«Προστατέψτε τον Ολυμπιακό»

«Προστατέψτε τον Ολυμπιακό»

Περίπου 1.500 οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου συμμετείχαν στην ειρηνική μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο Δημαρχείο της πόλης.

Οι φίλοι των Ερυθρόλευκων ξεκίνησαν από την οδό Αγίου Δημητρίου και με συνθήματα κατά της Αθήνας, καπνογόνα, αλλά και προτροπές προς την ομάδα να «καθαρίσει» τη Ραντ, κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης. Εκεί παρέδωσαν στον Αντιδήμαρχο της πόλης, Απόστολο Φοινικόπουλο ψήφισμα στο οποίο αναφερόταν:

«Στο θέατρο του παραλόγου, της παραπληροφόρησης και ελεγχόμενης διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, δυστυχώς κάποιοι έχουν εμπλέξει την ομάδα μας. Μια ομάδα μοντέλο και σύμβολο για την πόλη και το νομό μας. Της ομάδας που κατόρθωσε με καθαρό, τίμιο αγώνα και ιδρώτα εντός αγωνιστικών χώρων, να αποτελέσει όαση στον ελληνικό ποδοσφαιρικό στίβο. Μιας ομάδας που δημιουργήθηκε με χαμηλό προϋπολογισμό για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα και κατόρθωσε να υποτάξει τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες της χώρας μας.

Μιας επαρχιακής ομάδας που για πρώτη φορά στα χρονικά, πέτυχε από την πρώτη χρονιά της ανόδου να κερδίσει πανάξια τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό θεσμό. Μιας ομάδας που διεκδικεί πλέον κομμάτι της πίτας από τους μόνιμους μονοφαγάδες, χαλώντας την πιάτσα.

Αυτή πλέον η ομάδα αποτελεί το σύγχρονο πρεσβευτή της πόλης μας στο εξωτερικό. Ως νέα «Αργώ» μπορεί να διαφημίσει τον όμορφο τόπο μας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και δαπάνες. Απλά με την παρουσία της στον ευρωπαϊκό χάρτη, την προοπτική και δυναμική που έχει.

Συνήθως, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τέτοιες ομάδες πρότυπα φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού και προστατεύονται από τους θεσμικούς φορείς του τόπου όπου εδρεύουν, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

Για τους παραπάνω προφανείς  σε όλους εμάς λόγους, ως δημότες και φίλαθλοι, ζητούμε τα εξής:

Α) Καλούμε το Δήμαρχο της πόλης να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια προστασίας της ομάδας μας από τις συνεχόμενες στοχοποιημένες και δυσφημιστικές αναφορές αυτών ή των οργάνων τους που σκοπό έχουν να θίξουν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού Βόλου και κατά συνέπεια των φίλων και της πόλης που εδρεύει.

Β) Να αναλάβει πρωτοβουλία  ενημέρωσης των λοιπών θεσμικών προσώπων, φορέων και οργανισμών της πόλης και του νομού, με σκοπό τη σύσταση επιτροπής που θα υπεραμυνθεί και προστατεύσει τα συμφέροντα της ομάδας.

Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον υπάρξει μεθοδευμένη τιμωρία της ομάδας μας, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πράξουμε κατ’ αρχάς τα ακόλουθα:

Αποκλεισμό του εμπορικού λιμανιού. Αποκλεισμό των προσβάσεων εισόδου και εξόδου της πόλης.

Δεν ζητούμε την εύνοια κανενός, γιατί η ομάδα μας δικαίως τερμάτισε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Απαιτούμε απλά τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων και προσώπων που εξασφάλισαν την πλειοψηφία των δημοτών στις κάλπες, να προασπίσουν τα συμφέροντα του επίσημου πρεσβευτή της πόλης. Να αφουγκραστούν τις ανάγκες του κόσμου και ενωμένοι όλοι να ορθώσουμε τείχος προστασίας απέναντι σ’ αυτούς που επιβουλεύονται την τύχη της ομάδας μας».

Ο κ. Φοινικόπουλος θα παραδώσει το ψήφισμα στον Δήμαρχο Βόλου, Παναγιώτη Σκοτινιώτη, αλλά και στους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς του Νομού Μαγνησίας.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved