Ο Λέτο, ο Κλέιτον και οι νέοι

Ο Λέτο, ο Κλέιτον και οι νέοι

Ο διαφορετικός Σεμπάστιαν Λέτο, ο «ανανεωμένος» Σίλβα Κλέιτον και οι προσθήκες που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός έτσι ώστε να «δέσει» το σύνολο που θέλει να δημιουργήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Τέσσερις μέρες έχουν περάσει για τον Παναθηναϊκό στο Κίτσμπουελ και τα πρώτα δείγματα γραφής φάνηκαν στο φιλικό της Δευτέρας (11/07) απέναντι στη Λεχ Πόζναν. Το θετικό είναι ότι όλα όσα έχουμε δει να δουλεύονται αυτές τις μέρες στις προπονήσεις εδώ στην Αυστρία, φάνηκαν σε αρκετά μεγάλο ποσοστό και στην αναμέτρηση με τους Πολωνούς, περίπου 15 μέρες πριν παίξει ο Παναθηναϊκός το πρώτο του παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League.

Πέρα όμως από τη δουλειά που κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά και ο κάθε προπονητής, ξεχωριστό ρόλο στη δημιουργία μιας ομάδας – αφού ο Πορτογάλος «χτίζει» έναν νέο Παναθηναϊκό – παίζουν και τα πρόσωπα. Ακόμα και αν από το «τριφύλλι» έχουν αποχωρήσει αστέρες όπως οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Τζιμπρίλ Σισέ, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να έχουν ηγετικό ρόλο και να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.{textlink}

Ο «άλλος» Λέτο

Σε αυτές τις μέρες που παρακολουθούμε από κοντά την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Αυστρία, βλέπουμε έναν διαφορετικό Σεμπάστιαν Λέτο. Όχι φυσικά σε επινοήσεις, τεχνική και ποιότητα, αφού αυτά τα στοιχεία δεν έλειψαν ποτέ από το παιχνίδι του Αργεντινού. Ο αριστερός χαφ των «πρασίνων» όμως έχει καταλάβει ότι πλέον έχει ξεκάθαρο ρόλο σταρ στην ομάδα και πως πρέπει να ηγείται των προσπαθειών της.

Έτσι, ο Λέτο, δείχνει σαφώς πιο ήρεμος από ότι ήταν την περσινή σεζόν, χωρίς περιττούς εκνευρισμούς, χωρίς τάσεις ατομισμού και «πουλήματος» φάσεων, ενώ έχει αρχίσει να εξαπολύει και σουτ από κάθε κατεύθυνση που τον κάνουν ακόμα πιο απειλητικό για τους αντιπάλους και χρήσιμο για τον Παναθηναϊκό ταυτόχρονα. Επίσης, είναι σημαντικό για τον ίδιο ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δείχνει να τον πιστεύει πολύ, αφού διαρκώς του δίνει συμβουλές και τον συμπεριέλαβε ανάμεσα στους υποψήφιους για την αρχηγία της ομάδας άσχετα αν εκεί μέτρησε η… εμπειρία και η πενταετή εμπειρία στον Παναθηναϊκό, του Γιόσου Σαριέγκι.

Ο Κλέιτον αρπάζει (;) την ευκαιρία

Έχει γίνει μεγάλος λόγος για τον Σίλβα Κλέιτον, την ποιότητά του και το πόσο αυτοκαταστροφικός έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν ο Βραζιλιάνος. Είχαμε αναφέρει ότι φέτος είναι η τελευταία του ευκαιρία να πετύχει κάτι καλό στον Παναθηναϊκό και πως ο ίδιος παρουσιάζεται αποφασισμένος να την αρπάξει από τα μαλλιά, κάτι που δείχνει όχι μόνο στο τετραήμερο εδώ στο Κίτσμπουελ, αλλά από την αρχή της προετοιμασίας.

Ο Βραζιλιάνος είναι αρκετά ορεξάτος στις προπονήσεις, ανταποκρίνεται πλήρως σε ότι ζητάει κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ο Φερέιρα και κυνηγάει την κάθε φάση. Στο φιλικό με τους Πολωνούς ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού, παίζοντας μάλιστα στην κορυφή της επίθεσης, δείχνοντας ότι μπορεί τελικά από το… πουθενά, ο Πορτογάλος να υπολογίζει σε έναν ακόμα δημιουργικό ποδοσφαιριστή στο φετινό ρόστερ.

Οι «νέοι» και που θα «κουμπώσουν»

Δεδομένα, πέρα από τα ως τώρα καλά δείγματα της δουλειάς που γίνεται στην Αυστρία, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ενίσχυση. Μόνο και μόνο η αποχώρηση του Σισέ κάνει αναγκαία την απόκτηση όχι ενός, αλλά δυο επιθετικών, αφού τα 25 γκολ που πετύχαινε ετησίως ο Γάλλος δύσκολα βρίσκονται. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθούν ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Φερέιρα, έτσι ώστε ο φορ που θα έχει θέση στην κορυφή του «3», στο 4-3-3 που παίζει ο Πορτογάλος, να συμμετέχει στο παιχνίδι και πολλές φορές να μην περιορίζεται σε ρόλο εκτελεστή αλλά να αναλαμβάνει και αυτόν του δημιουργού.

Από εκεί και πέρα, η διαφαινόμενη απόκτηση του Βίκτορ Βιτόλο θα «μπαλώσει» μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο της μεσαίας γραμμής – εκεί που στο δεύτερο ημίχρονο με τους Πολωνούς μετά την αντικατάσταση των Κατσουράνη και Σιμάο έπαιξαν οι νεαροί και άπειροι Φουρλάνος και Πλεσί – λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Σίγουρα θα πρέπει να αποκτηθεί και ένας δεξιός χαφ, αφού έχουν αποχωρήσει οι Λουίς Γκαρσία και Γκοβού, με τον Φερέιρα να έχει στο μυαλό του τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θέλει, έτσι ώστε να τον εντάξει στο ως τώρα πρόγραμμα και να υλοποιήσει τα πλάνα του.

Για την ώρα πάντως, τόσο ο 65χρονος τεχνικός όσο και οι συνεργάτες του, κρατάνε χαμηλούς τόνους για τη δουλειά που γίνεται στο Κίτσμπουελ, τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι στόχος είναι να δουλέψουν όσο καλύτερα γίνεται με τους παίκτες που έχουν τώρα στο ρόστερ τους για να παρουσιάσουν τον Παναθηναϊκό έτοιμο στα προκριματικά του Champions League σε λιγότερο από 15 μέρες.

Ο Λέτο, ο Κλέιτον και οι νέοι



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved