Οι Αργεντινοί του Αστέρα

Οι Αργεντινοί του Αστέρα

Η προτίμηση του Αστέρα Τρίπολης στην αγορά της Αργεντινής για την απόκτηση των παικτών είναι γνωστή και ο Λαουτάρο Φορμίκα έγινε ο 17ος.

Το Onsports σας παρουσιάζει τους υπόλοιπους 16 παίκτες από τη χώρα του τάνγκο που έχουν αγωνιστεί στους Αρκάδες, με τους περισσότερους να έχουν δικαιώσει την διοίκηση για την εμμονή της στο αργεντίνικο στοιχείο…

Ματίας Ντεγκρά

Πρόκειται για τον πρώτο ξένο τερματοφύλακα που υπερασπίστηκε την εστία του Αστέρα Τρίπολης στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ντεγκρά, με θητεία σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Βέροια, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Γιώργος Αμπάρης μπήκε στο… ψυγείο. Στα δύο χρόνια που έμεινε στην Τρίπολη μοιράστηκε τον χρόνο συμμετοχής με τον Νίκο Αναστασόπουλο, ενώ οι καλές του εμφανίσεις τον έφεραν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού, ενώ τελικά συμφώνησε τον περασμένο μήνα να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕ Λεμεσού.

Κάρλος Μασάρα

Είναι ο παίκτης που ξεκίνησε την παράδοση των Αργεντίνων ποδοσφαιριστών στον Αστέρα. Ο Μαράσα αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2006, τη χρονιά που οι Αρκάδες ανέβηκαν στη Γ’ Εθνική. Εμεινε στην ομάδα για 2,5 χρόνια, αποτελώντας βασικό στέλεχος της άμυνας. Ο Μασάρα είχε πλούσια καριέρα στην Ελλάδα πριν μετακομίσει στην Τρίπολη, ενώ συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του στη χώρα μας.

Μπρούνο Ουριμπάρι

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008, ωστόσο είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση του Αστέρα αρκετούς μήνες πριν. Ο Ουριμπάρι είχε μείνει ελεύθερος από την Μπόκα Τζούνιορς και στην Τρίπολη τον είδαν σαν μια επένδυση. Και όντως ο αριστερός μπακ κάθε χρόνο βελτίωνε την απόδοσή του και στα τρία χρόνια που έμεινε στον Αστέρα, οι μετοχές του ανέβηκαν σημαντικά.

Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι

Ηρθε στην Τρίπολη το καλοκαίρι του 2009, όμως άργησε να βρει τον δρόμο για την ενδεκάδα, με το δίδυμο των Λαζαρίδη, Μαρσελάο να φαντάζει αχώριστο. Ωστόσο έδειξε καλά στοιχεία και στη δεύτερη χρονιά του ήταν πιο σταθερός και αξιόπιστος, ενώ φέτος ελπίζει να αποτελέσει βασικό στέλεχος της άμυνας.

Οράσιο Καρντόσο

Είναι ίσως η πιο πετυχημένη μεταγραφή στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης. Ο Οράσιο Καρντόσο αποκτήθηκε το 2007, την πρώτη χρονιά των Αρκάδων στη Super League και έκλεψε αμέσως τις εντυπώσεις και τις καρδιές των φιλάθλων. Ο «πελούζα», όπως ήταν το παρατσούκλι του κατάφερε αμέσως να γίνει ηγέτης της ομάδας και στα τρία χρόνια που έμεινε στην ομάδα αποτελούσε βαρόμετρο με την απόδοσή του.

Ενρίκε Γκαστόν Μαρτίνα

Πέρασε και δεν ακούμπησε… Ο Μαρτίνα αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007, ωστόσο ουδέποτε του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει την αξία του. Μέτρησε μόλις τέσσερα λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του Αστέρα και πολλοί δεν θυμούνται καν ότι υπήρχε στο ρόστερ.

Μάουρο Μιλάνο

Αν δίνονταν όσκαρ ατυχίας, τότε θα το είχε πάρει ομόφωνα. Ο Μάουρο Μιλάνο ήρθε στην Ελλάδα ως ένας γητευτής της μπάλας, όμως δύο σοβαροί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να παίξει στον Αστέρα. Τον Αύγουστο του 2007 υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός μάχης για αρκετούς μήνες. Όμως όταν επέστρεψε, σε πέντε συμμετοχές σημείωσε δύο πανέμορφα γκολ.  Τον Αύγουστο του 2009 όμως τραυματίστηκε εκ νέου στο ίδιο σημείο κι έμεινε πάλι εκτός για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα το επόμενο καλοκαίρι να αποδεσμευτεί.

Ισραελ Νταμόντε

Ο αμυντικός μέσος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 και αποτέλεσε μια καλή λύση. Ωστόσο το 2010 υπέστη έναν τραυματισμό κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία και τα Χριστούγεννα ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Αργεντινή και πέρυσι το καλοκαίρι έλυσε τη συνεργασία του με τους Αρκάδες.

Ματίας Παβόνι

Εμεινε μόλις έξι μήνες στο ρόστερ του Αστέρα, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος 2007-08, προλαβαίνοντας να παίξει σε οκτώ παιχνίδια.
Ο Ματίας Παβόνι είχε λίγο περίεργο χαρακτήρα και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στην Ελλάδα και προκαλούσε και μικροπροβλήματα στα αποδυτήρια, οπότε αποδεσμεύτηκε άμεσα.

Αντριαν Μπαστία

Μετά τον Καρντόσο είναι ο επόμενος πιο πετυχημένος Αργεντινός που αποκτήθηκε από τον Αστέρα. Ο Αντριαν Μπαστία αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008, ενώ οι Αρκάδες τον είχαν «κλείσει» από τον Ιανουάριο και με τις εμφανίσεις κατέστη αναντικατάστατος στην ενδεκάδα. Στα τρία χρόνια του στην Ελλάδα, κλώτσησε έναν εισβολέα οπαδό, ήταν φορέας της γρίπης των πτηνών, ενώ ως αμυντικός χαφ ήταν από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα.

Λούκας Βίλτσες

Ηρθε με τη μορφή δανεισμού από την Εστουντιάντες Λα Πλάτα και έκανε αρκετές ελληνικές ομάδες να ψάχνονται για το αν μπορούν να καλύψουν τη ρήτρα του για να τον αποκτήσουν. Ο Λούκας Βίλτσες μπορεί να άργησε λίγο να βρει τα πατήματά του, ωστόσο ήταν ένας δημιουργικός παίκτης που πρόσθεσε φαντασία στην ενδεκάδα του Αστέρα.

Σεμπάστιαν Καρέρα

Για πολλά χρόνια παρακολουθούσαν στον Αστέρα Τρίπολης την καριέρα του και το καλοκαίρι του 2009 κατάφεραν να τον αποκτήσουν. Ο Σεμπάστιαν Καρέρα ήρθε στα 31 του στους Αρκάδες, όμως κατόρθωσε να κερδίσει θέση βασικού και να αποτελέσει έναν σταθερό σε απόδοση παίκτη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Λιονέλ Ρίος

Ενάμιση χρόνο έμεινε στην Τρίπολη, όμως δεν πήρε πολλές ευκαιρίες να αποδείξει την αξία του. Ο Λιονέλ Ρίος ήρθε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τη φήμη του καλού παίκτη, αλλά κακού παιδιού. Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις καλές του συστάσεις ως δημιουργικού μέσου, ωστόσο φρόντισε να τροφοδοτήσει τα σενάρια για κακή εξωγηπεδική ζωή.

Λούσιο Φιλομένο

Ηρθε την πρώτη χρονιά του Αστέρα Τρίπολης στη Super League και αποτέλεσε το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση. Σημείωσε έντεκα γκολ ο Λούσιο Φιλομένο την πρώτη του σεζόν, ενώ τη δεύτερη βρήκε δίχτυα εννέα φορές. Μετά από δύο χρόνια στους Αρκάδες, πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, χωρίς εκεί να καταφέρει να καθιερωθεί, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Σίγουρα όμως στη συνείδηση των φίλων του Αστέρα είναι ένας από συντελεστές της ονειρικής πρώτης χρονιάς της ομάδας στα σαλόνια.

Σεμπαστιάν Ερέρος

Μόλις έξι μήνες έμεινε στην Τρίπολη, χωρίς να καταφέρει να προσαρμοστεί και τελικά αποδεσμεύτηκε. Ο Σεμπάστιαν Ερέρος δεν μπόρεσε να στεριώσει στον Αστέρα και στις έξι συμμετοχές του, όλες ως αλλαγή, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις καλές συστάσεις που συνόδεψαν την απόκτησή του.

Εμάνουελ Φρανκού

Δεν έκανε μεγάλο ντόρο η απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι και άργησε πολύ να πάρει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Ο Εμάνουελ Φρανκού σημείωσε δύο πανέμορφα γκολ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, ωστόσο στη συνέχεια δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του και δεν μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Φέτος ελπίζει κι αυτός να μπορέσει να δείξει περισσότερα…



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved