«Προσαρμογή στα νέα δεδομένα...»

«Προσαρμογή στα νέα δεδομένα...»

Την άποψη πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να συμβιβαστεί με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, εξέφρασε ο Χρήστος Πανόπουλος, μιλώντας στον «Sentra FM», για τους λόγους που τον ώθησαν στην κατάθεση πρόταση περί της αύξησης των ομάδων της Super League και την άνοδο 4 συλλόγων από την Football League με διαφορετική γεωγραφικά κριτήρια…

Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ΠΑΕ ανέφερε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να βάλει τις ασφαλιστικές δικλείδες για να πάμε μπροστά, ενώ χαρακτήρισε τεράστιο πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο την απουσία των Σωκράτη Κόκκαλη και Γιάννη Βαρδινογιάννη από την Σούπερ Λίγκα, με όλα τα θετικά και αρνητικά…

«Η πρόταση που κατέθεσαν έχει μια λογική με όλα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες από πλευράς Super League και ΕΠΟ και το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί. Υποτίθεται ότι υπάρχουν ομάδες που θα παίξουν πλέι οφ και οι παίκτες έχουν φύγει διακοπές. Θα παίξουν ποδόσφαιρο ή μπιτς βόλει και πόσο αξιόπιστο θα είναι πρωτάθλημα με τις ομάδες που θα ανέβουν στην Super League. Εμένα μου φαίνονται περίεργα και παράξενα όλα αυτά…»

Για το πώς λύνεται το πρόβλημα με την συγκεκριμένη πρόταση, τόνισε:

«Θέλω να είμαι πρακτικός. Για ότι έχει γίνει, τεράστια ευθύνη έχει γίνει η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα.  Εχω την αίσθηση ότι η ΕΠΟ έχει την μεγαλύτερη επειδή σύμφωνα με τον θεσμικό ρόλο της, οφείλει την παρακολούθηση των πραγμάτων και την αποφυγή αδιεξόδων.  Εχω την αίσθηση ότι νίπτει τα χείρας της και λεει κοίτα τι κάνανε τα παιδιά. Ερχομαι και λεω το εξής. Εχουν γίνει διάφορα πράγματα, έχουν παρθεί διάφορες αποφάσεις. Βλέπω η ΟΥΕΦΑ να έρχεται στην Ελλάδα και να μιλάει για  ελαστικές αδειοδοτήσεις. Λεω στην Πολιτεία να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Πολλοί έχουν ευνοηθεί, πολλοί έχουν αδικηθεί. Για να αποφύγουμε το γενικό χαμό. Οποιεσδήποτε αποφάσεις και εάν παρθούν θα δημιουργήσουν πολλά ερωτηματικά. Πιθανόν να υπάρχουν ερωτηματικά και για τους ανθρώπους που δεν είναι άμεσοι ενδιαφερόμενοι. Η Ελλάδα δεν έχει ξαναζήσει τέτοιες οικονομικές καταστάσεις. Η ελληνική οικονομία η ελληνική κοινωνία υποβαθμίζονται. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι σημαία. Μιλούσαμε για μια Σούπερ Λίγκα με 16 ομάδες πριν από 5-6 χρόνια όταν είχαμε τα φράγκα. Τώρα δεν είμαστε το ίδιο και το ποδόσφαιρο οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Το ελληνικό πρωτάθλημα σηκώνει πλέον 20 ομάδες και μπορούν να εκπροσωπηθούν στην Σούπερ Λίγκα σύλλογοι από διαφορετικούς γεωγραφικούς χώρους. Μέσα στην μιζέρια και στην φτώχεια που θα ζήσουμε τις απόμενα 15-20 χρόνια να δώσουμε το δυνατόν σε όσο το δυνατόν περισσότερους φτωχούς ανθρώπους να ζήσουν από κοντά το πρωτάθλημα της Super League. Δεν μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο  να αποτελεί εξαίρεση στην ελληνική οικονομία που υποφέρει. Το θέαμα θα είναι χαμηλότερο τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να πάμε σε μια καινούργια κατάσταση με περισσότερους Ελληνες παίκτες και χαμηλότερα συμβόλαια. Από την πρόταση που έκανε η Skoda Ξάνθη δεν έχει το οποιοδήποτε συμφέρον στο εκατοστό του εκατομμυρίου. Αρα δεν υπάρχει κάτι εκ του πονηρού. Με μια προϋπόθεση. Οτι η Πολιτεία έχει την διάθεση να κάτσει να βάλει ασφαλιστικές δικλείδες που θα βοηθήσουν να πάμε μπροστά. Η Πολιτεία πρέπει να ψάξει να βρει σωστούς συνομιλητές».

«Πλήγμα η απουσία Κόκκαλη - Βαρδινογιάννη»

Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης,  χαρακτήρισε τεράστιο πλήγμα την απουσία των Σωκράτη Κόκκαλη και Γιάννη Βαρδινογιάννη...

«Είναι τεράστιο πλήγμα που λείπουν αυτή την στιγμή οι Βαρδινογιάννης και Κόκκαλης από την Σούπερ Λίγκα, με όλα τα θετικά και αρνητικά. Η  Σούπερ Λίγκα θα πήγαινε καλύτερα και μπροστά. Εάν ο Κόκκαλης ήταν δίπλα στον Μαρινάκη θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα βοηθούσε πάρα πολύ…»

Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα κενό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εχουμε φτάσει σε μια απαξίωση… Θέλω πολύ πιο ενεργή την Πολιτεία θα πρέπει να έχει άτομα γνώστες για να συζητήσουνε και να πάρουνε αποφάσεις. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να δώσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό που αξίζει..».

Για το τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να επικοινωνήσει την πρόταση, τόνισε:

«Θα την προτείνω στην Σούπερ Λίγκα στο Δ.Σ. της Δευτέρας(11/7). Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω πόλεμο με κανέναν, δεν έχω τις  δυνάμεις να πολεμήσω. Σας δίνω τον λόγο μου δεν έχω κάνει την παραμικρή ζύμωση με οποιαδήποτε ομάδα».

Τέλος ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης ξέσπασε σε τρανταχτά γέλια, όταν ενημερώθηκε για τα όσα κατήγγειλε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή « το κουτί της πανδώρας» χωρίς πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αφού όπως ανέφερε δεν είδε την εκπομπή.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved