Non stop τρέξιμο, με μπάλα!

Non stop τρέξιμο, με μπάλα!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα συνεχίζει να προπονεί πολύ δυνατά τους παίκτες του, χρησιμοποιώντας ωστόσο μπάλα σε όλες τις ασκήσεις. Εικοσάλεπτο δίτερμα τριών ομάδων χωρίς διακοπή από τον Πορτογάλο!

Κίτσμπουελ Αποστολή: Χρήστος Γιαννούλης

Όπως έχουμε ήδη γράψει, ο 65χρονος τεχνικός έχει αρχίσει να… «βγάζει το λάδι» των παικτών του εδώ στην Αυστρία. Έτσι, σήμερα το πρωί (10/07) μετά τις πρώτες ασκήσεις που αφορούσαν στην κατοχή μπάλας, τα άλματα και την εκρηκτικότητα, ακολούθησε ένα δίτερμα τριών ομάδων με μεγάλη ένταση και γρήγορο ρυθμό, χωρίς καμία διακοπή.

Τα τρία γκρουπ

Ο Φερέιρα είχε χωρίσει από νωρίς τους ποδοσφαιριστές του σε τρία γκρουπ των 8 παικτών. Στους πορτοκαλί ήταν οι Μουν, Μαρίνος, Καραγκούνης, Τριανταφυλλόπουλος, Δημούτσος, Κλέιτον, Λεοντίου και Γκόμεζ, ο βοηθός του Πορτογάλου.

Στους άσπρους ήταν οι Ιωαννίδης, Καντέ, Σεϊταρίδης, Φουρλάνος, Πλεσί, Σιμάο, Σαριέγκι, Πετρόπουλος και στους κίτρινους οι Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Λέτο, Νίνης, Μπουμσόνγκ και Μπιάρσμρ. Οι Τζόρβας και Κοτσόλης έμειναν σταθεροί στις δύο εστίες που τοποθετήθηκαν στα όρια των δύο περιοχών, ενώ οι Ταμπάκης και Καρνέζης συνέχισαν το πρόγραμμά τους με τον Βασίλη Αλεξούδη στο πίσω γήπεδο.

«Non stop» και παρατηρήσεις

Πριν ξεκινήσει η επίπονη άσκηση για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση καθώς θυμίζει αρκετά «οικογενειακό διπλό» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μάζεψε τους παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου και τους εξήγησε τι ακριβώς ζητάει από το κάθε γκρουπ κάνοντας μια μίνι ομιλία η οποία ολοκληρώθηκε με το… απειλητικό «20 minutes, non stop, let’s go»!

Έτσι, οι άσπροι περίμεναν στην πάνω εστία, οι πορτοκαλί ήταν στο κέντρο και οι κίτρινοι στην κάτω εστία, με την ομάδα που είχε την κατοχή να πρέπει να αλλάξει έξι πάσες χωρίς να παρεμβληθεί αντίπαλος και στη συνέχεια να κάνει αλλαγή παιχνιδιού στην ομάδα που ήταν στην άλλη εστία. Η ομάδα που ήταν στο κέντρο έπρεπε να πρεσάρει και να κλέψει την μπάλα, αν το κατάφερνε, έπαιρνε τη θέση της ομάδας που έχανε την κατοχή και περνούσε σε ρόλο αμυνομένου.

Διαρκείς εντολές και πολύ πάθος

Ο Φερέιρα έδινε διαρκείς εντολές στους ποδοσφαιριστές του, με χαρακτηριστικές λέξεις όπως «keep», «open», «press» και συνεχώς ζητούσε να βλέπει να γίνονται πράξη τα όσα έχει πει πως θέλει να εφαρμόζονται. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειξαν ιδιαίτερη όρεξη, με τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Βύντρα και Κλέιτον να είναι αρκετά «ανεβασμένοι», ενώ δεν έλειψε και το πάθος.

Αρκετές φορές οι «πράσινοι» έπεφταν με δύναμη στα πόδια συμπαικτών τους για να πάρουν την μπάλα και έτσι δεν έλειψαν και κάποιοι μικροτραυματισμοί. «Θύματα» οι Δημούτσος και Βύντρα που ωστόσο δεν είχαν κάτι σοβαρό και συνέχισαν κανονικά σε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς προβλήματα.

Επιβράβευση και… μπουκάλια

Το, κατά τρόπο, δίτερμα είχε και αρκετά καλές φάσεις, όταν ο Φερέιρα άλλαξε την άσκηση και επέτρεψε στην ομάδα που πίεζε να εκτελεί επίθεση όταν έκλεβε την μπάλα από αυτή που είχε την κατοχή. Ο Σεϊταρίδης πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, όταν «άδειασε» με προσποίηση έναν συμπαίκτη του και πλάσαρε εύστοχα τον Τζόρβα, ενώ ο Κοτσόλης έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Πετρόπουλου, με τον Λουκά Βύντρα να σημαδεύει την συμβολή των δοκαριών με βολίδα που εξαπέλυσε με το αριστερό!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν οι παίκτες του, και φρόντισε να τους επιβραβεύσεις όταν «σφύριξε» τη λήξη της προπόνησης. «Τέλος, όλα καλά», είπε χαρακτηριστικά στους ποδοσφαιριστές του που πήγαιναν να δροσιστούν πίνοντας λίγο νερό. Εκεί, ο βοηθός του Πορτογάλου ζήτησε από τους «πράσινους» να μην πετάξουν κάτω τα μπουκάλια αλλά να τα ξαναβάλουν στο δοχείο με τον πάγο, κάτι που έκανε πρώτος ο Σαριέγκι ζητώντας την… επιβράβευση του Αλμέιδα και χαρίζοντας γέλιο στους υπόλοιπους.

Το πρόγραμμα της προπόνησης του Παναθηναϊκού, ολοκληρώθηκε με αποθεραπεία και διατάσεις ενώ οι «πράσινοι» ανανέωσαν το ραντεβού τους για απογευματινή προπόνηση στο ίδιο γήπεδο…

Non stop τρέξιμο, με μπάλα!



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved