Παπουτσάκης:«Καλύτερα από πέρσι»

Παπουτσάκης:«Καλύτερα από πέρσι»

Με την έναρξη της προετοιμασίας του Εργοτέλη για τη νέα σεζόν, ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Απόστολος Παπουτσάκης, μίλησε στην Παγκρήτια Εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

Αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν πλέον στο ποδόσφαιρο, για το μεγάλο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες και για τους στόχους και τη φιλοσοφία της ομάδας του.

Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση τις ΠΑΕ;

«Η κρίση είναι κρίση και έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο, την πατρίδα μας, όλες τις εταιρίες και μοιραίο ήταν να επηρεάσει και τον αθλητισμό. Έχει μειωθεί η προσέλευση των θεατών στα γήπεδα, έχει περιοριστεί σημαντικά το ενδιαφέρον των χορηγών και όλα αυτά μαζί έχουν επηρεάσει όλο το οικοδόμημα που λέγεται ποδόσφαιρο».

Ο ΟΠΑΠ, εκ των βασικών χορηγών του ποδοσφαίρου, «πάγωσε» τη χρηματοδότηση επικαλούμενος το σκάνδαλο που ξέσπασε με τους στημένους αγώνες. Τελικά, όλες οι ομάδες μπαίνουν στο ίδιο… καζάνι;

«Όταν λαμβάνεται ένα μέτρο, λαμβάνεται για δέκα ανθρώπους, αλλά επηρεάζει και άλλους δέκα απ έξω. Αυτή τη στιγμή επηρεάζονται οι σωστές ομάδες που έχουν να λαμβάνουν χρήματα, αλλά πληρώνουν τις συμπεριφορές άλλων. Δεν είναι δίκαιο, αλλά αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές, τα μέτρα έτσι λειτουργούν. Άλλους ευνοούν και άλλους αδικούν».

Η αποκάλυψη του σκανδάλου είναι μια ευκαιρία για να ξεκινήσει από το μηδέν το ελληνικό ποδόσφαιρο και να χτιστεί σε γερά θεμέλια;

«Το να φτάσουμε στο σημείο να ξεκινήσουμε από το μηδέν, δεν το βλέπω. Χρειάζεται ακόμα χρόνος, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει κάτι πολύ καλό. Είμαστε μέσα στους στόχους να αλλάξει κάτι».

Παρά τις διαμορφωθείσες οικονομικές συνθήκες, ο Εργοτέλης υλοποίησε τον σχεδιασμό του, ξεκίνησε την προετοιμασία του και είναι πιο μπροστά σχεδόν από όλους τους αντιπάλους του. Δεν αγγίζουν τον Εργοτέλη όλα αυτά;

«Βεβαίως και μας αγγίζουν. Δεν τρέχουν τα χρήματα από τα μπατζάκια μας. Από τους παίκτες που αποκτήσαμε, μόνο δύο έχουν μεγάλα συμβόλαια. Όλοι οι άλλοι είναι μικροί σε ηλικία, με αποτέλεσμα να έχει πέσει κατά πολύ το κόστος».

Σε λίγες ημέρες θα μιλήσετε στους ποδοσφαιριστές. Τι στόχο θα τους θέσετε για τη νέα σεζόν;

«Στόχος του Εργοτέλη για τη νέα σεζόν είναι μια θέση από την έβδομη και πάνω. Να πάμε, δηλαδή, πολύ καλύτερα από πέρσι. Η ομάδα έχει τον δικό της σταθερό κορμό και βλέπουμε πάντα ψηλά και μπροστά. Ποτέ πίσω!».

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους φιλάθλους με αφορμή τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας;

«Να έρθουν στο γήπεδο. Να έρθουν κοντά μας να βοηθήσουν από το υστέρημά τους. Γιατί κι εμείς από το υστέρημά μας κάνουμε αυτή την προσπάθεια και θέλουμε συνοδοιπόρους. Αν δεν έχουμε συνοδοιπόρους, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οι τιμές είναι προσιτές για όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Σχολιάστε μας την παρουσία δέκα παιδιών από την ακαδημία του συλλόγου στην πρώτη ομάδα…

«Σταδιακά υλοποιείται το πλάνο που προβλέπει ότι σε η ομάδα μας σε λίγα χρόνια θα αποτελείται ως επί το πλείστον από παιδιά δικά μας. Κάποια από αυτά τώρα είναι έτοιμα να αποδώσουν, κάποια άλλα του χρόνου και κάποια αργότερα. Θέλουμε σε λίγα χρόνια το 70% του ρόστερ μας να αποτελείται από δικά μας παιδιά».

Το 2010 ήταν μια χρονιά αναγνώρισης για τον Εργοτέλη. Ακόμα και στο Camp δοκιμών ήρθαν παιδιά από όλη την Ελλάδα…

«Όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό και φανερώνει ότι γίνεται καλή δουλειά. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε σωστοί απέναντι στα παιδιά, είμαστε κοντά τους και οι σύλλογοι μας τα εμπιστεύονται πλέον. Δεν γίνεται αλλιώς να επιτρέψουν σε ένα παιδί να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι για να δοκιμαστεί στον Εργοτέλη».

Πως εισπράττετε την αναγνώριση του ονόματος του συλλόγου εντός και εκτός Ελλάδος;

«Κάθε χρόνο βάζουμε και ένα λιθαράκι. Βέβαια, το οικοδόμημα έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Γιατί επιλέχθηκε το Μαρτινέγκο για την πρώτη συγκέντρωση της επαγγελματικής ομάδας;

«Η επιλογή αυτή λέει ο Εργοτέλης δεν ξεχνά την ιστορία του. Έχω πει και στο παρελθόν ότι όποιος λαός ξεχνά την ιστορία του πεθαίνει γρήγορα. Ήρθε ο κόσμος, μας στήριξε και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί στον αγιασμό για κάτι καλύτερο την επόμενη σεζόν».

Τελικά ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Πάντα υπάρχουν περιθώρια να κερδίζεις πράγματα. Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά, συνέπεια και να προσφέρεις θέαμα στον κόσμο».



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved