Πανόπουλος: «Μας κουφαίνει η ΕΠΟ»

Πανόπουλος: «Μας κουφαίνει η ΕΠΟ»

Μεγάλες ευθύνες στην ΕΠΟ καταλόγισε ο Χρήστος Πανόπουλος για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μιλώντας στον Novasportfm, ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης επισήμανε πως η πρότασή του για 20 ομάδες στο πρωτάθλημα θα ήταν μια λύση εν μέσω κρίσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου:

Για τις ευθύνες της Super League και της ΕΠΟ για το ποδόσφαιρο: «Είναι αρκετά μπερδεμένα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Δεν έχει για όλα ευθύνη ο συνεταιρισμός. Υπάρχει η εποπτεύουσα αρχή, η ΕΠΟ που έχει την ευθύνη. Οι ομάδες έκαναν λάθη, όμως η ΕΠΟ θα έπρεπε να τις  ελέγξει. Δεν μπορούμε να πυροβολούμε τον πιανίστα. Εντάξει, είναι άσχημος και παίζει κακό πιάνο, αλλά δεν φταίει για ό,τι γίνεται στο ποδόσφαιρο η Σούπερ Λίγκα. Κάποιες ομάδες έπρεπε να είχαν υποβιβαστεί επειδή είχαν πλαστές ενημερότητες. Αυτό όμως έπρεπε να έχει γίνει τον Ιανουάριο από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Η ΕΠΟ έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Λίγκα δεν προήλθε από παρθενογένεση. Όμως έχει κάνει και κάποια σωστά πράγματα, όπως η οικονομική εξυγίανση, με τις ομάδες να δικαιολογούν τα χρήματα που λαμβάνουν. Όλοι φόρεσαν πάμπερς μόλις ο ΟΦΗ είπε ότι θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και αμέσως τον δικαιώσανε. Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ είναι κατά το δοκούν;»

Για τους λόγους που έφεραν τη Σούπερ Λίγκα σε αυτή την κατάσταση: «Όλα ήταν καλά μέχρι πριν από 1,5 χρόνο. Από τη στιγμή που ο Κόκκαλης έφυγε από τη Σούπερ Λίγκα από τον Ολυμπιακό και ο Βαρδινογιάννης από ό,τι αντιλαμβάνομαι φεύγει από τον Παναθηναϊκό, υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Οι δύο αυτές οικογένειες, με όποια θετικά και αρνητικά, έχουν προσφέρει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Τα πράγματα χάλασαν στη διαδρομή. Καθένας από μας έχει ένα παρελθόν κι ένα παρόν. Πάνω σε αυτό κρίνεται. Η Σούπερ Λίγκα είχε ανάγκη των δύο αυτών ονομάτων. Θα έκανε μόνο καλό. Αν ο Κόκκαλης ήταν ενεργά δίπλα στον Μαρινάκη, θα ήταν καλύτερο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πλέον δημιουργείται ένας καινούριος χάρτης, που δεν μπορώ να ορίσω τα σύνορά του».

Για την πρόταση της Ξάνθης για 20 ομάδες στο πρωτάθλημα: «Οποιεσδήποτε ομάδες καταδικαστούν, όχι μόνο αυτές, αλλά και ο κόσμος θα έχει πολλά ερωτηματικά αν σωστά αυτές κατέβηκαν κατηγορία. Όπως και γι’ αυτές που ανέβηκαν. Κι αυτό γιατί υπήρξαν πολλές παραλήψεις. Για να μην υπάρχει όλο αυτό το μπάχαλο, για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι όλοι εμείς, θα ήταν καλό να έχουμε 20 ομάδες. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στην ύφεση της κοινωνίας. Είμαστε και θα είμαστε για τα επόμενα 15 χρόνια σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ζούμε με δανεικά και δεν μπορούμε να ζητάμε από το ποδόσφαιρο να έχει ένα καλό ποιοτικό επίπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι το σπορ των φτωχών. Επειδή έχουμε μπει στην κατεύθυνση να είμαστε φτωχοί, πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε κάποιες περιοχές που δεν εκπροσωπούνται να έχουν πρόσβαση σε αυτό το θέαμα για φτωχούς. Να βλέπει ποδόσφαιρο οποιοσδήποτε Έλληνας».

Τέλος, για το τι περιμένει από τις αποφάσεις της ποινικής και πειθαρχικής δικαιοσύνης για το ποδόσφαιρο: «Η Πολιτεία θέλει να παίξει σωστά μπάλα. Τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ μάς έχουν συνηθίσει σε εκπλήξεις, θετικές και αρνητικές. Μας έχουν κουφάνει αποφάσεις που έχουν πάρει στην ΕΠΟ κατά καιρούς.  Η ελληνική δικαιοσύνη κάνει βήματα μπροστά. Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν σωστά και ήρεμα. Να μη βιαζόμαστε να πάρουμε κεφάλια για να δούμε ποιοι συμμετείχαν και ποιοι όχι».



Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved