To «τσακάλι» και τα... «σκυλιά»

To «τσακάλι» και τα... «σκυλιά»

Το όνομα του Κάρλος Σάντσες δεσπόζει στη φετινή μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο 25άχρονος Κολομβιανός αποτελεί τη μοναδική επιλογή των πρωταθλητών Ελλάδας για την ενίσχυση της μεσαίας τους γραμμής…

Το «τσακάλι» της Βαλενσιέν έχει πάρει το πράσινο φως τόσο από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος επιθυμεί διακαώς τον Κολομβιανό χαφ, όσο και από τους σκάουτερ των «ερυθρόλευκων».

Οι διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την διοίκηση της γαλλικής ομάδας συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό (σ.σ. ουσιαστικά από τα περασμένα Χριστούγεννα υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους) και δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι θεωρούν ότι τελικά θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και ο Σάντσες θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής, άλλωστε, έχει κι ο ίδιος εκφράσει την επιθυμία του να γίνει… κάτοικος Πειραιά, άρα  -με δεδομένο ότι η Βαλενσιέν δεν έχει στα χέρια της κάποια καλύτερη πρόταση απ’ αυτή των «ερυθρόλευκων»-  δεν αποκλείεται οι Γάλλοι να… κάνουν πίσω ρίχνοντας τις απαιτήσεις τους λίγο πάνω από τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντική παράμετρος, εξάλλου, είναι και η παρουσία του «τσακαλιού» στο Copa America, καθώς στο πρώτο ματς με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα, ο Σάντσες δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό, ενώ άπαντες περιμένουν να δουν τις… επιδόσεις του κόντρα στην Αργεντινή (07/07, 03:45). Σε περίπτωση που κόντρα στην «μπιανκοτσελέστε», είτε δεν αγωνιστεί (σ.σ. δύσκολο, καθώς τα ρεπορτάζ τον θέλουν να ξεκινά βασικός), είτε απογοητεύσει με την απόδοσή του, ο… δρόμος για Πειραιά θ’ ανοίξει, καθώς πολύ δύσκολα οι διοικούντες την Βαλενσιέν θα κρατήσουν την ίδια αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις τους με τον Ολυμπιακό.

Παρ’ όλα αυτά, στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο οριστικού «ναυαγίου» στην υπόθεση Κάρλος Σάντσες έχοντας στο συρτάρι κι άλλες περιπτώσεις εξαιρετικών κεντρικών χαφ, απ’ αυτούς που στην… παγκόσμια γλώσσα του ποδοσφαίρου αναφέρονται ως box to box midfielders, δηλαδή χαφ που μπορούν αφενός ν’ αμύνονται κι αφετέρου να συμμετέχουν στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού μιας ομάδας.

Μία από τις καλύτερες λύσεις μοιάζει να είναι αυτή του Σαρλ Καμπορέ. Ο 23άχρονος ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ, με καταγωγή από τη Μπουρκίνα Φάσο, αλλά και γαλλικό διαβατήριο, κοστολογείται γύρω στα 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ από την διοίκηση των Μασσαλών, οι οποίοι «καίγονται» να τον παραχωρήσουν, καθώς έχουν, ήδη, αποκτήσει για τη μεσαία τους γραμμή τους Ντιαρά και Εν Κουλού.

MARSEILLE_KABORE_191110

Εξαιρετική θεωρείται και η περίπτωση του Βραζιλιάνου Ίμπσον, ο οποίος αγωνίζεται στην ρωσική Σπαρτάκ Μόσχας. Στα 28 του χρόνια και με πέρασμα από Πόρτο και Φλαμένγκο, ο Ίμπσον  -αποτέλεσε κάποτε πρόταση του Ίλια Ίβιτς για τον Ολυμπιακό-  θεωρείται μία άκρως ποιοτική και αξιόπιστη λύση για τη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών. Συν τοις άλλοις, δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του τεχνικού της Σπαρτάκ, Βαλερί Κάρπιν (σ.σ. παλιά δόξα του ρώσικου ποδοσφαίρου), με αποτέλεσμα οι Μοσχοβίτες να τον παραχωρούν μ’ ένα ποσό γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

demy-de-zeeuw-ibson-2011-3-17-15-31-8

Λύση από το… πάνω ράφι είναι κι αυτή του Ζέλσον Φερνάντες, του διεθνούς Ελβετού  -με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι-  χαφ, που ανήκει στην γαλλική Σεντ Ετιέν. Πέρσι, βέβαια, ο Φερνάντες αγωνίστηκε ως δανεικός με την φανέλα της ιταλικής Κιέβο Βερόνα, ενώ στο παρελθόν πέρασε και από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο 26άχρονος ποδοσφαιριστής, με τις 33 διεθνείς συμμετοχές και την «θητεία» σε Γαλλία, Ιταλία και Αγγλία, έχει πλούσιες παραστάσεις από υψηλό επίπεδο και μπορεί να προσφέρει άμεσα στον Ολυμπιακό. Η περίπτωση του, βέβαια, μοιάζει να είναι η δυσκολότερη απ’ όλες τις προαναφερθείσες για τους πρωταθλητές Ελλάδας…

Gelson-Fernandes_diaporama



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved