Στα άδυτα της Super League

Στα άδυτα της Super League

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει γύρω από την επικύρωση ή μη της βαθμολογίας της Super League και το Onsports σας παρουσιάζει τα υπέρ και τα κατά αυτής της διαδικασίας, αλλά και λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για όσα μπορεί να συμβούν στο διοικητικό συμβούλιο της Super League που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας είναι μεταξύ αυτών που θα συζητηθούν όμως τα μέχρι τώρα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα "μπλοκαριστεί" και πάλι από αρκετές ομάδες που είναι κάθετα αντίθετες.

Η Λάρισα και ο Ηρακλής έχουν ήδη -επισήμως- ταχθεί κατά της επικύρωσης, ενώ αντίθετες είναι αρκετές ακόμα ομάδες, ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Αρης.

Αυτό που θα εξασφαλιστεί με την επικύρωση της βαθμολογίας είναι η αδυναμία παραμονής των ομάδων που έχουν υποβιβαστεί (Λάρισα, Πανσερραϊκός, Ηρακλής) να παραμείνουν στην κατηγορία, αν αποφασιστεί υποβιβασμός ομάδων λόγω εμπλοκής στην υπόθεση των στημένων.{textlink}

Από 'κει και πέρα, αν τη Δευτέρα η Λίγκα αποφασίσει να επικυρώσει τη βαθμολογία, όποιος έχει έννομο συμφέρον θα μπορεί να προσβάλλει την απόφαση αυτή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Η επικύρωση της βαθμολογίας δεν σημαίνει -σε καμία περίπτωση- πως δεν υποβιβάζεται ομάδα της Super League στη Football League, σε περίπτωση που επιβληθεί τέτοια ποινή από τη δευτεροβάθμια της ΕΠΟ για την υπόθεση των στημένων.

Στην Οδό Αστροναυτών εκτιμούν πως σε αθλητικό επίπεδο η υπόθεση αυτή θα έχει κλείσει το αργότερο μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.
Αντίθετα, δεν μπορούν να κάνουν καμία εκτίμηση για το απίστευτο "μπάχαλο" που επικρατεί στη Football League και την υπόθεση των Play Offs, γεγονός που δεν επιτρέπει στη Λίγκα να προχωρήσει στην κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα.

Φρένο σε Ξάνθη και αναδιάρθρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη αντίδραση στην πρόταση αναδιάρθρωσης της Skoda Ξάνθης είναι αρνητική, κυρίως γιατί θα υπάρξει σαφέστατη μείωση των οικονομικών απολαβών των ΠΑΕ μέσα από την κεντρική διαχείριση.
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Skoda θα βάλει το θέμα στο τραπέζι προς συζήτηση, αλλά και ότι θα συναντήσει σημαντικές αντιδράσεις, όχι μόνο από ΠΑΕ αλλά και από την NOVA.

Στο συμβούλιο ο Παπαδόπουλος

Στο διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας θα παραβρεθεί και ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Nova προτείνει μείωση στο ποσό που περιλαμβάνεται στη σύμβαση της κεντρικής διαχείρισης. Το ποσό της μείωσης ίσως αγγίξει τα 11 εκατομμύρια ευρώ, όμως δεν αποκλείεται στη διάρκεια της κουβέντας να υπάρξει αντιπρόταση από την πλευρά της Nova με σαφώς μικρότερη ή μηδενική μείωση συμβολαίου, αλλά με συμμετοχή και του Ολυμπιακού (κυρίως) αλλά και της Ξάνθης (κατά δεύτερο λόγο) στην κεντρική διαχείριση.
Αυτό που σε κάθε περίπτωση θέλει το συνδρομητικό κανάλι είναι να εξασφαλίσει την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, βάση των όσων προβλέπονται στη σύμβαση της κεντρικής διαχείρισης, στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η Nova διατηρεί δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης με τη Super League να κινδυνεύει με κυρώσεις που μπορεί να φτάσουν ως την καταβολή υψηλότατης αποζημίωσης.

Η παραίτηση Μαρινάκη και ο Σπανός

Τη Δευτέρα θα κινηθεί επίσημα και η διαδικασία αποχώρησης του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία του Συνεταιρισμού.

Ο ίδιος έχει ήδη προαναγγείλει την παραίτησή του και θα την δρομολογήσει, ενώ ήδη αρχίζουν να καταγράφονται τα πρώτα δεδομένα για την επόμενη ημέρα. Ο Γιώργος Σπανός έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του για να αναλάβει την προεδρία, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μια προσπάθεια για την αποφυγή νέας σύγκρουσης Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής δέχεται πιέσεις και είναι πολύ πιθανό να ανακαλέσει και να αναλάβει να ηγηθεί του Συνεταιρισμού για τη νέα σεζόν.



MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Serie A: Πρωταθλήτρια η Ίντερ - Έκανε φιέστα στο επεισοδιακό ντέρμπι με τη Μίλαν
Serie A: Πρωταθλήτρια η Ίντερ - Έκανε φιέστα στο επεισοδιακό ντέρμπι με τη Μίλαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved