Ο Ουέιν Τόμας στο Onsports!

Ο Ουέιν Τόμας στο Onsports!

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του με τον Ατρόμητο, ο Ουέιν Τόμας μιλά στο Onsports για την εκπλήρωση του ονείρου του να έρθει στην Ελλάδα «με τον εκπληκτικό πολιτισμό και την πλούσια ιστορία».

Με ένα ειλικρινές και ζεστό «γεια σου» σε… άπταιστα ελληνικά και χωρίς ίχνος σνομπισμού, ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός δέχθηκε με χαρά να μιλήσει στο Onsports. Παντρεμένος και πατέρας ενός τετράχρονου αγοριού, ο φιλόζωος Τόμας μάς εξήγησε αρχικά ότι του αρέσουν πολύ τα ταξίδια, οι ξένες γλώσσες και το γκολφ. Και αφού έσπασε ο… πάγος, μίλησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τη μεταγραφή του στους Περιστεριώτες, την πρώτη του απόπειρα να αγωνιστεί εκτός Αγγλίας, τη φιλία του με τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι, τον «φανταστικό» Γιώργο Δώνη, αλλά και τις θέσεις που μπορεί να καλύψει στο γήπεδο. Ιτάνζ, τρέμε…

Πριν μετακομίσεις στη Ντονκάστερ, πέρσι το καλοκαίρι, δήλωσες ότι παρότι είχες κι άλλες προτάσεις, επέλεξες τη συγκεκριμένη ομάδα επειδή ένιωσες καλοδεχούμενος. Κάτι ανάλογο υποστήριξες μιλώντας και για τις πρώτες σου μέρες στον Ατρόμητο…

«Η ατμόσφαιρα σε μια ομάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις μου. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη χώρα σας για να συμμετάσχω στις προπονήσεις του Ατρομήτου, ένιωσα σαν να αποτελώ χρόνια μέλος της ομάδας. Οι νέοι μου συμπαίκτες μου συμπεριφέρθηκαν άψογα και το ίδιο συνέβη με τους προπονητές, αλλά και τα μέλη της διοίκησης. Ηξερα ότι οι Ελληνες είναι φιλόξενοι και πλέον το διαπίστωσα έχοντας προσωπική εμπειρία. Ειδικά η συμπεριφορά του προπονητή, ήταν εκπληκτική. Όχι μόνο προς εμένα, αλλά προς όλους τους παίκτες. Φαίνεται ότι γνωρίζει πώς να δίνει κίνητρα»

Τον γνώριζες τον Γιώργο Δώνη;

«Τον γνώριζα ως ποδοσφαιριστή της Μπλάκμπερν και στην έρευνά μου είδα ότι ήταν ο πρώτος Ελληνας που αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Μου αρέσει πολύ, δε, το γεγονός ότι και ο προπονητής, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, μιλούν τη γλώσσα μου. Αυτό θα με διευκολύνει πολύ στην προσαρμογή μου».

«Να κλείσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο!»

Ακούγεσαι ενθουσιασμένος αν και βρίσκεσαι ελάχιστες μέρες στην Ελλάδα…

«Αλήθεια είναι αυτό. Κατ’ αρχάς, πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα με την οικογένειά μου γιατί θαυμάζω την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Ηταν κάτι σαν όνειρό μας να δούμε την Ακρόπολη. Και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στη χώρα σας και να μείνω μόνιμα. Επιπλέον, ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο εξωτερικό. Δεν έχω παίξει ποδόσφαιρο εκτός Αγγλίας και επιθυμούσα να το κάνω αυτό όσο είμαι ακόμα γερός. Θα ήταν μάταιο να έρθω στο τέλος της καριέρας μου για να λέω απλά ότι ‘έπαιξα και εκεί’. Στόχος μου είναι να αφήσω το στίγμα μου και αν γίνεται να μείνω για χρόνια. Γιατί όχι, να ολοκληρώσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο».{textlink}

Η φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό βέβαια έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα…

«Αν εννοείς το οικονομικό πρόβλημα, δεν νομίζω ότι επικεντρώνεται μόνο στην Ελλάδα. Σιγά σιγά εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη».

Πώς ακριβώς προέκυψε το φλερτ με τον Ατρόμητο;

«Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου που μου μετέφερε ότι υπάρχει η προοπτική της Ελλάδας. Λίγο αργότερα επικοινώνησε μαζί μου και ο Ελληνας εκπρόσωπός μου και σε 24 ώρες βρέθηκα να ταξιδεύω»

Πρόλαβες να κάνεις έρευνα για τον Ατρόμητο;

«Ο χρόνος με πίεζε καθώς ήμουν συνεχώς στο τηλέφωνο και πακέταρα και τα πράγματά μου. Πρόλαβα όμως και έψαξα κάποια πράγματα μέσω ίντερνετ. Κάποια πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα τα γνώριζα ήδη, όπως και το ποιες είναι οι δυνατές ομάδες».

«Για να έρθει ο ‘Σάγκα’, κάτι θα είδε...»

Ζήτησες από κάποιον πληροφορίες; Ησουν συμπαίκτης στη Σαουθάμπτον με τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι…

«Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Σαγκανόφσκι ή ‘Σάγκα’ όπως τον λέγαμε στη Σαουθάμπτον, αλλά δεν κατάφερα να τον βρω. Επειδή όμως τον γνωρίζω πολύ καλά και ξέρω ότι είναι σοβαρό παιδί, κατάλαβα ότι για να έρθει κι αυτός στον Ατρόμητο, κάτι θα είχε δει που τον ικανοποιούσε. Προφανώς επέστρεψε στην Πολωνία επειδή ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα του. Αυτό μας το έλεγε όταν ακόμα ήταν στην Αγγλία».

Είχατε φιλικές σχέσεις στη Σαουθάμπτον;

«Ναι, κάναμε αρκετή παρέα. Πάντα προσπαθώ να βρίσκομαι κοντά στους ξένους παίκτες γιατί μου αρέσει να γνωρίζω την κουλτούρα άλλων πολιτισμών, αλλά και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Μιλώντας με τον Μάρεκ, έμαθα λίγα πολωνικά, ενώ με τον ίδιο τρόπο γνωρίζω ισπανικά και γαλλικά. Ελπίζω ότι θα μάθω και ελληνικά…»

Σε φοβίζει το ενδεχόμενο να νιώσεις homesick;

«Όχι, κάθε άλλο. Με εξιτάρει η καινούρια εμπειρία. Θεωρώ πρόκληση τη μεταγραφή μου στον Ατρόμητο. Αλλωστε, βρίσκομαι τέσσερις ώρες μακριά από την Αγγλία και τον ίδιο χρόνο χρειαζόμουν για να ταξιδέψω από το Σαουθάμπτον στην πόλη που ζω και να δω την οικογένειά μου και τα σκυλιά μου…!».

«Ευρώπη με τον Ατρόμητο»

Προπονείσαι ήδη τρεις μέρες με τη νέα σου ομάδα. Τι εικόνα σχημάτισες για τη δυναμική της;

«Ειλικρινά, πολύ θετική. Διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και επιπλέον η ατμόσφαιρα είναι οικογενειακή. Ο κόουτς μου μετέφερε ότι θα γίνουν κάποιες προσθήκες ακόμα και πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλή σεζόν. Στόχος μου είναι να αγωνιστώ στην Ευρώπη με τον Ατρόμητο, οπότε θα δώσω και την ψυχή μου για να διακριθούμε».

Εχεις αγωνιστεί αρκετές φορές στην καριέρα σου και ως δεξιός μπακ. Ποια είναι η φυσική σου θέση;

«Η φυσική μου είναι στο κέντρο της άμυνας, αλλά έχω παίξει όντως και δεξιός μπακ. Κι όχι μόνο. Εχω αγωνιστεί επίσης ως αμυντικός χαφ, ως αριστερός μπακ, ως ακραίος χαφ και τρεις φορές ως τερματοφύλακας!»

Πως έγινε αυτό;

«Ετυχε να μην έχουμε αναπληρωματικό γκολκίπερ και για κάποιον λόγο ο βασικός να χρειαστεί αλλαγή. Τη μία φορά μάλιστα τα είχα πάει πολύ καλά. Δεν δέχθηκα γκολ και έπαιξα και για αρκετή ώρα».

Το ξέρεις ότι είσαι ο πρώτος Αγγλος ποδοσφαιριστής που φορά τη φανέλα του Ατρομήτου;

«Δεν το γνώριζα. Είναι όμως μεγάλη μου τιμή! Ελπίζω να φανώ αντάξιος και να με θυμούνται οι οπαδοί της ομάδας μας για χρόνια!»



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved