην έδρα τους και θα τα δώσουν όλα για το «τρίποντο». Παρ’ όλα αυτά, μέσα στο 2011 είχαν άσχημο απολογισμό με 1 νίκη και 3 ήττες.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους  Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι και  Σωτήρη Λυμπεροόπουλο.

Στον αντίποδα, η «Ένωση», στο συγκεκριμένο ματς, θα προσπαθήσει να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις, από την βαριά ήττα τις περασμένης αγωνιστικής, από τον Ολυμπιακό Βόλου (ήττα 4-0). Παράλληλα,  ο Μίτσελ είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, μετά από καιρό, θα είναι ο Καφές, όπως και ο Σάχα, που αποθεραπεύτηκε πλήρως.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Μονόδρομος αποτελεί για τον Παναθηναϊκό, η επικράτηση στο ματς με τον Εργοτέλη, προκειμένου να παραμείνει σε… τροχιά τίτλου. Η απόσταση των 7 βαθμών που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό δεν του δίνει περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα πέρα από το «τρίποντο».
Ο Ζεσουάλδο Περέιρα, στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς, αναμένεται να βάλει στη θέση του τιμωρημένου Σπυρόπουλου, τον Ιωαννίδη, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λέτο.  Από εκεί και πέρα, οι Μαρίνος, Γκαρσία, Φερνάντες, Πλεσί και Δημούτσος έμειναν εκτός αποστολής - αφού οι δύο πρώτοι είναι τραυματίες και προπονήθηκαν πάλι ατομικά - ενώ οι υπόλοιποι δεν υπολογίζονται, όπως και ο Σαριέγκι, που είναι τιμωρημένος.

Στο μεταξύ, το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου, θέλει να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ. Ο Εργοτέλης θα παραταχθεί χωρίς τους Λεάλ και Ρουμπάκη, που θα απουσιάσουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας

 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ    Ματς κομβικής σημασίας, είναι αυτό με την Καβάλα, για τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, που προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, θα επιδιώξει να κατακτήσει τη νίκη, έτσι ώστε να ανασάνει ακόμη περισσότερο βαθμολογικά. Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τον Σουλεϊμαν Όμο, που ακολουθεί ειδική θεραπευτική αγωγή.

Στον αντίποδα, οι «Αργοναύτες», θα παραταχθούν, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και θα προσπαθήσουν με την τακτική των αντεπιθέσεων, να αποσπάσουν ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα βοηθήσει να μείνουν μέσα στο «κόλπο» της Ευρώπης. Στα αγωνιστικά, ο Χένρικ Κάσπερτσακ, θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. 

 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ   
Στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, βρίσκεται ο Ατρόμητος, μετά και από το «διπλό» στις Σέρρες και στο ματς με την Τρίπολη, η νίκη, θα θέσει άλλους στόχους για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός υπολογίζει κανονικά, τους Μελισσά και Καμαρά, που ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Να κάνει «σεφτέ», στις νίκες, θέλει, εξάλλου, ο Παύλος Δερμιτζάκης, με την ομάδα της Αρκαδίας. Ο Αστέρας βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και θέλει το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να ατενίζει το μέλλον, με περισσότερη αισιοδοξία. Μοναδικός απόντας, για τους φιλοξενούμενους, θα είναι ο Πιπίνης, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του. 

 ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ         
Με την… πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Λάρισα, που παίζει, στο ματς με τον Πανσερραϊκό,  ίσως ένα από τα τελευταία της χαρτιά, προκειμένου να παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια». Ο Νίκος Κοστένογλου, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερο δυνατό σχήμα.

Από την άλλη πλευρά, σαν… τελικό βλέπουν το ματς και οι φιλοξενούμενοι. Οι παίκτες του Πανσερραϊκού είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα, προκειμένου να αποκομίσουν ένα θετικό αποτέλεσμα και υπάρχει αισιοδοξία, πως τελικά θα τα καταφέρουν. Στο αγωνιστικό «κομμάτι», οι Παύλος Δημητρίου και Σάκης Αναστασιάδης έχουν όλα τα όπλα στην φαρέτρα τους. Οι Λεοζίνιο, Άμο και Αλβάρεζ, αποθεραπεύτηκαν και θα ενισχύσουν την προσπάθεια των «κόκκινων».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Όνειρα… Ευρώπης κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά από το διπλό στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ και μπροστά του, έχει ακόμα μια πρόκληση. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό και θέλει να σημειώσει τη δεύτερη συνεχή νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας τεχνικός, δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Σανκαρέ και Ζαραδουκα, ενώ ο Σολάκης θα εκτίσει την ποινή του, στο ματς με τον Λάρισα.

Οι Πειραιώτες, από την άλλη πλευρά, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θέλουν να κάνουν ακόμη ένα… βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, η αποστολή τους, έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Παρ' όλα αυτά, στο «στρατόπεδο» των «ερυθρόλευκων», υπάρχει η αισιοδοξία, πως η ομάδα θα φύγει με το «διπλό» από τον Βόλο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Μέλμπεργκ, ενώ, αντίθετα,  ο Ντουντού, είναι εκτός «μάχης».

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ
Στον… δρόμο των επιτυχιών, θα επιδιώξει να επιστρέψει ο Αρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν τη νίκη, στην εν λόγω αναμέτρηση, εκτός από το πρεστίζ και για βαθμολογικούς λόγους, προκειμένου να μην χάσουν την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Στα αγωνιστικά των γηπεδούχων, ο νεοαποκτηθείς Νέρι Καστίγιο δείχνει να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν αποκλείεται να βρίσκεται ακόμη και στην αρχική ενδεκάδα, στο συγκεκριμένο ματς.

Εν τω μεταξύ, σε πολύ καλή φόρμα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου θέλουν να κάνουν το «διπλό» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και να παραμείνουν στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η πίστη για την επικράτηση είναι διάχυτη.  Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, έχει και πάλι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. 

                       Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο 29 Ιανουαρίου
«Καυτανζόγλειο», 17.15: Ηρακλής-Κέρκυρα      
Ολυμπιακό Στάδιο, 19.30: Παναθηναϊκός-Εργοτέλης                                                                                                                                                                                                       «Πηγάδια», 19.30: Ξάνθη-ΑΕΚ                   

Κυριακή 30 Ιανουαρίου
Νέας Σμύρνης, 15.00: Πανιώνιος-Καβάλα  
Περιστερίου, 15.00: Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης   
AEL FC Arena, 17.15: Λάρισα-Πανσερραϊκός         
Πανθεσσαλικό, 17.15: Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός  
«Κλ. Βικελίδης», 19.30: Άρης-ΠΑΟΚ



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved