Πρώτο δείγμα θετικό...(vds+pics)

Πρώτο δείγμα θετικό...(vds+pics)

Ένα γκολ του επανεμφανισθέντος Μπράις Μουν στο 87’ χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη επί της Λεχ Πόζναν, στο πρώτο φιλικό του «τριφυλλιού» επί αυστριακού εδάφους.

Αρκετά ευχαριστημένος, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, θα πρέπει να έμεινε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από την απόδοση και κυρίως τη διάθεση των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Οι «πράσινοι» είχαν πολύ καλή εικόνα στα πρώτα 35’ της αναμέτρησης, έβγαλαν αρκετούς αυτοματισμούς και έδειξαν ότι βάζουν στο παιχνίδι τους αρκετά από τα νέα στοιχεία που θέλει να δει ο Πορτογάλος τεχνικός. Πιο μέτριοι, αλλά και πιο εύστοχοι στην επανάληψη, επικράτησαν τελικά 1-0 της Λεχ Πόζναν χάρη σε ένα γκολ του Μουν στο 87’ έπειτα από ασίστ του Μαρίνου. Λέτο, Χριστοδουλόπουλος και Σιμάο ξεχώρισαν στο πρώτο μέρος, Μαρίνος, Σαριέγκι και Κλέιτον οι καλύτεροι στο δεύτερο.

Δραστήριος και κινητικός

Ο Παναθηναϊκός έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, άσχετα αν δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Λεχ Πόζναν. Παίζοντας γρήγορα και κυρίως από τα πλάγια και με τους Σπυρόπουλο και Βύντρα να ανεβαίνουν ψηλά και να δίνουν στηρίγματα σε Λέτο και Χριστοδουλόπουλο αντίστοιχα, έφτανε αρκετά συχνά έξω από την περιοχή των Πολωνών, αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Στην καλύτερή του στιγμή, στο 25’, ο εκ των κορυφαίων των Πρασίνων Σεμπάστιαν Λέτο σούταρε από το ύψος της περιοχής και πλάγια αριστερά, αλλά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτορόφσκι, ενώ λίγο αργότερα, στο 34’, ο Χριστοδουλόπουλος δεν σημάδεψε σωστά πλασάροντας επίσης λίγο έξω από την περιοχή.{textlink}

Η καλή κυκλοφορία του Παναθηναϊκού δεν επέτρεψε στη Λεχ Πόζναν να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Ουσιαστικά, οι Πολωνοί είχαν παθητικό ρόλο και απείλησαν μόλις μία φορά. Ηταν στο 43’ όταν ο Σλουσάρσκι στόπαρε τη μπάλα και σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

Ασύνδετος αρχικά, καλύτερος στη συνέχεια

Έχοντας προαναγγείλει ότι θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αντικατέστησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και τους έντεκα που ξεκίνησαν την αναμέτρηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ο ρυθμός και οι «πράσινοι» να μην έχουν ανάλογα μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας συγκριτικά πάντα με το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Εστω κι έτσι, βέβαια, ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα μόλις τεσσάρων λεπτών.

Στο 56’ λοιπόν, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή έπειτα από ατομική ενέργεια, έπιασε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 59’, ο Κλέιτον δέχθηκε την παράλληλη πάσα από τον Μαρίνο και έπιασε το πλασέ στην κίνηση, ωστόσο ο Κοτορόφσκι ήταν σε επίκαιρη θέση και μπλόκαρε τη μπάλα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ρίχνει στροφές και να δίνει στη Λεχ τη δυνατότητα να φτάνει πιο συχνά έξω από την περιοχή του Κοτσόλη. Με εξαίρεση βέβαια ένα σουτ του Βιλκ στο 62’ που πέρασε άουτ, οι Πολωνοί δεν έχασαν κάποια μεγάλη ευκαιρία και οι προσπάθειές τους σταματούσαν έξω από την «πράσινη» περιοχή.

Αφού πέρασε ένα εικοσάλεπτο χωρίς την παραμικρή ευκαιρία, ο Κλέιτον ξαναχτύπησε στο 84’. Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε έξω από την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή σούταρε στη δεξιά γωνία του Κοτορόφσκι που χρειάστηκε να τεντώσει το κορμί του για να απομακρύνει τον κίνδυνο. Κι ενώ φαινόταν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ήρθε ο Μπράις Μουν να δώσει… χαρά στους 50 περίπου φίλους του «τριφυλλιού» που βέθηκαν στο γήπεδο και βέβαια στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Νοτιοαφρικανός δέχθηκε την πανέξυπνη κάθετη πάσα του πολύ καλού Στέργου Μαρίνου και αφού νικήθηκε την πρώτη φορά από τον Κοτορόφσκι, πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύστοχα στην κενή εστία.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Τριανταφυλλόπουλος, Πλεσί, Μπιάρσμιρ, Φουρλάνος, Μαρίνος, Δημούτσος, Κλέιτον, Μουν

Λεχ Πόζναν (Χοσέ Μαρία Μπακέρο): Κοτορόφσκι, Βολακίεβιτς, Βοϊτκόβιακ, Καμίνσκι, Ρατάιτσακ, Στίλιτς, Ντρίγκας, Ινγιατς, Μοζντζέν, Ρούντνεφ, Σλουσάρσκι

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Κοτορόφσκι, Καμίνσκι, Αρμπολέδα, Ενρίκες, Τζούργκοβιτς, Κίελμπ, Μουράφσκι, Γκόλα, Βιλκ, Ουμπιπαρίπ, Σταρόστα

Θυμηθείτε τη ζωντανή εξέλιξη του αγώνα όπως τη μετέδωσε το Onsports

{coveritlive}5ec7a2ee71{/coveritlive}

Πρώτο δείγμα θετικό...(vds+pics)



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved