«Θα αποδείξω την αξία μου»

«Θα αποδείξω την αξία μου»

Όρεξη για να αποδείξει στους φιλάθλους της ΑΕΚ ποιος πραγματικά είναι, έχει ο Ναμπίλ Μπαχά.

Ο Μαροκινός επιθετικός της μίλησε στην «Sportday» και αφού υπογράμμισε ότι ο κόσμος της ΑΕΚ δεν έχει δει ακόμα τον πραγματικό Μπαχά, υποστήριξε ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ.

Παράλληλα, ο 30χρονος επιθετικός εξέφρασε την επιθυμία του να πάρει την φανέλα με το νούμερο 25, το οποίο και θεωρεί γούρικο.

-Θα μείνεις στην ΑΕΚ τελικά;

«Ναι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μείνω. Την Τρίτη θα είναι ο μάνατζέρ μου στην Αθήνα για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου μου και την Τετάρτη θα έρθω κι εγώ να ξεκινήσω προετοιμασία, αν όλα πάνε καλά, που πιστεύω ότι θα πάνε, γιατί είμαστε πολύ κοντά πλέον με τη νέα πρόταση της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες».

-Ο Χιμένεθ σε έπεισε να μείνεις;

«Όταν ολοκληρώθηκε η χρονιά, ο Μανόλο μου είχε πει πως ήθελε να μείνω. Έχουμε ξαναμιλήσει έκτοτε, μου έχει πει πως δημιουργείται μία νέα ομάδα και πως γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Μου επανέλαβε ότι με θέλει στην ομάδα. Τα υπόλοιπα ήταν θέμα διαπραγματεύσεων».

-Ήθελες να μείνεις; Δεν προτιμούσες να επιστρέψεις στην Ισπανία;

«Εξαρχής ήθελα να συνεχίσω. Εξάλλου από τη στιγμή που έμεινε ο Μανόλο, ήταν εύκολο για μένα να μείνω. Είναι σημαντικό για κάθε παίκτη να τον εμπιστεύεται ο προπονητής του. Το ζήτημα ήταν κυρίως οικονομικό. Όταν ήρθα τον Ιανουάριο είχαμε συμφωνήσει πως αν έμενα και του χρόνου θα συνέχιζα με ένα συγκεκριμένο ποσό. Σε κανέναν παίκτη δεν αρέσει να του κάνουν νέα πρόταση μειωμένη κατά 50%. Αντιλαμβάνομαι ότι ήταν αναπροσαρμοσμένη στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας κι ότι ο σύλλογος κατεβάζει όλα τα συμβόλαια, ώστε να μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και στις πληρωμές. Τη θεωρώ σωστή πολιτική. Διαφορετική είναι η ψυχολογία των παικτών όταν αμείβονται στην ώρα τους και διαφορετική όταν παίζουν απλήρωτοι. Αυτό που δεν καταλάβαινα ήταν γιατί είχαμε κάνει εκείνη τη συμφωνία για την επόμενη σεζόν τον χειμώνα, αφού η διοίκηση γνώριζε από τότε ότι θα περιορίσει το μπάτζετ. Αυτό ήταν που με ενόχλησε. Εξάλλου, τα μπάτζετ μειώνονται παντού. Στην Ισπανία, πέρα από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο η Μάλαγα και η Χετάφε πληρώνουν για μεταγραφές, επειδή έχουν Άραβες ιδιοκτήτες. Πλέον, όμως, ξεπερνιέται και το οικονομικό, αφού η δεύτερη πρόταση της ΑΕΚ είναι αρκετά καλύτερη, και πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία».

-Πιστεύεις ότι, έχοντας κάνει προετοιμασία με την ομάδα, θα είναι καλύτερη η χρονιά για σένα;

«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν έχουν δει τον πραγματικό Μπαχά, αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα τον δουν του χρόνου! Η περσινή ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για μένα. Φανταστείτε την ψυχολογία ενός παίκτη που είναι πάντα βασικός σε μία ομάδα, τη Μάλαγα, όπου είναι σημαντικός και χρήσιμος και ξαφνικά βρίσκεται εκτός πλάνων και δεν παίζει καθόλου. Μοιραία ήμουν επηρεασμένος και στην ΑΕΚ. Πλέον γνωρίζω το πρωτάθλημα, την ομάδα, τη χώρα, δεν χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής. Θα κάνω από την αρχή την προετοιμασία με την ΑΕΚ και θα έχω πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση. Έχω τρομερή όρεξη να αποδείξω την πραγματική αξία μου».{textlink}

-Θες να υποσχεθείς συγκεκριμένο αριθμό γκολ στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Δεν θέλω να πω δημόσια τον στόχο που θέτω, γιατί όποτε το κάνω, ποτέ δεν τον πετυχαίνω (σ.σ.: γελάει). Θα αλλάξω, όμως, νούμερο και θα ζητήσω το 25, αν είναι ελεύθερο, τον Ιανουάριο δεν ήταν. Όσες χρονιές το φόρεσα, πέτυχα αρκετά γκολ και το θεωρώ γούρικο».

-Θα μας λύσεις και μία απορία; Η θέση σου ποια είναι; Του φουνταριστού ή του δεύτερου επιθετικού;

«Εξαρτάται από τον παρτενέρ μου, αν και προτιμώ να παίζω ως δεύτερος επιθετικός, γιατί μου ταιριάζει περισσότερο. Όταν πήγα στη Μάλαγα, πήγα ως καθαρόαιμος φορ. Εκεί με χρησιμοποιούσε ο Μουνίθ. Όταν ήρθε, όμως, ο Τάπια στον πάγκο, με έβαλε πιο πίσω, ως δεύτερο επιθετικό, και καθιερώθηκα εκεί τα επόμενα χρόνια στη Μάλαγα. Στην ΑΕΚ έπαιξα μπροστά, αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονο από τον Μανόλο. Προτιμώ να παίζω πιο πίσω, αλλά δεν είμαι εγωιστής, παίζω πάντα όπου κρίνει ο προπονητής ότι είμαι πιο χρήσιμος».

-Πώς βλέπεις τη νέα σεζόν για την ΑΕΚ; Θα είναι καλύτερη η ομάδα;

«Θα είναι σίγουρα μία δύσκολη σεζόν, γιατί έχουν φύγει πολλοί καλοί παίκτες, ο Σκόκο, ο Σάχα, ο Μπλάνκο, ο Μίτσελ (σ.σ.: «Ο Ντιόπ έμεινε;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο). Έχουν έρθει βέβαια δύο καλοί παίκτες από τη Σεβίλλη, θα δείξει. Ο Μανόλο ξεκινά από την αρχή να φτιάξει μία νέα ομάδα, γνωρίζει πλέον το ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω πως είναι πλεονέκτημα για την ΑΕΚ το γεγονός ότι συνεχίζει με τον Μανόλο».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved