«Οικογένεια ο Άρης»

«Οικογένεια ο Άρης»

Στη σημασία της προετοιμασίας σχετικά με το δέσιμο της ομάδας, εστίασε ο Αγαπητός Αμπελάς μιλώντας στον αέρα του «ΑΡΗΣ FM 92,8».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν στέλεχος της ΠΑΕ, αναφέρθηκε στην προετοιμασία των «κίτρινων» στο Καρπενήσι που ξεκίνησε σήμερα, στη νέα αγωνιστική σεζόν, τον Σάκη Τσιώλη, στο ενδεχόμενο ο Άρης να πάρει τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου στην Ευρώπη, αλλά και στα μεταγραφικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αγαπητού Αμπελά:

Αρχικά, ο κ. Αμπελάς αναφέρθηκε στο αθλητικό κέντρο του Καρπενησίου και στις εγκαταστάσεις που διαθέτει, υπογραμμίζοντας:

«Έχω πάει και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κέντρα εκτός Ελλάδος. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές και θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν, ώστε μία ομάδα να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Είναι από τα καλύτερα και νομίζω ότι ο κάθε παίκτης μπορεί να δουλέψει εκεί και να βγάλει το 100% των δυνατοτήτων του, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η προετοιμασία της ομάδας είναι το Α και το Ω για όλη τη χρονιά» και στη συνέχεια στάθηκε στο πώς λειτουργεί η προετοιμασία στο «δέσιμο» μιας ομάδας:

«Το πρώτο είναι ότι γνωρίζονται μεταξύ τους καλύτερα οι ποδοσφαιριστές. Αφομοιώνουν αυτά που θέλει ο εκάστοτε προπονητής. Μαθαίνει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, γι’ αυτό είναι και το πιο σημαντικό στάδιο. Δημιουργούν μία δεύτερη οικογένεια. Αν υποθέσουμε ότι ο καθένας έχει τη δική του οικογένεια, στην προετοιμασία που οι παίκτες περνούν τόσο χρόνο μαζί, η ποδοσφαιρική ομάδα γίνεται η δεύτερη οικογένεια για κάθε παίκτη».

Αναφορικά με το ό,τι ο Άρης διατήρησε το βασικό κορμό που είχε πέρσι και σχετικά με το ό,τι έχει πολλούς Έλληνες παίκτες στο ρόστερ, ο Αγαπητός Αμπελάς τόνισε:

«Αυτό είναι συνδυασμός δύο παραγόντων. Το πρώτο είναι ότι αν πάρουμε σαν οδηγό τα τελευταία 5 ματς της περσινής χρονιάς που τα κέρδισε η ομάδα και μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό, τότε καλώς και δεν άλλαξε πολλά πράγματα ο προπονητής. Το δεύτερο είναι ότι όντως ο Άρης δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Είναι συνδυασμός αυτών των δύο συνισταμένων» και για τα νεαρά παιδιά της Πρωταθλήτριας ομάδας Κ-20 επεσήμανε:

«Όσα παιδιά από την Κ-20 βρίσκονται στην πρώτη ομάδα, πρώτα απ’ όλα, αξίζουν συγχαρητήρια για την περσινή τους πορεία και αν καταλάβουν ότι τους δίνεται μία τεράστια ευκαιρία, νομίζω ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και ο Άρης μπορεί να βασιστεί πάνω σε αυτά τα παιδιά. Οι ακαδημίες, οι υποδομές είναι η βάση για να χτιστεί οποιαδήποτε ομάδα».

Ερωτηθείς για την παρουσία του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του Άρη, σημείωσε:

«Στο επαγγελματικό κομμάτι, είναι πολύ “ψαγμένος” προπονητής, δεν εφησυχάζει ποτέ, συνέχεια βρίσκεται σε εγρήγορση. Στο ανθρώπινο κομμάτι, είναι επικοινωνιακός, συζητήσιμος, όποτε πρέπει χαλαρός και όταν χρειάζεται αυστηρός. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή για την ομάδα μας».

Σχολιάζοντας την αισιοδοξία των ποδοσφαιριστών του Άρη για τη νέα χρονιά, όπως την έχουν εκφράσει σε δηλώσεις τους, είπε:

«Αλλοίμονο αν όλοι εμείς που αγαπάμε αυτήν την ομάδα, δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Εγώ, από την πλευρά μου, περιμένω να δω την πορεία, να δούμε πώς θα εμφανιστεί η ομάδα στα πρώτα παιχνίδια και μετά από κάποιους μήνες θα μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους, αλλά θεωρώ ότι είναι καλό να είναι αισιόδοξοι οι παίκτες και αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά υπέρ της ομάδας».

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για ενδεχόμενο αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από την Ευρώπη και για συμμετοχή του Άρη, σημείωσε:

«Εγώ δεν είμαι ούτε νομικός, ούτε ξέρω τα “παράθυρα” που μπορεί να βρει κάποια ομάδα, απλά με το φτωχό μου μυαλό δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ μία απόφαση που αφορά κι εμάς. Με έχει προβληματίσει και δεν κρύβω ότι με έχει απογοητεύσει κιόλας. Και δεν μπορώ να δώσω και μία λογική εξήγηση. Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερεί τόσο πολύ μία τέτοια απόφαση».

Τέλος, ερωτηθείς αν θα υπάρξουν κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις από την ΠΑΕ Άρης, ο Αγαπητός Αμπελάς απάντησε:

«Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, αλλά νομίζω ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τις μεταγραφές».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved