«Σας δικαιολογούμε»

«Σας δικαιολογούμε»

Επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΑΕΛ.

Οι φίλαθλοι της θεσσαλικής ομάδας τοποθετήθηκαν τόσο στις δηλώσεις του Γερουλάνου για τους συνδέσμους, όσο και για αυτές που μιλούσαν για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανοικτή επιστολή του ΠΣΦ ΑΕΛ στον κ. Γερουλάνο:

Κύριε Υπουργέ

Τις τελευταίες μέρες δέχεστε μια αδικαιολόγητη επίθεση από τους οργανωμένους φιλάθλους όλης της χώρας (και της Λάρισας φυσικά). Εμείς σας δίνουμε δίκιο και εξηγούμε αμέσως γιατί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΚΤΕ αθλητισμού είπατε αρκετά ωραία λόγια για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και μεταξύ αυτών μιλήσατε και για το κλείσιμο των Συνδέσμων Φιλάθλων.

Σας δίνουμε δίκιο, λοιπόν, για τους παρακάτω λόγους:

1) Εσείς κατάγεστε από την Κεφαλονιά. Έναν πανέμορφο τόπο αλλά χωρίς καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο. Εμείς γεννηθήκαμε στην Λάρισα, στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Δράμα, στην Πάτρα κ.λ.π. Τόπους με τεράστια ποδοσφαιρική ιστορία (και παιδεία).

2) Εσείς σπουδάσατε Ιστορία στο Williams College και κάνατε μεταπτυχιακά στα τμήματα Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Harvard και Διοίκησης Επιχειρήσεων του MIT. Ίσως εκεί παίζατε κρίκετ, Μπέϊζ- μπολ ή άλλα ευγενή αθλήματα. Εμείς “σπουδάσαμε” σε σχολεία με γκρίζες και καταθλιπτικές αίθουσες και τσιμεντένιες αυλές με δυο – ή και μια ενίοτε – χαλασμένες μπασκέτες και παίζαμε «μπάλα» στις τσιμεντένιες αυλές (Προσέξτε, παίζαμε «μπάλα», όχι ποδόσφαιρο).

3) Εργαστήκατε ως οικονομικός διευθυντής για την Photoelectron Corporation, καθώς και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays και υπήρξατε ιδρυτικό μέλος του Hellenic Resources Institute στις ΗΠΑ. Εμείς «δουλέψαμε» (προσέξτε, «δουλέψαμε», όχι εργαστήκαμε) σε καφετερίες, σε ταβέρνες, σε μεταφορικές εταιρίες, σε οικοδομές, σε εργοστάσια κ.λ.π. Εντάξει κάποιοι από μας (τους φιλάθλους) σπουδάσαμε και γίναμε Γιατροί, Αρχιτέκτονες κ.λ.π. Αλλά η καταγωγή-καταγωγή όμως…

4) Εσείς ασχολείστε με την πολιτική σαν (δικαιολογημένη, ίσως) εξέλιξη της καριέρας σας και εμείς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο από αγάπη για το άθλημα και από λατρεία για την ομάδα μας. Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι δεν έχετε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

Γι’ αυτό σας δικαιολογούμε.

Και τι γίνεται τώρα;

Μιλήσατε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο (που δεν γνωρίζετε). Θα τα βάλετε με κάποιους εφοπλιστές, τραπεζίτες, επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με το δημόσιο αλλά και κάποιους αγνώστου επαγγέλματος που λυμαίνονται τον χώρο; Δεν νομίζουμε…

Και ξαναβρέθηκε ο εύκολος στόχος. Το μεγάλο θύμα – ο φίλαθλος – βαφτίζεται ένοχος. Αν διαλύσετε τους συνδέσμους φιλάθλων κ. Γερουλάνε ποιος θα πηγαίνει στα γήπεδα να “καταθέτει” εκατομμύρια € κάθε Κυριακή;

Σαφώς και γίνονται επεισόδια. Σαφώς και υπάρχει βία στα γήπεδα. Ξέρετε από ποιους;

Από τους “γνωστούς-άγνωστους” που ίσως να είναι ίδιοι με αυτούς της πλατείας Συντάγματος. Από τους οργανωμένους στρατούς που έχουν δημιουργήσει οι “καρχαρίες” που όπως προαναφέρουμε λυμαίνονται τον χώρο.

Αυτές οι δυο κατηγορίες παρασύρουν και κάποια ανεγκέφαλα παιδάκια που βράζει το αίμα τους και βλέπουμε τις γνωστές εικόνες στα γήπεδα. Είδατε ποτέ επεισόδια σε αγώνα της ΑΕΛ ή του Εργοτέλη; Ακούστε καταγγελίες για μπράβους στην Λάρισα, στο Ηράκλειο ή στην Ξάνθη; Αλλά και πάλι η ευθύνη είναι ατομική και όχι συλλογική.

Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, να ακούσετε απόψεις, “απολογίες” αλλά και προτάσεις σας κάνουμε εμείς την πρώτη πρόταση.

Με αστείο για το υπουργείο σας κόστος κλείστε μια αίθουσα και καλέστε αντιπροσωπείες από τους οργανωμένους φιλάθλους των ομάδων της Super League και συζητήστε για τα όσα γίνονται και γιατί γίνονται. Στο τέλος να είστε σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι τόσο καλό που θα παράγετε και προϊόν για το Υπουργείο του οποίου ηγείστε. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Με τις συνεχείς δηλώσεις που δεν συνδέονται με τις πράξεις βάλατε υποψηφιότητα για τρεις τίτλους.

Αλλά εσείς θα επιλέξετε τον τίτλο που θέλετε. Εμείς ακόμη τον ψάχνουμε. Είστε “εντεταλμένος” των Μαρινακομπεοψωμιάδηδων; Υλοποιείτε κάποιο ύποπτο πολιτικό σχέδιο για την διάλυση του ποδοσφαίρου; ‘Η είστε ένας υπουργός που θέλει πραγματικά να βγάλει άκρη με το μπερδεμένο κουβάρι του ποδοσφαίρου; Διεκδικήστε (στην συνείδηση μας) τον τίτλο που θέλετε.

Ή ζητήστε από τον φίλο σας Πρωθυπουργό να σας μεταθέσει σε ένα υπουργείο που έχει σχέση με τις γνώσεις σας.

Σ.Σ. Σας παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας όταν εσείς ή το υπουργείο σας κάνετε αναφορές σε “στημένα παιχνίδια” ή “ατασθαλίες και παρανομίες των ΠΑΕ” να προσθέτετε την φράση «εκτός της ΑΕΛ». Είναι πιο δίκαιο και επιβραβεύει τους έντιμους.

Με εντολή της Δ.Ε του Π.Σ.Φ. ΑΕΛ

Ο πρόεδρος

Φώτης Βακιρτζηδέλης



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved