Αυτή ήταν η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ

Αυτή ήταν η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ

Με μια μικρή καθυστέρηση 20 λεπτών ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία διήρκησε 65 λεπτά.


Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο νομικός του Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο νομικός και πρώην μέλος της επιτροπής εφέσεων Λάμπρος Μπίρδας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος και ο υπεύθυνος ασφαλείας Επαμεινώνδας Παπαεπαμεινώνδας. Η υπερασπιστική γραμμή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ βασίστηκε στο να αποδειχθεί η αναλήθεια και η ανακρίβεια της έκθεσης της αστυνομίας. Στάθηκαν επίσης στο γεγονός πως στην διαδικασία δεν βρέθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Βόλου για να υποστηρίξει τα γραφόμενα του. Δεν έλειψαν στιγμές που η ένταση ανέβηκε.

Τον λόγο πήραν στην αρχή οι δύο νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ, Λάμπρος Μπίρδας και Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Ο κ. Μπίρδας τόνισε ότι τα επεισόδια πρέπει να θεωρηθούν μεμονωμένα και επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν  οι αναφορές των αξιωματούχων του αγώνα, του παρατηρητή της Λίγκας και του διαιτητή, οι οποίοι δεν αναφέρουν, αυτά που αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, η οποία κατά τον νομικό του ΠΑΟΚ εμπεριέχει πολλές υπερβολές.
Ανέφερε μάλιστα, πως αυτά, που έγιναν στον Βόλο είναι μικρότερης έκτασης από συμβάντα σε άλλες τουλάχιστο δύο περιπτώσεις επεισοδίων, για τις οποίες η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτές τις εφέσεις και εξαφάνισε ποινές έδρας. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, μάλιστα, επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν καν σοβαροί τραυματισμοί, ώστε να γίνεται λόγος για ευρείας κλίμακας επεισόδια.

Ο κ. Μαυρομάτης τόνισε ότι οι εκθέσεις της αστυνομίας δεν μπορουν να θεωρούνται θέσφατο και επισημαίνει ότι ο παρατηρητής και ο διαιτητής, που είναι αξιωματούχοι του αγώνα, δεν αναφέρουν τις υπερβολές, που αναφέρει η αστυνομία.

Τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ Επαμεινώνδας Παπαεπαμεινώνδας, ο οποίος επισήμανε ότι η ΠΑΕ επιστράτευσε 37 άτομα για να βοηθήσουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και κάνει λόγο για την ευθύνη και την προκλητική στάση της αστυνομίας, η οποία με την εν γένει συμπεριφορά της και την αλόγιστη ρίψη χημικών, προκάλεσε αναστάτωση και την αντίδραση φίλων του ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν απλά να προφυλαχτούν. Επισημαίνει ότι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που ταξίδεψαν στον Βόλο έγινε εξονυχιστικός έλεγχος πριν πλησιάσουν τις πόρτες του γηπέδου και είχαν όλοι εισιτήρια, ενώ παρουσιάστηκαν περίπου 100-150 οι οποίοι δεν είχαν εισιτήρια, αλλά υπήρχε συνεννόηση με τον Ολυμπιακό Βόλου για το πως θα μπουν στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητα του παρουσιάζει ένα βίντεο όπου δακρυγόνο πετάγεται με πιστόλι μέσα στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ και ενώ αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Ο κ. Μπίρδας αναφέρει: «Εδώ θα δούμε κατά πόσο είναι αληθής η έκθεση της αστυνομίας.»

Ο Κυριάκος Κυριάκος  κάνει λόγο για εκδικητική και εν βρασμώ ψυχής έκθεση της αστυνομίας". Τονίζει ότι στις δυνάμεις της αστυνομίας στο Βόλο, υπήρχε και μία διμοιρία από τη Λάρισα, η οποία προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα στους φίλους του ΠΑΟΚ, γιατί ως ΠΑΟΚ είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα στο παιχνίδι μας στη Λάρισα. "Αυτή η διμοιρία μας περίμενε με λυμένο το ζωνάρι στο Βόλο''. "Ότι έγινε στον Βόλο ήταν μία ευρείας κλίμακας προσπάθεια των ανθρώπων να σωθούν από τα χημικά, που τους ψέκαζε η αστυνομία" καταλήγει ο Κυριάκος. "Μας εκδικείται η αστυνομία για την ανακοίνωση, που βγάλαμε μετά το παιχνίδι", συμπλήρωσε. Υπενθυμίζει ότι εχθές η ΑΕΚ αθωώθηκε χωρίς να ληφθεί υπ' όψιν η έκθεση της αστυνομίας.

Τον λόγο παίρνει πάλι ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος συνοψίζει την υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που επαναλαμβάνει ότι ο ΠΑΟΚ αμφισβητεί την έκθεση της αστυνομίας. Ο νομικός του ΠΑΟΚ διαβάζει την έκθεση της αστυνομίας και στέκεται στη λέξη "εκτιμάται" που χρησιμοποιεί συχνά ο συντάκτης της έκθεσης.
Ο κ. Μαυρομάτης αναφέρει κι αυτός τη χθεσινή αθώωση της ΑΕΚ, με την αμφισβήτηση της έκθεσης της αστυνομίας και αναρωτιέται, πως είναι δυνατόν η αστυνομία του Βόλου να περιγράφει μία πολεμική σύρραξη και σ'  αυτή την πολεμική σύρραξη να μην υπάρχει ούτε μία σύλληψη κι ούτε ένας τραυματισμός.
"Υπάρχει μία τεράστια αδικία, ζητούμε ισονομία" καταλήγει ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος ζητά από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, πριν αποφασίσει, να διαβάσει μία επιστολή οπαδού του ΠΑΟΚ, οικογενειάρχη που έζησε τα γεγονότα στον Βόλο.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Λάμπρος Μπίρδας, ο οποίος μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν υπήρξε μεταβολή των επιχειρησιακών μέτρων της αστυνομίας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, πλέον αναμένεται η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved