Το «αντίο» του Μάτος

Το «αντίο» του Μάτος

Ο Μαρσέλο Μάτος «πέταξε» το πρωί της Τρίτης (05/07) για την Βραζιλία, όντας πικραμένος που δεν κατάφερε να κερδίσει έναν τίτλο στη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος λίγο μετά τις 11:00 βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου και έκανε… «check in» στο εισιτήριό του για την πατρίδα του, με πτήση μέσω Μονάχου. Τα συναισθήματα του 26χρονου αμυντικού μέσου ήταν ανάμικτα, αφού από την μία ήταν χαρούμενος που επιστρέφει για να αγωνιστεί στην Μποταφόγκο, από την άλλη ωστόσο δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει έναν τίτλο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μαζί με τον Μάτος, στο αεροδρόμιο έφτασε και άνθρωπος της «πράσινης» ΠΑΕ που τον συνόδεψε μέχρι να αναχωρήσει αλλά και ο μάνατζέρ του με τον οποίο θα συνταξιδέψουν για την Βραζιλία. Αυτό που έλεγε ο Μάτος προς τους δικούς του ανθρώπους αλλά και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι ότι στεναχωριέται που φεύγει από την Ελλάδα χωρίς να πάρει έναν τίτλο με το «τριφύλλι», κάτι που είχε θέσει ως στόχο όταν ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας το 2007.

Ο Βραζιλιάνος μάλιστα έλεγε πως νιώθει ότι οι οπαδοί της ομάδας θα καταλάβουν την απόφασή του, αφού επέμενε ότι ο λόγος που επιστρέφει στην πατρίδα του ήταν καθαρά οικογενειακός και δεν είχε να κάνει με το ότι δεν ήθελε να παίξει για το «τριφύλλι». Εκτός αυτού, ο Μάτος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον κόσμο τον οποίο όπως έλεγε... «θέλω να ευχαριστήσω τόσο για την συμπαράσταση και την αγάπη που μου πρόσφεραν, όσο και για την κατανόηση που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Πραγματικά τους ευχαριστώ και ξέρω ότι με καταλαβαίνουν».

Σε όσους μάλιστα του ζητούσαν να πει τους λόγους που τον είχαν κάνει αρνητικό στο ενδεχόμενο παραμονής στην Ελλάδα και ρωτούσαν αν έφταιγε κάποιος από τον Παναθηναϊκό απαντούσε χαρακτηριστικά πως: «Και να υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, δε θα έλεγα ποτέ τίποτα γιατί δεν είμαι άνθρωπος που θέλει να κατηγορεί τους άλλους».

Ο Μάτος με αριθμούς

Ο 26χρονος αμυντικός μέσος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 και με προπονητή τον Ζοσέ Πεσέιρο πήρε αμέσως θέση βασικού στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο Μάτος έκανε μια πολύ καλή σεζόν με τον Παναθηναϊκό παίζοντας σε 27 παιχνίδια πρωταθλήματος και σε 5 παιχνίδια των play off, σκοράροντας τρεις φορές στα πέντε αυτά ματς, όντας ένα από τα βασικά εργαλεία των «πρασίνων».

Μάλιστα, οι «πράσινοι» είχαν αγοράσει ποσοστό δικαιωμάτων του Μάτος το καλοκαίρι του 2007 και έτσι το καλοκαίρι του 2008 πλήρωσαν 4,5 εκατ. ευρώ για να έχουν στην κατοχή τους τα πλήρη δικαιώματα του Αργεντινού, με τον οποίο είχαν υπογράψει συμβόλαιο που θα τελείωνε το 2012!

Εκείνη τη σεζόν, υπό τις οδηγίες του Χενκ Τεν Κάτε και υπό καθεστώς πολυμετοχικότητας, ο Βραζιλιάνος δεν είχε την ίδια πορεία. Αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος και play off ενώ έπαιξε και σε 2 παιχνίδια Champions League και σε 1 αγώνα Κυπέλλου, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Η συνέχεια για τον Μάτος ήταν γνωστή.

Ο Ολλανδός τεχνικός δεν είχε εμπιστοσύνη στον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο και ο ίδιος δεν κατάφερε να τον κάνει να πιστέψει σε αυτόν. Έτσι, δόθηκε δανεικός αρχικά στην Κορίνθιανς και στη συνέχεια στην Μποταφόγκο, όπου αναγεννήθηκε και ανάγκασε τους ιθύνοντες της «Φογκάο» να πληρώσουν 1 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για να τον αποκτήσουν. Από το μεσημέρι της Τρίτης (05/07) άλλωστε, ο Μάτος είναι και τυπικά παίκτης της βραζιλιάνικης ομάδας.



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved