Ο Πίτου Γκαρσία στο Onsports

Ο Πίτου Γκαρσία στο Onsports

Ο Πίτου Γκαρσία μιλά στο Onsports για τις διαπραγματεύσεις με τον Ατρόμητο, τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα, την οικογένειά του, αλλά και την ελληνική κρίση.

Αποτελεί το έκτο καλοκαιρινό και πιο πρόσφατο απόκτημα του Ατρομήτου. Επειτα από τη θητεία του σε Αρη και Ηρακλή, ο 27χρονος (τα συμπληρώνει στις 27 Ιουλίου όταν οι Περιστεριώτες θα βρίσκονται στη Βουλγαρία για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους) Πίτου Γκαρσία μετακόμισε στην Αθήνα έχοντας πολλή όρεξη για δουλειά και διακρίσεις και βάζοντας στοίχημα με τον εαυτό του να δικαιώσει όσους πιστεύουν ότι θα ανεβάσει ποιοτικά τους Κυανόλευκους.

Έστω και αν στις αρχές της νέας του περιπέτειας δεν θα έχει κοντά του τη σύζυγό του Αλεξάνδρα και τη μικρή του κόρη που στις 26 του μήνα, μία ημέρα νωρίτερα από αυτόν, θα γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια…

Οι επαφές σου με τον Ατρόμητο διήρκησαν περίπου 40 ημέρες. Τι ήταν τελικά αυτό που σε έπεισε να απαντήσεις θετικά;

«Πιστεύω πως η όλη μου παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια ήταν θετική. Αυτό εκτιμήθηκε από κάποιες ομάδες, τόσο ελληνικές όσο και ξένες με αποτέλεσμα να έχω στα χέρια μου ορισμένες προσφορές. Επέλεξα τον Ατρόμητο γιατί είχα πληροφορίες, τις οποίες μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνω, πως είναι ομάδα με οργάνωση, σοβαρότητα, όραμα και φιλοδοξίες. Θεωρώ, δε, ότι το σωστότερο είναι ο παίκτης να καταλήγει στην ομάδα που τον θέλει. Κι ο Ατρόμητος έδειξε ότι με ήθελε πολύ.»

Από ποιον ζήτησες πληροφορίες για τη νέα σου ομάδα και τι ακριβώς σου μετέφερε;

«Ο εκπρόσωπός μου στην Ελλάδα, αλλά και ο πρώην συμπαίκτης μου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, είναι δύο άνθρωποι των οποίων τη γνώμη εμπιστεύομαι απόλυτα. Μου είπαν και οι δύο πολύ καλά λόγια για την ομάδα και αποδεικνύεται ότι είχαν δίκιο»

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την υποδομή του Ατρομήτου; 

«Αν και όπως είπα είχα πληροφορίες, έμεινα έκπληκτος όταν είδα το προπονητικό κέντρο. Θεωρώ ότι τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν ελάχιστες ελληνικές ομάδες. Φυσικά, αυτό αντανακλάται στη συνεχή άνοδο του Ατρομήτου στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Βρίσκεσαι χρόνια στην Ελλάδα και έχεις αντιμετωπίσει τη νέα σου ομάδα ως αντίπαλος. Τι εικόνα είχες σχηματίσει γι αυτή;

«Συμπτωματικά, ο πρώτος αντίπαλός μου στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο Ατρόμητος! Χωρίς ίχνος υπερβολής, τουλάχιστον πέρσι έπαιξε πολύ καλή μπάλα. Στο πρωτάθλημα δεν είχε πολλή τύχη και γι αυτό δεν τερμάτισε ψηλά στη βαθμολογία, αλλά οι δυνατότητές του φάνηκαν με την πορεία του στο Κύπελλο. Πρόκειται για καλά δουλεμένη ομάδα που έχει ως πρώτο στόχο να παίξει καλό ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου»'

Στο Περιστέρι πιστεύουν ότι με την απόκτησή σου θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό ένα πρόβλημα που είχε η ομάδα στις κάθετες πάσες, στην καλή τροφοδότηση των επιθετικών…

«Χαίρομαι που η ομάδα πιστεύει στις δυνατότητές μου, αυτό είναι κάτι πολύ βασικό για την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Δεν θέλω να λέω πολλά. Θα δουλέψω σκληρά για να κερδίσω αρχικά μια θέση στην ενδεκάδα και εν συνεχεία μαζί με τους συμπαίκτες μου, να υλοποιήσουμε τους στόχους προπονητή και διοίκησης»

Η Ελλάδα περνά δύσκολη περίοδο και εσύ προέρχεσαι από μια χώρα που στο παρελθόν είχε ανάλογες οικονομικές περιπέτειες. Πώς αντιλαμβάνεσε την κατάσταση;

'«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα είναι όντως πολύ δύσκολη. Κανείς δεν επιθυμεί να ζήσει κάτι παρόμοιο με αυτό που ζήσαμε πριν μερικά χρόνια στην Αργεντινή. Αυτό που έμαθα από την οικογένειά μου είναι τις όποιες δυσκολίες τις ξεφεύγεις με δουλειά και γνώση. Σε καμία στιγμή δεν κατεβάζουμε τα χέρια περιμένοντας από άλλους τη σωτηρία. Το ποδόσφαιρο αποτελεί μέρος της κάθε κοινωνίας. Επομένως έχει και αυτό προβλήματα και τα βλέπετε σε καθημερινή πλέον βάση. Ευχομαι αφενός να λυθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα οικονομικά προβλήματα, αφετέρου και το ποδόσφαιρο να βρει τον δρόμο του. Αποτελεί διέξοδο για τον κόσμο, αυτός είναι ο προορισμός του».



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved