Πετρόπουλος: «Δάσκαλος ο Φερέιρα»

Πετρόπουλος: «Δάσκαλος ο Φερέιρα»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ο Αντώνης Πετρόπουλος, από το Κίτσμπουελ της Αυστρίας όπου προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός. «Έμαθα από τον Σισέ», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Κίτσμπουελ Αποστολή: Χρήστος Γιαννούλης

Θεωρείται ένας από τους πιο ελπιδοφόρους Έλληνες επιθετικούς, έχοντας καλή επαφή με τα δίχτυα παρά το γεγονός ότι έμεινε για δύο χρόνια στην «σκιά» του απόλυτου σταρ, Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Αντώνης Πετρόπουλος φέτος έχει την ευκαιρία να αποτελέσει τον βασικό επιθετικό του Παναθηναϊκού και δηλώνει έτοιμος να τα καταφέρει.

Σύμφωνα με τον άσο των «πρασίνων» ο στόχος του είναι να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του, χρησιμοποιώντας τα δικά του χαρακτηριστικά παιχνιδιού αλλά και αυτά που έμαθε από τον Γάλλο πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος τις δυο τελευταίες σεζόν. Ο Αντώνης Πετρόπουλος υποστήριξε πως είναι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν, ενώ εξήρε και την δουλειά του Ζεσουάλδο Φερέιρα τον οποίο χαρακτήρισε «δάσκαλο» του ποδοσφαίρου!{textlink}

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Πετρόπουλου

-Είσαι έτοιμος να σηκώσεις μεγαλύτερο βάρος επιθετικά συγκριτικά με πέρυσι, από τη στιγμή που έφυγε ο Σισέ;

«Φεύγει ο Τζιμπρίλ, που με την παρουσία του έδειξε πως είναι ένας πολύ καλός στράικερ. Εγώ είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες του Παναθηναϊκού και όπως έχω δείξει και τα προηγούμενα χρόνια όποτε με χρειαστεί η ομάδα θα είμαι εκεί».

-Έμαθες δίπλα του;

«Το έχω ξαναπεί πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που βοηθάει τους πιο μικρούς ή τους πιο άπειρους σε εισαγωγικά. Έμαθα κι εγώ δίπλα του και εύχομαι εκεί που πάει να είναι υγιής και να σκοράρει».

-Η απραξία για έναν στράικερ είναι κάτι πολύ δύσκολο. Εσύ έχεις μείνει δύο χρόνια πίσω από τον Σισέ πως θα καταφέρεις να επανέλθεις;

«Αυτό έχει να κάνει με τον αγωνιστικό ρυθμό. Πιστεύω πως αν πάρεις παιχνίδια στα πόδια σου θα έρθουν τα γκολ. Ο Τζιμπρίλ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εμένα, ένας άλλος επιθετικός αν έρθει θα έχει άλλα. Ο προπονητής προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί να φτιάξει την καλύτερη ομάδα και το καλύτερο σύστημα ώστε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που βλέπω εγώ, όμως, είναι πως είμαστε πιο δεμένοι, πιο ομάδα και θα βγει και στο γήπεδο».

-Είσαι αισιόδοξος; Γιατί υπάρχει η εντύπωση στον κόσμο πως η ομάδα δεν θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική με προηγούμενες χρονιές…

«Για να μην γελιόμαστε, ξέρουμε ότι όλοι αυτό νομίζουν. Κι εγώ με τον κόσμο που μιλάω έξω καταλαβαίνω ότι υπάρχει αυτή η αντίληψη. Αλλά εγώ είμαι αντίθετος και δεν το πιστεύω. Ο κόσμος βλέπει ότι μπορεί να μην κάνουμε μεταγραφές, αλλά η ομάδα ήδη έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Απλώς πέρυσι δεν κάναμε κάποια καλά παιχνίδια, βγάλαμε μια κακή εικόνα. Αυτή την εικόνα προσπαθούμε να την διορθώσουμε με τον κ. Φερέιρα για να έχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι και εύχομαι ο κόσμος να μας στηρίξει. Ξέρω  ότι είναι δύσκολο αυτό που λέω γιατί ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς. Δεν βρισκόμαστε σε παλιότερες εποχές, ξέρουμε τι γίνεται. Ελπίζω όμως να είμαστε μια γροθιά όλοι. Και οι παίκτες και ο κόσμος και η διοίκηση και όλο το τιμ που είναι εδώ για να τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι με ομαδικό πνεύμα θα έρθουν τα αποτελέσματα».

-Είσαι Έλληνας παίκτης, ξέρεις τι γίνεται στα διοικητικά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει. Αυτή η πίεση υπάρχει περίπτωση να σας επηρεάσει και να περάσει και στον αγωνιστικό χώρο;

«Υπάρχει αυτή η πίεση, αλλά προσπαθούμε να μην την αφήσουμε να περάσει στο αγωνιστικό κομμάτι. Όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση ήταν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της μαζί μας. Οπότε δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολιόμαστε με αυτό το θέμα. Μερικά παιδιά μπορεί να τα επηρεάζει, άλλα όχι, αλλά όπως και να έχει δεν πρέπει να το βγάζουμε αυτό μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος έξω μπορεί να επηρεάζεται, αλλά φέτος πρέπει να βασιστούμε στο αγωνιστικό κομμάτι και μόνο. Γιατί και η χαρά του κόσμου αυτή θα είναι. Να νικάμε και να προχωράμε και στην Ευρώπη και στο Πρωτάθλημα. Να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο».

-Έχεις συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σου σε ότι αφορά τα γκολ ή τη συμμετοχή σου;

«Αυτό το βλέπεις στο τέλος της χρονιάς. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και να βάλω όσο πιο πολλά γκολ μπορώ».

-Τα γκολ του Σισέ στο πρωτάθλημα πως μπορούν να αναπληρωθούν;

«Ο Σισέ είχε κάποια άλλα χαρακτηριστικά. Ελπίζω να είμαι υγιής και να βάλω όσα έβαλε κι αυτός ή όσα χρειάζονται για να βοηθήσω την ομάδα».

-Ο προπονητής βρίσκεται σχεδόν οκτώ μήνες στην ομάδα, αλλά αυτή είναι η πρώτη του προετοιμασία. Εσύ που τον έχεις ζήσει περισσότερο τι διαφορετικό βλέπεις;

«Αυτούς τους μήνες έχουμε δουλέψει πολύ. Το θετικό είναι ότι μας ξέρει όλους τους παίκτες πολύ καλά. Ξέρει τις δυνατότητές μας. Απ’ ότι έχω παρατηρήσει εγώ όλη αυτή την περίοδο είναι ότι χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες. Δηλαδή δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα αστέρια της ομάδας, τους παλιούς, τους νέους. Βοηθάει τους πάντες. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αυτό είναι σπουδαίο για όλους τους παίκτες. Σου δίνει κίνητρο, σε βοηθάει. Και πιστεύω πως πρέπει να τον δικαιώσουμε και αυτόν. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει σε εμάς από την αρχή. Χρειάζεται τη στήριξη τη δική μας, της ομάδας, του κόσμου και να τον δικαιώσουμε μέσα στο γήπεδο για να πετύχουμε».

-Βλέπεις να περνάει κάποια καινούρια πράγματα στην προετοιμασία, μιας και πέρυσι ήρθε στη μέση της χρονιάς;

«Περνάει τις δικές του αντιλήψεις, αλλά είναι ένας άνθρωπος που κυρίως μας μαθαίνει νέα πράγματα. Τον βλέπω σαν δάσκαλο. Γιατί μας μαθαίνει μπάλα. Έχω δουλέψει και με άλλους προπονητές, αλλά ο κύριος Φερέιρα έχει σε μεγάλο επίπεδο αυτή τη διδασκαλία και αυτή τη μεταδοτικότητα. Και το πιο σημαντικό το κάνει με όλους. Κρατάει την ιδανική ισορροπία. Θεωρώ ότι έτσι γινόμαστε πιο δυνατή ομάδα και θα τα καταφέρουμε. Το βλέπω σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια».

Πετρόπουλος: «Δάσκαλος ο Φερέιρα»



Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved