Σιμιτσής: «Μεγάλη ντροπή»

Σιμιτσής: «Μεγάλη ντροπή»

Ως μεγάλη ντροπή για την Καβάλα χαρακτήρισε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Σιμιτσής την απόφαση της οικογένειας Ψωμιάδη να μεταφέρει τον ΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος αντέκρουσε τις κατηγορίες για τη βοήθεια προς την ομάδα, αλλά και για τις αλλαγμένες κλειδαριές στο γήπεδο, ενώ τόνισε πως η πόλη της Καβάλας θα εκπροσωπηθεί στη συνάντηση της ΠΑΕ με την ΕΕΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σιμιτσή στον sentra fm:

«Χθες το μεσημέρι, την ώρα που οι συνεργάτες του Σταύρου Ψωμιάδη έπαιρναν τηλέφωνο για το πώς θα μπει η ομάδα για προπόνηση, την ίδια ώρα άλλοι συνεργάτες του κατέθεταν αίτηση στο επιμελητήριο για αλλαγή επωνυμίας και μετατόπιση της έδρας στη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η μεγάλη ντροπή της πόλης. Μια ομάδα 50 ετών με ενωσιακό περιεχόμενο, αφού προέκυψε από τη συνένωση άλλων ομάδων, αντιμετωπίζεται σαν χρησιμοποιημένη πατσαβούρα και μετατρέπεται από κάποιους σε κέλυφος εμπορικών και επιχειρηματικών επιδιώξεων.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση από οικογένεια Ψωμιάδη να αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω της συντρίμμια. Κι αυτό φάνηκε από τα όσα συνέβησαν μόλις χθες και σας προανέφερα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι είχε αναγγείλει ότι θα έρθει στην Καβάλα την επόμενη εβδομάδα. Περιμένω, λοιπόν, να έρθει και να συζητήσει με τον εκπρόσωπο του λαού της πόλης για τα κλειδιά του γηπέδου, καθώς και την πλήρη χρήση και εκμετάλλευσή του», τόνισε αρχικά.

Για την αλλαγή των κλειδαριών στο γήπεδο, έδωσε τη δική του εκδοχή: «Μετά σύλληψη του Σταύρου Ψωμιάδη και για να μην μπαίνουν μέσα άτομα χωρίς εξουσιοδότηση, πράγματι αλλάξαμε κλειδαριές και έως ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για το ποιος είναι υπεύθυνος, ο καθένας θα μπαίνει κανονικά από τις πύλες των υπόλοιπων αθλητών. Ενημερώσαμε, μάλιστα, για όλα αυτά και την ΠΑΕ. Από τη στιγμή που ξεκαθαρίσει ότι η ΠΑΕ θα μείνει, θα πάρει και τα κλειδιά. Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, δεν υπάρχει ούτε ομάδα, ούτε προπονητής, ούτε και παίκτες».

Για τη σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου, είπε: «Συγκεντρωθήκαμε στο δήμο Καβάλας όλοι οι φορείς, καταδικάσαμε την προσπάθεια να διαλυθεί η αθλητική ιστορία της πόλης και συμφωνήσαμε όλοι ότι ο ΑΟΚ πρέπει να παραμείνει στην Καβάλα ως Καβαλιώτικη ομάδα σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται.

Στη σύσκεψη, μάλιστα, ο ερασιτέχνης μας ενημέρωσε ότι δεν είχε συμφωνήσει για μετακίνηση. Άρα είναι παράτυπη η απόφαση. Και επιτέλους η ομάδα πρέπει να είναι καθαρή, να υπηρετεί fair play, να μη συμμετέχει σε στημένα και να παίζει καθαρά σε όποια κατηγορία και να βρίσκεται. Θα υποστηρίξουμε και θα βοηθήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια, είτε φορέα είτε επιχειρηματία να αναλάβει τύχες ομάδας».

Απαντώντας στις κατηγορίες του Ψωμιάδη ότι ο Δήμος δεν βοηθούσε την ομάδα: «Μέχρι τώρα η βοήθεια της πόλης προς την ομάδα ήταν μεγάλη και σημαντική τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά. Είχαμε ένα γήπεδο το οποίο μόνο φέτος φρόντισε τον χλοοτάπητα η διοίκηση της ομάδας. Πέρυσι, έγιναν εκτεταμένες εργασίες που κόστισαν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Στους όρους της παραχώρησης ήταν να τηρηθεί η νομοθεσία, ήτοι η απόδοση του 15% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, καθώς και τα έξοδα λειτουργίας. Τίποτε από αυτά δεν τηρήθηκε».

Για το θέμα της συναυλίας, στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του Σταύρου Ψωμιάδη, επισήμανε: «Ακόμη και αν υπήρχε έστω και ένα ενδεχόμενο να υποστεί ταλαιπωρία το γήπεδο από τη συναυλία, η συναυλία δεν έγινε, άρα δεν ταλαιπωρήθηκε ο χλοοτάπητας. Αποφασίστηκε να κάνουμε συναυλία Μαρινέλας που έγινε τον Ιούνιο με μεγάλη επιτυχία εκτός χλοοτάπητα, στο πέταλο που υπάρχουν τα σκάμματα του επί κοντώ και δεν υπήρξε καμία επιβάρυνση. Η ΠΑΕ είχε αποσύρει όλους τους εργάτες της και δεν έγινε καμία εργασία στον χλοοτάπητα. Την κάναμε εμείς και το χόρτο είναι μια χαρά».

Για τη στάση του κόσμου, σημείωσε: «Οι πολίτες θεωρούν και εκτιμούν ότι έχω κάνει τις σωστές κινήσεις προς όφελος του δήμου και των πολιτών. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα τελείως ανεξέλεγκτα. Όλα γίνονται δωρεάν με έξοδα δήμου, με τη λειτουργία του γηπέδου να γίνεται σαν να είναι ιδιόκτητο και, τελικά, να το παρατάνε αφρόντιστο».

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις που πρόκειται να κάνει, υποστήριξε: «Αποφασίσαμε τη Δευτέρα να εκπροσωπηθεί η πόλη στη συζήτηση της ερώτησης Παπουτσή και την επόμενη μέρα να εκπροσωπήσουμε λαό στην εξέταση του φακέλου ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Τέλος, σχολιάζοντας την υπόθεση των στημένων και την εμπλοκή του Σταύρου Ψωμιάδη, τόνισε: «Εύχομαι, όποια κι αν είναι η κατάληξη της ΠΑΕ ο Σταύρος να είναι αθώος. Δεν ξέρουμε, όμως, πού θα οδηγήσει αυτή η ιστορία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χαίρονται οι 300 του Ηρακλή που ψήφισαν να γίνει η συνένωση με μέλλον άδηλο».



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved