Πάει Θεσσαλονίκη η Καβάλα

Πάει Θεσσαλονίκη η Καβάλα

Ο πρόεδρος της Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης ανακοίνωσε την απόφασή του για την αλλαγή έδρας της ομάδας, ως απάντηση στη διαμάχη της ΠΑΕ με το Δήμαρχο της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Ψωμιάδης με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε ότι η Καβάλα θα αγωνίζεται στην Θεσσαλονίκη, κάνοντας το πρώτο βήμα -ουσιαστικά- για τη συγχώνευση με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ΠΑΕ Καβάλα και τα όσα παραπλανητικά δηλώνονται από πολιτικούς παράγοντες και τοπικούς φορείς, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:

Ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας γνωρίζει ποια ήταν η θέση και αγωνιστική κατάσταση της ομάδας όταν ανέλαβα Πρόεδρος εγώ (Γ’ Εθνική Κατηγορίας- έτος 2007) και ποια είναι σήμερα. Η ομάδα της Καβάλας ανέβηκε μέσα σε 3 χρόνια 3 κατηγορίες (άνοδος από τη Γ’ Εθνική στη Β’ το 2008 και από τη Β’ Εθνική στην Α’ Εθνική το 2009) και κατάφερε όχι απλά να εξέλθει από την πλήρη ανυποληψία αλλά να καταφέρει να καταστεί μια ομάδα- περηφάνια της πόλης αλλά και σημείο αναφοράς για όλο το ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, σε σχέση με τις αγωνιστικές της επιτυχίες. Πολλά εκατομμύρια Ευρώ και πολλές ώρες προσωπικής ενασχόλησης δαπανήθηκαν από τους μετόχους της ΠΑΕ, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Αυτές οι τεράστιες υλικές και προσωπικές θυσίες (και μάλιστα επί ζημία των λοιπών επιχειρηματικών μου ενασχολήσεων) ήταν που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, για το οποία εγώ προσωπικά και η οικογένεια μου, η οποία κατάγεται από τον τόπο της Καβάλας, που είμαστε πάντα υπερήφανο.

Παρ’ όλα αυτά, εδώ και πολύ καιρό έχω καταλάβει ότι δυστυχώς η διοίκηση της ΠΑΕ είναι εντελώς μόνη σε όλη τη προσπάθεια. Η ίδια η επίσημη πόλη της Καβάλας, δια του δημάρχου τη κυρίου Σιμιτσή, ήταν αυτή που προ μηνός μας απέστειλε διοικητικό πρόστιμο πολλών χιλιάδων Ευρώ, αναφορικά με το γήπεδο της Καβάλας και η οποία εδώ και έτη έχει έρθει σε πλήρη πήξη με την ομάδα, αγνοώντας τα τεράστια ποσά που έχουμε δαπανήσει για την ανακαίνιση του γηπέδου και την αντικατάσταση-συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή της δημοτικής αρχής (η οποία αρκέστηκε στο να ζητάει το ποσοστό της από τα εισιτήρια). Η ίδια αυτή δημοτική αρχή, δια του δημάρχου κυρίου Σιμιτσή, ήταν αυτή που αποφάσισε προ ημερών να καταστρέψει το χλοοτάπητα του γηπέδου ορίζοντας συναυλία στον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη», για την 18/6/2011, παρά τις επίμονες κλήσεις μας να μην κάνει κάτι τέτοιο (η συναυλία δεν έλαβε χώρα λόγω ασθένειας του τραγουδιστή Π. Τερζή).

Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν ότι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, όταν πήγαμε να εισέλθουμε στο γήπεδο Ανθή Καραγιάννη , αντιμετωπίσαμε το εξής θέμα: ο Δήμαρχος κύριος Σιμιτσής είχε αλλάξει τις κλειδαριές του γηπέδου και απαγόρευσε στην ομάδα της πόλης του να εισέλθεις ε αυτό. Στις επίμονες εκκλήσεις μας να δοθεί λύση η απάντηση ήταν ότι έπρεπε να πληρωθεί το ως άνω πρόστιμο! Βεβαίως, την επόμενη μέρα, όταν η πόλη της Καβάλας έδωσε στο δήμαρχο να καταλάβει ότι είναι ο πρώτο φίλαθλος της Καβάλας και όχι ο λογιστής της πόλης, εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα διευκολύνει την ομάδα, αρκεί να δεσμευτούμε ότι αυτή δε θα φύγει από το Ανθή Καραγιάννη (!!!)

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η από 1/7/2011 δήλωση του βουλευτού Καβάλας κυρίου Δημητρίου Παπουτσή περί κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή σε σχέση με τη μετακίνηση της ομάδας στη Θεσσαλονίκη και περί ελέγχου ημών για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Ας ρωτήσουν οι φίλαθλοι της Καβάλας τον κύριο Παπουτσή που ήταν όλα αυτά τα χρόνια και τι έκανε για την μάδα της Καβάλας. Ας αντερωτήσει, επίσης, ο επερωτούμενος Υπουργός τον κύριο Παπουτσή ποια θέση πήρε στο θέμα του επί χρόνια κατατρεγμού της ΠΑΕ Καβάλα από το Δήμο Καβάλας στο θέμα του γηπέδου και ποιές οι σχετικές πράξεις του.

Επειδή όλα αυτά έχουν προκαλέσει την ολοκληρωτική αηδία εμού και της οικογένειάς μου που δε μπορούμε πλέον να δρούμε σε ένα αρρωστημένο και ασταθές περιβάλλον, το οποίο τη μία μέρα μας κλειδώνει έξω από το γήπεδό μας και την άλλη μας προσκαλεί να επιστρέψουμε, αρκεί να δεσμευθούμε ότι δε θα φύγουμε ποτέ από αυτό (…)

Επειδή πραγματικά θλίβομαι για τη στάση πολιτικών όπως ο Δήμαρχος Κ. Σιμιτσής και ο βουλευτής κ. Παπουτσής.

Επειδή τους μόνους που οφείλω να ευχαριστήσω είναι αυτούς τους ελάχιστους φιλάθλους που τίμησαν την προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια, προσερχόμενοι στο γήπεδο και υποστηρίζοντας την ομάδα (και όχι αυτούς που την παρακολουθούσαν από τις καφετέριες και θυμήθηκαν τώρα να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια).

Για όλους αυτούς τους λόγους οι μέτοχοι και το Δ.Σ. της ΠΑΕ καταλήξαμε στη απόφαση ότι από την επόμενη χρονιά η ομάδα θα αγωνίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θέλω να ξέρετε ότι οι επίσημοι φορείς της Καβάλας, με πρώτο το Δήμαρχο κύριο Κ. Σιμιτσή, είναι αυτοί που έδιωξαν την ομάδα από την πόλη.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Ψωμιάδης»

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σταύρου Ψωμιάδη 



Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved