Η τελευταία ευκαιρία του Κλέιτον

Η τελευταία ευκαιρία του Κλέιτον

«Ανεβασμένος» στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού παρουσιάζεται ο Σίλβα Κλέιτον και το Onsports εξηγεί γιατί αυτή η προετοιμασία είναι η τελευταία ευκαιρία του Βραζιλιάνου να καθιερωθεί στο «τριφύλλι».

Ο Κλέιτον πριν από τρία χρόνια αποτελούσε ίσως το πιο hot όνομα της εγχώριας ποδοσφαιρικής αγοράς και δεν είναι μυστικό ότι οι «μεγάλοι» του ελληνικού πρωταθλήματος ήθελαν να τον αποκτήσουν. Η μεταγραφή του στον «πολυμετοχικό» Παναθηναϊκό είχε κάνει αίσθηση και τότε όλοι περίμεναν πως ο Βραζιλιάνος θα κάνει τη διαφορά και θα προσφέρει ανάλογα ή και περισσότερα από αυτά που πρόσφερε στην Λάρισα, την οποία οδήγησε σε διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων.

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, έφτασε ως… την Ουκρανία με τη μορφή δανεισμού, ωστόσο τώρα δείχνει έτοιμος να συγκεντρωθεί και πάλι στο ποδόσφαιρο, να δείξει στον Ζεσουάλδο Φερέιρα ότι αξίζει μια θέση στα πλάνα του και θέλει να αρπάξει τελικά την ευκαιρία από τα μαλλιά, καθώς αυτή θα είναι… πραγματικά η τελευταία του.

Φορτσάτος στην αρχή… μόνο!

Ο Κλέιτον ξεκίνησε τη σεζόν όντας στα βασικά πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε, αφού αποτελούσε και μια ηχηρή και δαπανηρή μεταγραφή που περίμεναν όλοι να δικαιώσει για την επιλογή του, ωστόσο δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και γρήγορα περιθωριοποιήθηκε. Την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε σε 22 από τα 36 παιχνίδια που έδωσαν οι «πράσινοι» για πρωτάθλημα και play off με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στο τέλος της σεζόν, έχοντας συμπληρώσει 31 παρουσίες και 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό.

Η παρουσία του στην Ουκρανία και την Μέταλουργκ Ντόνετσκ δεν τον βοήθησε σε τίποτα και με μόλις 9 συμμετοχές και 1 γκολ επέστρεψε μετά τον Ιανουάριο στον Παναθηναϊκό για να παίξει σε 7 παιχνίδια και να σκοράρει 2 φορές, γλιτώνοντας με αυτά τα γκολ τους «πράσινους» σε αγώνα Κυπέλλου με τον Πιερικό στο ΟΑΚΑ. Στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ο Κλέιτον ήταν και πάλι εκτός πλάνων, ωστόσο στο τελείωμά της ο Ζεσουάλδο Φερέιρα του έδωσε κάποιες ευκαιρίες και ο Βραζιλιάνος έπαιξε σε7 αγώνες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αναγνωρίζει τα λάθη του και είναι θετικός

Ο Κλέιτον σίγουρα έχει αδικήσει αρκετές φορές τον εαυτό του από την ημέρα που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και δεν είχε τις πλέον κατάλληλες επιλογές σε ό,τι αφορά την εξωγηπεδική του ζωή και τη παρουσία του στις προπονήσεις. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο αναγνωρίζει τα λάθη του και είναι θετικός στο να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο άλλωστε έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2012.

«Ναι, θα ερχόμουν πάλι στον Παναθηναϊκό. Δεν το μετάνιωσα καθόλου. Μετανιώνεις για αυτά που δεν έκανες, όχι για αυτά που έκανες», είχε δηλώσει ο ίδιος στα μέσα στης φετινής περιόδου μιλώντας στο Onsports, τότε που και πάλι οι «πράσινοι» έψαχναν τρόπο να τον… ξεφορτωθούν! Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε όπως αναφέραμε και τώρα ο Κλέιτον είναι και πάλι «παρών» στην προετοιμασία και παλεύει να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του «τριφυλλιού», κάτι που όπως αναφέραμε θέλει και ο ίδιος.

Προτάσεις που απορρίπτονται και συγκέντρωση…

Πληροφορίες του Onsports αναφέρουν ότι ο Κλέιτον έχει δεχθεί κρούσεις φέτος το καλοκαίρι για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, όμως δεν είναι θετικός αφού σε περίπτωση που αποδεχθεί μια εξ αυτών θα πρέπει να φύγει από την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι για τον Βραζιλιάνο, αφού η οικογένειά του είναι εδώ – έχει Ελληνίδα σύζυγο – και δε θέλει να περάσει ξανά μια εμπειρία ανάλογη με αυτή της Ουκρανίας. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι κρούσεις που δέχθηκε ο Κλέιτον θα τον έκαναν κατά πολύ πλουσιότερο – αφού ήταν από αραβικές χώρες – ο Βραζιλιάνος δε θέλησε να το συζητήσει καν.

Παράλληλα, ο Κλέιτον όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, είναι πιθανό να σταματήσει την ενεργή του ενασχόληση με το κατάστημα που έχει ανοίξει στην Γλυφάδα. Όπως έλεγε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του ο Βραζιλιάνος θέλει να συγκεντρωθεί απόλυτα στις προπονήσεις και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην προετοιμασία για να πείσει τον Φερέιρα πως αξίζει μια θέση στα πλάνα του για τη νέα χρονιά, τελευταία του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό.

Η (πραγματικά) τελευταία ευκαιρία

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την πρόθεση του Κλέιτον να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» δε θα έλεγαν «όχι» στο ενδεχόμενο να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας ο Βραζιλιάνος. Αρκεί βέβαια να πείσει τον Φερέιρα ότι το αξίζει. Το συμβόλαιό του δεν θεωρείται από τα «βαριά» και στην ΠΑΕ περιμένουν ότι ίσως καταφέρει εν τέλει να δικαιώσει το «τριφύλλι» για την επιλογή που έγινε πριν από τρία χρόνια.

Όσο για τον ίδιο τον Κλέιτον, που συνήθως κάθε χρόνο την τελευταία τριετία έχει μια… τελευταία ευκαιρία, έχει μπροστά του ένα μήνα για να καταφέρει εν τέλει να επιστρέψει στα στάνταρ που είχε όταν τελείωσε η ποδοσφαιρική σεζόν 2007-2008. Ο Βραζιλιάνος σε ένα χρόνο θα μείνει ελεύθερος και αν κάνει ακόμα μια «άδεια» σεζόν (με 6 και 7 συμμετοχές), δύσκολα θα μπορέσει να βρει ομάδα ανταγωνιστική και ένα καλό συμβόλαιο για την συνέχεια της καριέρας του, ενώ φυσικά δε θα έχει πολλές πιθανότητες ανανέωσης με τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, το φετινό καλοκαίρι αποτελεί πραγματικά μια τελευταία ευκαιρία για να μπορέσει να αποδείξει πως μπορεί να γίνει βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού και να δώσει λύσεις στην μεσαία γραμμή, λύσεις που πέρσι δεν είχε το «τριφύλλι» και θα μπορούσε να τις έχει δώσει ο Κλέιτον αν ήταν σε καλή κατάσταση. Απομένει να φανεί αν πραγματικά ο Βραζιλιάνος θα τα καταφέρει και αν τα όσα δείχνει στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας είναι προάγγελος της συνέχειας ή μια ακόμα… αναλαμπή.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved