Σιμάο: «Ίνδαλμα ο Ζιλμπέρτο!»

Σιμάο: «Ίνδαλμα ο Ζιλμπέρτο!»

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος για τα προκριματικά του Champions League ενώ έχρισε ως ίνδαλμά του τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Κίτσμπουελ Αποστολή: Χρήστος Γιαννούλης

Ο Μοζαμβικανός μέσος είναι πλέον από… τους «παλιούς» στην ομάδα αφού διανύει τον τέταρτο χρόνο στον Παναθηναϊκό και μίλησε μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης του «τριφυλλιού» στην Αυστρία την Κυριακή (10/07). Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Σιμάο ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να σκέφτεται τους σταρ που αποχώρησαν, Σισέ και Ζιλμπέρτο, αλλά να συγκεντρωθεί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις έτσι ώστε να παρουσιαστεί όσο το δυνατό καλύτερος.

Ο «Σίμος», όπως τον «βάφτισε» φέτος ο Σωτήρης Νίνης, τόνισε ότι αυτό που προέχει για τους «πράσινους» είναι τα προκριματικά του Champions League, ανέφερε ότι έχει την πρόθεση να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό ως το τέλος του συμβολαίου του και δεν έκρυψε το όνειρό του να αγωνιστεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνκό.

Ακόμα, ο Σιμάο ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι φέτος ίσως ήρθε η στιγμή να κάνει μια σεζόν ανάλογη με την πρώτη του στην Ελλάδα, όταν και είχε αρκετές συμμετοχές, για να τονίσει πως αυτός είναι ο στόχος του και σκοπεύει να τον πετύχει μέσα από την σκληρή δουλειά και ακολουθώντας πιστά τις εντολές του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Τέλος, ο Σιμάο σχολίασε πως ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα από τον οποίο έμαθε πράγματα στην τριετή τους συνύπαρξη στον Παναθηναϊκό.{textlink}

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σιμάο

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την προετοιμασία με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και ποιες οι διαφορές που έχεις εντοπίσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

«Νομίζω πως όλα πηγαίνουν καλά μέχρι τώρα. Η διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι το γεγονός πως αρχίσαμε την προετοιμασία με μπάλα και οι περισσότερες ασκήσεις είναι με μπάλα, ενώ τέτοια εποχή ακόμα τρέχαμε στα βουνά που βλέπετε. Τώρα είμαστε συνέχεια στο γήπεδο με τη μπάλα και δουλεύουμε πολύ στο κομμάτι της τακτικής. Κάθε άσκηση έχει σχέση με την τακτική και ο προπονητής μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε».

-Δεν υπάρχουν πλέον στην ομάδα κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα...

«Είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία και μας βοήθησαν πολύ τις περασμένες σεζόν... Όμως έχουν φύγει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό και όλοι δουλεύουμε για να βελτιωθούμε και να γίνουμε σημαντικοί για την ομάδα. Όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε όταν είμαστε στο γήπεδο ποιος λείπει, αλλά πως θα γίνουμε καλύτεροι. Και μέχρι τώρα πιστεύω πως όλη η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο».

-Σε προσωπικό επίπεδο, ήρθες στον Παναθηναϊκό και έκανες μια εξαιρετική πρώτη σεζόν. Στη συνέχεια, ακολούθησαν αρκετά παιχνίδια, άλλα με καλή απόδοση, άλλα όχι. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη σεζόν που έρχεται;

«Στη ζωή υπάρχουν πάντα τα σκαμπανεβάσματα. Και εγώ είχα σκαμπανεβάσματα, όχι όμως γιατί το επεδίωξα. Απλά συνέβη, έτσι είναι η ζωή. Προσπαθώ όμως να επανέλθω. Όπως όταν πρωτοήρθα στην ομάδα, που ήμουν εντελώς άγνωστος. Όμως τότε προσπάθησα σκληρά και κατάφερα να κερδίσω θέση στην ομάδα. Τώρα θα κάνω το ίδιο σε όλη τη σεζόν. Θα προσπαθήσω και είναι στο χέρι του προπονητή να αποφασίσει ποιος θα αγωνιστεί. Φυσικά τις δύο περασμένες σεζόν έπαιξα λιγότερο, απ' ότι στην αρχή και αυτή τη σεζόν ελπίζω να παίξω περισσότερο».

-Είσαι έτοιμος να πάρεις την ευκαιρία; Σε ρωτώ γιατί πλέον στην ομάδα δεν βρίσκεται ούτε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ούτε ο Μαρσέλο Μάτος.

«Ακόμα και όταν στην ομάδα είχαμε τον Ζιλμπέρτο και τον Μάτος, έπαιζα. Επομένως δεν έχει σημασία ποιος θα βρίσκεται εδώ, απλά ελπίζω πως θα αγωνίζομαι».

-Εξαρτάται και από το σύστημα...

«Το σύστημα εξαρτάται από τον προπονητή. Και το μοναδικό πράγμα που μπορώ να κάνω, είναι να δουλέψω σκληρά και να αποδείξω πως έχω βελτιωθεί, ώστε να αγωνιστώ. Φυσικά ο Ζιλμπέρτο και ο Μάτος είναι σπουδαίοι παίκτες, μου άρεσε που δούλεψα μαζί τους, είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και δίπλα τους έμαθα πολλά. Όμως δεν βρίσκονται πλέον μαζί μας. Αισθάνομαι έτοιμος, είναι η πέμπτη σεζόν μου στον Παναθηναϊκό και όταν ο προπονητής επιλέγει να αγωνιστώ, είμαι πάντα έτοιμος. Όμως ακόμα δεν έχουμε αρχίσει τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις και ελπίζω σε κάθε παιχνίδι που θα αγωνιστώ, να είμαι και καλύτερος».

-Θα είναι η ομάδα έτοιμη για τα προκριματικά του Champions League;

«Ακόμα και αν δεν θέλουμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να παίξουμε στο Champions League και αυτοί οι προκριματικοί γύροι είναι σημαντικοί για όλους μας. Όλοι γνωρίζουν πως το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο και θέλουμε να συμμετάσχουμε».

-Αισθάνεσαι λίγο...Έλληνας μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα;

«Καθόλου (σ.σ. γέλια). Μου αρέσουν οι Έλληνες, με έχουν βοηθήσει σημαντικά σε πάρα πολλά θέματα. Ήρθα από την άλλη άκρη του κόσμου και οι Έλληνες με βοήθησαν από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην χώρα μέχρι τώρα. Είναι φιλικοί και κάποιοι άλλοι έχουν σταθεί δίπλα μου σαν πατεράδες και αδερφοί. Έχουν κάνει τα πάντα για μένα και πραγματικά το εκτιμώ».

-Το συμβόλαιο σου τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι. Υπάρχει φημολογία για ενδιαφέρον Γερμανικών συλλόγων. Τι σκέφτεσαι να κάνεις; Θέλεις να μείνεις στον Παναθηναϊκό;

«Στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Δεν συμβαίνουν πάντα αυτά που θέλουμε. Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο και θέλω να παραμείνω, όμως αν υπάρξει κάποια πρόταση δεν θα σκεφτώ μονάχα εμένα. Θα χρειαστεί να σκεφτώ την οικογένεια μου αναφορικά με το μέλλον μου. Έχουμε ακόμα δέκα μήνες δουλειάς μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ενώ έχουμε σχεδόν δύο μήνες μέχρι το τέλος της προετοιμασίας και της περιόδου των μεταγραφών. Αν υπάρξει κάτι, θα ήθελα να συνεχίσω στο σύλλογο. Οι συνθήκες μέχρι τώρα είναι εξαιρετικές, όμως αν υπάρξει κάτι καλύτερο, δεν είναι κάτι το οποίο μπορώ να αποφασίσω μόνος μου. Εξαρτάται και από την οικογένεια μου και πρέπει να τους σκεφτώ, πριν αποφασίσω. Όμως θέλω να ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου στον Παναθηναϊκό».

-Υπήρξαν μέχρι στιγμής προτάσεις;

«Αυτά τα θέματα, τα συζητώ με τον μάνατζερ μου και ο εκπρόσωπος μου φυσικά τα συζητά με τον σύλλογο. Δεν γνωρίζω κάτι, συνεχίζω να δουλεύω με τον Παναθηναϊκό και θα δούμε...»

-Αισθάνεσαι έτοιμος να αγωνιστείς σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα όπως η Bundesliga ή η Premier League;

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να αγωνιστούν σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και στις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Εξαρτάται βέβαια από τις φιλοδοξίες που έχει κάποιος. Όμως όλοι έχουν το όνειρο να παίξουν στην Premier League, στην Pimera Division, στο Campionato ή την Bundesliga. Αυτό είναι το όνειρο μου».

-Ποιος ποδοσφαιριστής είναι το είδωλο σου;

«Ο Σιμάο! (σ.σ. γέλια) Ο παίκτης που πραγματικά μου αρέσει και ήταν τιμή μου να αγωνιστώ μαζί του, ήταν ο Ζιλμπέρτο...»

Σιμάο: «Ίνδαλμα ο Ζιλμπέρτο!»



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved