Τζέμπουρ: «Έμεινα για το CL»

Τζέμπουρ: «Έμεινα για το CL»

Ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι από τους σταρ του αλγερινού ποδοσφαίρου και για χάρη του βρέθηκε στο Ζέεφελντ εφημερίδα της πατρίδας του, με τον άσο του Ολυμπιακού να μιλάει για όλους και για όλα.

Η εφημερίδα Le Buteur προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον «τρομοκράτη», όπου ο άσος του Ολυμπιακού αποκάλυψε πως είχε οικονομικά καλύτερες προτάσεις από άλλες ομάδες ωστόσο αποφάσισε να παραμείνει στον Πειραιά για το Champions League της νέας περιόδου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ράφικ Τζεμπούρ:

Μας είχες πει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Αλγερίας στην Ισπανία, ότι θα έμενες στον Ολυμπιακόλόγω της πρόκλησης του Champions League. Κάτι τέτοιο συνεχίζει να ισχύει;

Ναι φυσικά, το Champions League είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος. Ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός μεγάλος στόχος που είχα σαν ποδοσφαιριστής. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός με καλύπτει σε αυτό το κομμάτι, τότε η παραμονή μου ήταν ο μόνος δρόμος. Ήθελα να μείνω στην ομάδα γιατί είναι μια μεγάλη πρόκληση να αγωνίζεσαι σε αυτή.

Ήσουν διστακτικός στην αρχή ως προς το μέλλον σου στον Ολυμπιακό; Είχες πιθανώς άλλες προτάσεις;

Είναι ξεκάθαρο πως υπήρξαν αρκετές ομάδες που ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ορισμένες προτάσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Όμως, όπως σας είπα, ήταν πάντα στη μέση το Champions League. Αυτή ήταν η προτεραιότητά μου και σε αυτό στηρίχθηκα για να πάρω την απόφασή μου. Φυσικά, στην ηλικία μου, δεν θα ήταν κακό να δοκιμάσω την τύχη μου και κάπου αλλού, όμως τελικά αποφάσισα να μείνω. Το Champions League παραμένει η μοναδική μεγάλη διοργάνωση στην οποία δεν έχω συμμετάσχει. Φοβήθηκα ότι αν φύγω, ίσως τα επόμενα χρόνια να έχανα την ευκαιρία να παίξω σε αυτό. Η σταθερότητα και η σιγουριά που μου προσφέρει ο Ολυμπιακός έκριναν την απόφασή μου.

Αν καταλαβαίνω σωστά, παρόλο που στο οικονομικό κομμάτι θα μπορούσες να βρεις κάτι καλύτερο, προτίμησες το αγωνιστικό σκέλος, δηλαδή να παίξεις σε ένα σπουδαίο κλαμπ που κατακτά τίτλους και παίζει στην κορυφαία διοργάνωση…

Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν κάποιος κοιτάει μόνο το οικονομικό κομμάτι, πάντα μπορεί να βρει κάτι καλύτερο. Ο Ολυμπιακός όμως είναι μια τεράστια πρόκληση και πιο απλά, αν θέλετε, υπάρχουν και άνθρωποι που με αγαπάνε. Είμαι σε μια χώρα που γνωρίζω καλά. Στην Ελλάδα αισθάνομαι σημαντικός και αισθάνομαι ότι έχω κερδίσει τον σεβασμό όλων, των συμπαικτών μου, των προπονητών μου, όλων. Αυτόν τον σεβασμό τον αισθάνομαι ακόμη και από συμπαίκτες και ανθρώπους της προηγούμενης ομάδας μου, της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι έφυγα για τον Ολυμπιακό.

Όταν συζητάμε με πρώην και νυν συμπαίκτες σου, όλοι συμφωνούν ότι ο Ράφικ είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που κερδίζει τον σεβασμό όλων.

Εγώ το μόνο που προσπαθώ πάντα, σε όποια ομάδα και αν αγωνίζομαι, είναι να είμαι έτοιμος να θυσιάσω τον εαυτό μου για την ομάδα αρκεί και η ομάδα να είναι σωστή απέναντί μου. Εφόσον υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, εγώ θα δίνω πάντα ότι διαθέτω. Αν ο σεβασμός λείπει, αισθάνομαι ότι πλέον δεν ανήκω σε αυτή την ομάδα.

Στον Ολυμπιακό, κατάφερες αμέσως να κερδίσεις τον σεβασμό καθώς κατάφερες να ανταποκριθείς στις προσδοκίες της ομάδας. Στη μέση της σεζόν, πήγες σε μια ομάδα που είχε ήδη την κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος. Ήσουν σίγουρος από την αρχή για το αν θα καταφέρεις να κερδίσεις θέση βασικού στον Ολυμπιακό;

Όπως και να ‘χει, εάν σε αυτό το επίπεδο δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, είσαι τελειωμένος. Πρέπει πάντα να έχεις αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, όταν ήρθα στον Ολυμπιακό είχα περάσει τρεις βδομάδες χωρίς προπόνηση λόγω της κόντρας μου με την ΑΕΚ. Από άποψη φυσικής κατάστασης ήταν δύσκολα, όμως πάλεψα, όπως πάντα, έκανα υπομονή και δούλεψα σκληρά. Υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά και άλλοι όχι. Εγώ πάντως παραμένω πάντα αυθεντικός.

Η ειρωνεία είναι πως πέτυχες ένα τρομερό γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, το οποίο αναδείχθηκε γκολ της χρονιάς. Ήταν αυτή η εκδίκησή σου;

Θα μπορούσες να το πεις κι έτσι. Η μοίρα ίσως αποφάσισε να κάνω ένα σπουδαίο ματς τότε, όμως να ξέρετε ότι δεν κρατάω κακία στην ΑΕΚ σαν ομάδα. Σήμερα, έχω γυρίσει σελίδα στη ζωή μου και η μόνη κόντρα μου είναι με αυτούς που διαχειρίζονταν τις τύχες της ομάδας. Αυτοί με ενοχλούν. Στην ΑΕΚ πέρασα καλά, έκανα φίλους και γενικά αισθανόμουν όμορφα.

Είδαμε άλλωστε ότι ακόμη και μετά από εκείνο το γκολ στο ντέρμπι, δεν πανηγύρισες. Από σεβασμό στους πρώην συμπαίκτες και τους φιλάθλους της ομάδας;

Ήταν γενικά από σεβασμό προς όλους όσους με αγάπησαν και με υποστήριξαν. Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω. Και αυτό ήταν μια απάντηση σε αυτούς που έλεγαν ότι με ένοιαζε μόνο ο εαυτός μου και πως ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην ΑΕΚ.

Μπροστά σου πλέον έχεις μια νέα σεζόν, με συμμετοχή στο Champions League. Πιστεύεις ότι η ομάδα είναι έτοιμη για την πρόκληση;

Αυτό είναι σίγουρο. Έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να το πετύχουμε. Νομίζω ότι ο προπονητής κάνει εξαιρετική δουλειά και η ομάδα συνεχώς δυναμώνει. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και ο Ολυμπιακός είναι αυτός που προσφέρει ουσιαστικά στον εαυτό του την ευκαιρία να πετύχει στο Champions League. Η ομάδα φτιάχνει μόνη την τύχη της. Σίγουρα σε μια τέτοια διοργάνωση θα χρειαστεί και τύχη, όμως νομίζω ότι αν πάρουμε τα ματς στην έδρα μας θα έχουμε μεγάλη τύχη στον όμιλο.

Έχεις πετύχει γκολ στο Europa League. Ονειρεύεσαι το πρώτο σου γκολ στο Champions League;

Αυτό θα ήταν υπέροχο. Όμως δεν είναι απλά τα πράγματα. Υπάρχουν ομάδες κόντρα στις οποίες θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρεις και άλλες που θα βρεις πολύ λιγότερες. Δεν ξέρω πόσες θα έχω εγώ προσωπικά, όμως όταν παρουσιαστούν θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ.

Έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση για κάποιον αντίπαλο; Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Δεν έχω κάποια ομάδα στο μυαλό που. Το μόνο που θέλω είναι να αποφύγω τη Μπαρτσελόνα!

Όμως το να βάλεις γκολ κόντρα στη Μπαρτσελόνα δεν θα ήταν υπέροχο;

Δεν είναι αυτό το θέμα. Η Μπαρτσελόνα είναι η αγαπημένη μου ομάδα και μια ομάδα που πολλοί ονειρεύονται. Όμως νομίζω ότι είναι πολύ «σκληρό» να τους αντιμετωπίζεις!

Στην συνέχεια ο άσος του Ολυμπιακού μίλησε και για την Εθνική ομάδα της χώρας του, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς: «Δεν έχω καμία συμβουλή να δώσω σε εκείνον. Είμαι απλά παίκτης της Εθνικής. Πολύ θεωρούν πως η επίθεση μας είναι το πρόβλημα. Δεν είναι αυτό. Είναι το σχήμα. Όταν είσαι επιθετικός χρειάζεσαι την στήριξη όλων. Στην Εθνική δεν έχουμε σπουδαίους παίκτες!»



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved