Μαρίνος: «Μαζί στα δύσκολα!»

Μαρίνος: «Μαζί στα δύσκολα!»

Ο Στέργος Μαρίνος μιλώντας από το Κίτσμπουελ της Αυστρίας, όπου προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός, υποστήριξε ότι οι «πράσινοι» έχουν ανάγκη τον κόσμο τους περισσότερο από ποτέ.

Κίτσμπουελ Αποστολή: Χρήστος Γιαννούλης

Τρίτη σεζόν για τον Στέργο Μαρίνο στον Παναθηναϊκό, ίσως η πιο δύσκολη στο ξεκίνημά της χωρίς όμως ο μπακ των «πρασίνων» να χάνει την αισιοδοξία του. Όπως τόνισε ο άσος του «τριφυλλιού», ο στόχος του δεν είναι άλλος από την καθιέρωση στον Παναθηναϊκό και την σκληρή δουλειά για να βοηθήσει και αυτός στο να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας.

Πρώτος και μεγαλύτερος όμως στόχος για τους «πράσινους» είναι, σύμφωνα με τον Στέργο Μαρίνο, τα προκριματικά του Champions League αφού μπορούν να φέρουν και οικονομικά οφέλη. Ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού υποστήριξε ακόμα ότι η ομάδα είναι υποχρεωμένοι να μάθει να ζει χωρίς τον Σισέ, ενώ αναφορικά με τον κόσμο της ομάδας σχολίασε πως τώρα τον έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ το «τριφύλλι».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέργος Μαρίνος

-Πως βλέπεις τη χρονιά που έρχεται με όλες αυτές τις αλλαγές που έγιναν, ήδη έχουν φύγει αρκετοί παίκτες, πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του;

«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτό τον καιρό γνωρίζουμε καλά ότι μας πιέζει πάρα πολύ ο χρόνος, γιατί έχουμε σε λιγότερο από ένα μήνα τα προκριματικά του Champions League, και αυτό είναι σίγουρα ένα εμπόδιο στην οργάνωση και στον τρόπο που θα προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια και να περάσουμε στην επόμενη φάση των play off. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες κινήσεις για να αναπληρωθούν οι παίκτες που φύγανε και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά στο τέλος».

-Σε προσωπικό επίπεδο, τι προσδοκάς από τη χρονιά που έρχεται;

«Πρώτα από όλα οι στόχοι οι προσωπικοί πρέπει να συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Εφόσον η ομάδα πηγαίνει καλά σίγουρα και ο ποδοσφαιριστής θα είναι καλά. Εγώ θα ήθελα περισσότερες συμμετοχές και φυσικά να καθιερωθώ σε μια θέση γιατί και πέρσι και πρόπερσι είχα πολλές εναλλαγές θέσεων από παιχνίδι σε παιχνίδι, κάτι που δε με βοήθησε. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ. Μακάρι να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο».

-Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι;

«Αυτό θα το συζητήσω καλύτερα με τον προπονητή. Εμένα με πήραν σαν δεξί μπακ, γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες σε αυτή τη θέση, αλλά και σαν αμυντικό χαφ έχω παίξει αρκετά παιχνίδια και λιγότερα σαν δεξί χαφ. Θα δούμε τι θα γίνει».

-Τι διαφορετικό έχει η φετινή προετοιμασία;

«Βλέπω ότι σχεδόν όλη η προπόνηση γίνεται με την μπάλα, δεν έχει τόσο πολύ αερόβιο όπως τις προηγούμενες χρονιές. Προσπαθούμε να κερδίσουμε το ρυθμό μέσα από μικρά παιχνίδια, την πίεση στους μικρούς χώρους και το παιχνίδι με την μπάλα κάτι που είναι σημαντικό γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Να βελτιωνόμαστε όταν έχουμε εμείς την μπάλα και όταν δεν την έχουμε να προσπαθούμε να την ανακτήσουμε άμεσα».

-Είναι θετικό που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι από πέρσι στην ομάδα;

«Είναι σημαντικό γιατί δεν αρχίζουμε από την αρχή. Οι βάσεις υπάρχουν, ξέρει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που είναι εδώ πέρα, θα έρθουν κάποιοι άλλοι, το καλό είναι αυτό. Ξέρουμε τι θέλει ο προπονητής ξέρουμε τι ζητάει από εμάς και θα είναι πιο γρήγορη η προσαρμογή μας στο παιχνίδι».

-Πως φαντάζεσαι την επόμενη χρονιά χωρίς τον Σισέ;

«Θα πρέπει να το συνηθίσουμε και αυτό. Σίγουρα θα είναι δύσκολα γιατί το παιχνίδι μας είχε προσαρμοστεί στον Σισέ ο οποίος είναι ένας παίκτης που όποτε είχε την ευκαιρία κατάφερνε λόγω ικανοτήτων και ταλέντου να τελειώνει τις φάσεις, αλλά έτσι είναι η ζωή. Πήγε κάπου για το δικό του καλό, που πιστεύει αυτός ότι είναι καλύτερα σε ένα πρωτάθλημα πιο προηγμένο από το ελληνικό. Του ευχόμαστε καλή τύχη στη νέα του ομάδα και η ζωή συνεχίζεται».

-Τα 25 γκολ που πετύχαινε ο Σισέ κάθε σεζόν, πως πιστεύεις ότι μπορείτε να τα αναπληρώσετε;

«Πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Ακόμα δεν γνωρίζουμε, όμως πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Ακόμα όμως και αν δεν βάζουμε τόσα γκολ, θα πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια έστω και με ‘μισό-μηδέν’».

-Υπάρχει κάτι αισιόδοξο ενόψει της νέας σεζόν; Θεωρείται ότι μπορείτε να αντιστρέψετε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει από το φινάλε της περσινής σεζόν;

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κάτι. Αν δεν έχουμε καλή ψυχολογία σίγουρα αυτό θα είναι μειονέκτημα για εμάς. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη, αρχής γενομένης από τα δύο παιχνίδια στον τρίτο προκριματικό του Champions League που είναι και τα πιο σημαντικά αφού θα κρίνουν πάρα πολλά για την ομάδα και στο οικονομικό κομμάτι που μπορεί να βοηθηθεί η ομάδα να κάνει περισσότερες κινήσεις».

-Μετά τα όσα έγιναν πέρσι, αλλά και στη λήξη της σεζόν, αισθάνεστε πεισμωμένοι μπαίνοντας στο καινούριο πρωτάθλημα;

«Δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε καν. Πρέπει απλά να κάνουμε τη δουλειά μας, δεν πρέπει να μας αφορούν αυτά είναι άλλοι οι αρμόδιοι που θα ασχοληθούν. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δείχνουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους και τουλάχιστον φέτος πρέπει να το καταφέρουμε αυτό».

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο; Τι να περιμένει τη νέα σεζόν;

«Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι πολύ ζεστός ο κόσμος. Έτσι είναι όταν δε βλέπει κινήσεις ο κόσμος, είναι λογικό να μην είναι τόσο κοντά στην ομάδα. Εδώ είναι όμως που τον χρειαζόμαστε. Στα δύσκολα».

Μαρίνος: «Μαζί στα δύσκολα!»



Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved