«Τον Άρη εκεί που του αξίζει»

«Τον Άρη εκεί που του αξίζει»

Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να πάρει την ευκαιρία από τον Σάκη Τσιώλη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Κατίδης.

Ο νεαρός μέσος του Άρη, μίλησε στην εφημερίδα «Metrosport» και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν, στην Εθνική Νέων, αλλά και στις προσωπικές του φιλοδοξίες.

-Γιώργο, το πρώτο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας ξεκίνησε. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχετε αποκομίσει;

«Προσωπικά για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Το καλοκαίρι ακολούθησα ένα πιο ειδικό πρόγραμμα λόγω της Εθνικής ομάδας. Κοιτάω να κάνω κράτη για να προσφέρω στην Εθνική, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινάει σε λίγες ημέρες και έπειτα για τα φιλικά παιχνίδια με τον Άρη»

-Μιας και ο λόγος για την Εθνική, είναι για σένα ένα «στοίχημα» η κλήση σου από τον Λεωνίδα Βόκολο στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;

«Είναι τιμή που με κλήθηκα να συμμετάσχω σε μία ομάδα όπου όλοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας από μένα. Ο όμιλος μας είναι βατός και θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε μέχρι τον τελικό»

-Η φετινή προετοιμασία με την πρώτη ομάδα είναι η δεύτερη για σένα. Οι απαιτήσεις αυξάνονται;

«Είναι λογικό αυτό. Όσο μεγαλώνεις να αυξάνονται και οι απαιτήσεις. Θα δώσω ότι έχω για να πείσω τον προπονητή μου, να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και φυσικά για να καταφέρω να ανταπεξέλθω στις ανάγκες της ομάδας και στα «θέλω» του προπονητή. Θα κάνω τα πάντα για να πάρω ευκαιρίες μου»

-Στη θέση που αγωνίζεται (σ.σ.: κεντρικός χαφ), ωστόσο, υπάρχει πλειάδα επιλογών και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Δεν σε «φοβίζει» αυτό;

«Είναι αλήθεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν με φοβίζει. Υπάρχουν όντως αξιόλογοι και έμπειροι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, στη συγκεκριμένη θέση. Εγώ κοιτάω να μαθαίνω ολοένα και περισσότερα πράγματα από αυτούς τους παίκτες, όντας πιο έμπειροι από μένα και θεωρώ ότι θα αποκομίσω σημαντικά στοιχεία»0

-Βλέπουμε ότι από τους 29 ποδοσφαιριστές που αριθμεί αυτή τη στιγμή το ρόστερ οι 13 είναι κάτω των 22 ετών. Πως μεταφράζεται αυτή η εμπιστοσύνη του Τσιώλη στους «μικρούς»;

«Δεν παύει να αποτελεί μεγάλο κίνητρο για εμάς. Μέσα από τους μεγαλύτερους προσπαθούμε να πάρουμε εμπειρίες για τις επόμενες χρονιές. Η δουλειά που θα γίνει θα φανεί σύντομα. Σε αυτό ίσως βοηθάει αρκετά και το φοβερό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Όλοι είμαστε μια παρέα που έχει ως στόχο την κορυφή»

-Τον δρόμο που χαράξατε πριν χρόνια εσύ, ο Οικονομόπουλος και ο Αγτζίδης ακολούθησαν πριν λίγες εβδομάδες τρεις συμπαίκτες σας στην Κ20 (σ.σ.: Διουδης, Γιαννίτσης, Γιαννιώτας). Ποιες είναι οι εντυπώσεις τους;

«Έχουνε μπει στο κλίμα της ομάδας. Γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Κατάλαβαν τη φιλοσοφία και τη σκληρή δουλειά που τους περιμένει. Άλλωστε και πριν υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια είχαν παραστάσεις με την πρώτη ομάδα, όποτε δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα»

-Όπως φαίνεται πάντως ο Σάκης Τσιώλης δεν διαχωρίζει μικρούς με μεγάλους…

«Αυτό είναι η αλήθεια. Οι μικρότεροι δεν έχουν τόσο θάρρος και έτσι κοιτάει να είναι ισάξια τα πράγματα. Η δουλειά είναι το ίδιο για όλη την ομάδα. Αυτό μας το έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Δεν υπάρχει μικρός και μεγάλος στην ομάδα»

-Γιώργο, ο Άρης τι ψάχνει φέτος…;

«Οι στόχοι είναι υψηλοί. Όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε τον Άρη εκεί που πρέπει και του αξίζει».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved