«Προσωπικότητα και... άμυνα»

«Προσωπικότητα και... άμυνα»

Για τον νέο ΠΑΟΚ μίλησε ο άμεσος συνεργάτης του Λάζλο Μπόλονι, Ζοακίμ Πρέτο, τονίζοντας πως μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα.

Ο Πορτογάλος δίνει το στίγμα για το πώς δουλεύει ο Μπόλονι και τι χαρακτηριστικά έχουν οι ομάδες του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως αντιμετωπίσατε την πρόταση που σας έγινε;

«Είχα γνώση για την ομάδα και από την πρώτη στιγμή είδα θετικά το ενδεχόμενο να πάρω αυτή την εμπειρία και να δουλέψω στον ΠΑΟΚ».

Είχατε επαφές με Πορτογάλους που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ για να ενημερωθείτε;

«Συναντήθηκα με τον Φερνάντο Σάντος αλλά και με τον Ροζάριο, με τον οποίο μένω πολύ κοντά στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας.  Έμαθα πράγματα και από τον Κονσεϊσάο, τον οποίο βρήκα μαζί με τον Μπόλονι στην Λιέγη. Έμαθα πολλά και σημαντικά πράγματα για τον ΠΑΟΚ».

Πως είναι η συνεργασία σας με τον Μπόλονι;

«Δουλεύουμε μαζί από το 2001 όταν ήμασταν στην Σπόρτινγκ. Τότε τον βοήθησα να μάθει το Πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Μετά δουλέψαμε και στην Γαλλία. Αποδείχθηκε ότι οι ιδέες μας μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλό δίδυμο. Αυτή η συνεργασία έφερε καλά αποτελέσματα».

Τι χαρακτηριστικά έχει η ομάδα που ονειρεύεστε;

«Οι ομάδες μας έχουν χαρακτήρα, έχουν δυνατή προσωπικότητα, μία  καλή νοοτροπία και φυσικά πνεύμα μαχητή. Θέλουμε να έχουμε μία ομάδα  με καλή τακτική οργάνωση. Για παράδειγμα δεν είναι φυσιολογικό να δεχόμαστε πέρυσι τόσα γκολ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες του Σάντος είχαν 16 γκολ παθητικό. Όσον αφορά την άμυνα θέλουμε να φθάσουμε σε εκείνα τα επίπεδα. Αν δεν καταφέρουμε να γίνουμε πρωταθλητές, βάζουμε στόχο να δημιουργήσουμε μία πολύ ισορροπημένη ομάδα».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στο γήπεδο με το υπάρχον ρόστερ;

«Φυσικά και μπορεί να αλλάξει ο ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα έρχονται με πολλούς τρόπους. Χρειάζεται η κατάλληλη μέθοδος. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναλύσουμε τι έγινε πέρυσι. Γιατί κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά. Μετά θα περάσουμε την δική μας φιλοσοφία. Σταδιακά θα βάλουμε κάποια νέα πράγματα. Στόχος μας είναι η καλή ισορροπία. Δεν θέλουμε να δεχόμαστε γκολ πίσω και πρέπει να έχουμε καλύτερη παραγωγή στην επίθεση».

Είναι αρκετός ο χρόνος για να προετοιμαστεί κατάλληλα ο ΠΑΟΚ, ενόψει των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Μέχρι τα πρώτα ματς της Ευρώπης έχουμε μόνο τέσσερις εβδομάδες. Δύσκολα να φανούν αλλαγές. Από την άλλη όμως η ομάδα είναι ίδια και υπάρχει ομοιογένεια. Θεωρώ ότι από τις αρχές του πρωταθλήματος θα δούμε κάποιες αλλαγές. Τα πολλά παιχνίδια δυσκολεύουν αυτές τις διαδικασίες. Ότι θέλουμε να περάσουμε θα γίνει σταδιακά. Δεν μπορεί ένας προπονητής να κάνει πολλά μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ ποντάρει πολλά στους νέους παίκτες, τους οποίους και εμείς πιστεύουμε. Στην ομάδα όμως θα μπουν σταδιακά. Προς το παρόν αυτές τις δύο εβδομάδες γνωρίζουμε καλύτερα τους ποδοσφαιριστές ».

Σας προβληματίζει που ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς παίκτες μεγάλης ηλικίας;

«Έχουμε τέτοιους παίκτες και σταδιακά θα θέλουμε να ανανεώσουμε την ομάδα. Ίσως ένα είδους ροτέισον μπορεί να γίνει στους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές. Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν έχεις 22 παίκτες με την ίδια ποιότητα έχεις λύσεις. Στο ποδόσφαιρο όμως πρέπει να έχεις και αποτελέσματα. Δεν εξαρτώνται όλα από τα λόγια».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved