«Καμία συμφωνία με Ερασιτέχνη»

«Καμία συμφωνία με Ερασιτέχνη»

Ο πρώην πρόεδρος του ΑΟ Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, υποστήριξε ότι το ερασιτεχνικό σωματείο δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την μεταφορά της ΠΑΕ στην Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» ο γνωστός δικηγόρος, ο Ερασιτέχνης δεν έχει πάρει καμία διαβεβαίωση και κατ’ επέκταση δεν έχει υπογράψει σε κανένα έγγραφο για την μεταφορά της ομάδας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο κόσμος προσπαθεί να αντιδράσει στις ενέργειες της οικογένειας Ψωμιάδη να μετατρέψει την Καβάλα σε… Νέο Ηρακλή.

«Αντιδράσεις ήδη υπάρχουν και έχουν πάρει τη μορφή συγκεντρώσεων από τον κόσμο του Ηρακλή», είπε αρχικά ο Γιώργος Γραμμένος και στη συνέχεια σχολίασε: «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία του Ερασιτέχνη και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Χρήστου Ρέμμου του προέδρου, δεν είχε καμία ενόχληση από την ΠΑΕ και δεν έχει υπογράψει σε κανένα πρακτικό καμίας γενικής συνέλευσης για το συγκεκριμένο θέμα».

Όσο για το κατά πόσο μπορεί να γίνει τελικά η μεταφορά, τόνισε: «Υπάρχουν παραθυράκια στο νόμο γιατί μιλάμε για ανώνυμες εταιρείας και όχι αθλητικά σωματεία. Θεωρητικά κάθε επιχειρηματίας μπορεί να μεταφέρει την έδρα, ή μέσω γενικής συνέλευσης των μετόχων να πάρει αποφάσεις για την μετακίνηση. Υπάρχουν περιορισμοί καθώς το όνομα και το έμβλημα προέρχονται από τον ερασιτέχνη και βάση αθλητικού νόμου πρέπει η ΠΑΕ Νέα Καβάλα να φέρει το έμβλημα και την ονομασία Καβάλα».

Για το αν μπορεί νομικά να στοιχειοθετήσει την μεταφορά η οικογένεια Ψωμιάδη, απάντησε: «Στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Νομικά μπορεί ο ΓΣ Ηρακλής με Γενική Συνέλευση του να παραχωρήσει το σήμα, τις εγκαταστάσεις και το όνομα του συλλόγου να αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί μια ομάδα να αγωνίζεται με δύο σήματα. Δε μπορεί να περάσει αυτό το θέμα από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού».

Για το αν η ΕΕΑ έχει καλέσει εκπροσώπους του Ερασιτέχνη, πρόσθεσε: «Αύριο έχει καλέσει την ΠΑΕ Καβάλα και την ΠΑΕ Ηρακλής για να δώσουν εξηγήσεις. Είναι μια διερευνητική σύγκληση της επιτροπής. Σε αυτή την επιτροπή θα παραστούν για λογαριασμό της ερασιτεχνικής Καβάλας και εκπρόσωποι του και φίλαθλοι και βουλευτές για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά του συλλόγου».

Σε ερώτηση για το γιατί κανείς δεν αντέδρασε όταν η οικογένεια Ψωμιάδη πήρε την ΠΑΕ Καβάλα, απάντησε: «Όταν η ΠΑΕ Καβάλα μπήκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης είχαν την τιμή να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας και να το κάνουμε σαν Ερασιτέχνης έχοντας την αρμοδιότητα αυτή. Η ομάδα αυτή παραχωρήθηκε στον κ. Ντούλη, που είχε το 90% των μετοχών της ΠΑΕ Νέα Καβάλα. Ο κ. Ντούλης δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και την μεταβίβασε στην οικογένεια Ψωμιάδη, ήταν μια επιχειρηματική δράση που δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε. Μπορούσαν να υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά η κατάσταση στην Καβάλα τότε ήταν όμοια με αυτή που έχει τώρα ο Ηρακλής. Στην αρχή η οικογένεια Ψωμιάδη αρχικά έδειξε ενδιαφέρον, δεν μπορώ να πω, αλλά τώρα έχουμε αυτά τα προβλήματα».

Ενώ τέλος, αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει τώρα ο ΑΟ Καβάλας: «Το ερασιτεχνικό σωματείο είναι σε μια κατάσταση αδράνειας, δεν είναι σε καλή κατάσταση, αριθμεί ελάχιστα μέλη και έχει σοβαρά προβλήματα».



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved