«Τέλη Ιουλίου κλείνει το ρόστερ»

«Τέλη Ιουλίου κλείνει το ρόστερ»

Την άποψή του ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα μπορέσουν να δουν όλους τους παίκτες της ομάδας στις 4 Αυγούστου, στο πρώτο φιλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Γουέστ Μπρόμγουιτς, εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Novasports» και παράλληλα τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν νέο κύκλο επαφών με τη Βαλενσιέν για την απόκτηση του Κάρλος Σάντσες, ο οποίος αποτελεί το διακαή πόθο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Γιάννη Μώραλη:

«Τα φιλικά παιχνίδια είναι ένα απ' τα πολύ βασικά κομμάτια της προετοιμασίας. Είναι εξίσου σημαντικό και το αρχικό το στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο παρακολουθούμε. Από 'κει και πέρα, ο προπονητής θα βγάλει τα συμπεράσματά του για τους παίκτες απ' τα φιλικά. Για την ετοιμότητά τους και για το αν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Νομίζω πως τα συμπεράσματα αυτά θα βγουν μέσα απ' τα πέντε σημαντικά φιλικά που έχουμε στο εξωτερικό. Αλλά και στα υπόλοιπα, αρχής γενομένης απ' τις 4 Αυγούστου που θα δώσουμε εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας. Νομίζω πως είναι σημαντικά φιλικά, με σημαντικές και μεγάλες ομάδες.

Ο κ. Βαλβέρδε θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματα που θέλει. Αλλά και οι φίλαθλοι οι οποίοι θα τα παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσα στο καλοκαίρι. Θα είναι όμορφοι και ποιοτικοί αγώνες με καλές ομάδες. Θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

-Αληθεύει πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ζητήσει να μην δώσει ο Ολυμπιακός φιλικούς αγώνες με αντιπάλους μικρότερων κατηγοριών;

«Η αλήθεια είναι πώς ήθελε δυνατά παιχνίδια. Δεν ήθελε μικρής δυναμικότητας ομάδες. Ήθελε να τεστάρει την ομάδα σε δυνατά παιχνίδια. Μας το είχε ζητήσει και για τον Ιούλιο και για τον Αύγουστο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία στον προγραμματισμό μας με την πιθανή αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Εάν τελικά αυτό συμβεί.

Κάτι που μας δυσκολεύει στον προγραμματισμό μας και εμάς σαν ομάδα και τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Ελπίζω πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις ώστε να ξέρουμε πότε θ' αρχίσει τελικά το πρωτάθλημα για να γίνει σωστά ο προγραμματισμός.

Νομίζω πως οι ομάδες που τελικά καταφέραμε να βρούμε, είναι αυτές που ήθελε ο κύριος Βαλβέρδε από πλευράς δυναμικότητας. Όπως ξέρετε και εσείς είναι καλές και δύσκολες ομάδες. Επομένως θα δούμε ωραία και καλά παιχνίδια».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις απ' τις πρώτες ημέρες παραμονής της ομάδας στην Αυστρία;

«Το κέντρο το ξέρουμε. Είμαστε για 12η χρονιά εδώ με μία διακοπή την περασμένη περίοδο. Το κέντρο στο Ζέεφελντ είναι πολύ ποιοτικό και παρέχει όλα αυτά που χρειάζονται για να προετοιμαστεί η ομάδα σωστά. Το κλίμα είναι άριστο. Το πιστοποιείτε και εσείς οι δημοσιογράφοι που είστε εδώ και βλέπετε τις προπονήσεις καθημερινά. Νομίζω πως γίνεται μία σοβαρή προετοιμασία, με πολύ καλό προγραμματισμό. Όπως είπα υπάρχουν στη μονάδα αυτή τα κατάλληλα εργαλεία για να δουλέψουμε σωστά.

Διάθεση υπάρχει. Περιμένουμε να γυρίσουν όλοι οι παίκτες. Σήμερα ήρθαν ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιάννης Φετφατζίδης. Περιμένουμε τον Ρόμενταλ με τον Μέλμπεργκ σε λίγες ημέρες. Περιμένουμε και τις κινήσεις της διοίκησης για να ολοκληρωθεί το ρόστερ μέσα στον Ιούλιο, αν είναι δυνατόν, για να τελειώσουμε και με αυτό. Νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Ξέρετε είναι επαγγελματίες όλοι οι άνθρωποι που έχουμε, ο προπονητής, οι βοηθοί του, οι γυμναστές, οι φυσιοθεραπευτές, ο γιατρός.

Είναι επαγγελματίες οι αθλητές, Όλο το σταφ που βοηθάει σε μία προετοιμασία. Για εμάς θα έλεγα, βάζοντας εισαγωγικά, πως είναι μία καθημερινότητα η προετοιμασία. Νομίζω θα ολοκληρωθεί όσο καλύτερα γίνεται. Και με αγωνία περιμένουμε και εμείς όπως και όλος ο κόσμος να δούμε την ομάδα στα φιλικά και μετά στους επίσημους αγώνες».

-Να περιμένουμε στο Ζέεφελντ την έλευση κάποιου νέου παίκτη;

«Δεν ξέρω αν θα είναι στο Ζέεφελντ ή στο Έρμελο. Πιστεύω, όμως, πως είναι πολύ πιθανό μέσα στον Ιούλιο να προστεθεί ένας ακόμη ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Αυτό θέλουμε και αυτό επιδιώκουμε. Θεωρώ πως είναι πολύ πιθανό να γίνει».

-Μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο αναφορικά με τον αριθμό των επιπλέον μεταγραφών;

«Όχι. Γιατί νομίζω πως ο αριθμός των μεταγραφών, ή προσθηκών ή αποδεσμεύσεων, θα κριθεί και μέσα απ' τα φιλικά που προηγουμένως αναφέραμε. Όπως είπα ο προπονητής θέλει να δει την ομάδα σε αυτά τα φιλικά στην Αυστρία και την Ολλανδία για να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα. Μετά από αυτά, είτε μπορεί να ζητήσει μία προσθήκη, είτε να πει πως δεν χρειαζόμαστε κάποιον επιπλέον ποδοσφαιριστή. Τα φιλικά θα είναι το κριτήριο».

-Τι νεώτερο υπάρχει στις υποθέσεις των Σάντσες και Γέστε;

«Του Σάντσες είναι μία υπαρκτή περίπτωση. Το γνωρίζουν όλοι. Έχει ξεκινήσει απ' τον Γενάρη. Θα έλεγα πως είναι ένα μεγάλο σήριαλ, πλέον. Τώρα ο παίκτης αγωνίζεται στο Κόπα Αμέρικα. Υπάρχει μία διαπραγμάτευση με την Βαλενσιέν. Είχε σταματήσει για δύο-τρεις ημέρες. Νομίζω πως εκ νέου θα ξεκινήσει μία συζήτηση. Είναι ένας παίκτης που πιστεύουμε πως είναι καλός. Και το κρίνει κυρίως ο προπονητής που θεωρεί πως θα ταίριαζε στην ομάδα μας.

Αλλά δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή αυτή. Σχετικά με τον Γέστε, ξέρουμε πως είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι που να γνωρίζω εγώ. Τουλάχιστον επίσημα, σήμερα που μιλάμε. Και παλαιότερα είχε ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός, Επαναλαμβάνω πως είναι ένας πολύ ικανός και σημαντικός ποδοσφαιριστής. Νομίζω πως είναι στο χέρι του προπονητή και του προέδρου».

-Τελικά θα έχει συμπληρωθεί το παζλ στο πρώτο φιλικό, επί ελληνικού εδάφους, στις 4 Αυγούστου με την Γουέστ Μπρόμγουιτς;

«Θεωρώ πως ναι. Θέλουμε να συμβεί αυτό. Και ο προπονητής και εμείς. Ήμασταν συνεπείς στην αρχική μας δήλωση όταν τελείωσε το πρωτάθλημα πως στην προετοιμασία θα έχουμε κλείσει ένα 70 με 80% του ρόστερ μας. Το έχουμε πράξει. Θεωρώ πως το 20% που απομένει είναι πιθανό να έχει κλείσει μέχρι τις 31 Ιουλίου. Τώρα, στη χειρότερη περίπτωση αν γίνει αργότερα μία προσθήκη ποδοσφαιριστή, δε νομίζω πως είναι το πλέον σημαντικό».



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved