Η αλήθεια για τις δόσεις...

Η αλήθεια για τις δόσεις...

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Παναθηναϊκό να χρωστάει χρήματα για την μεταγραφή του Σισέ στην Μαρσέιγ, αφού οι Γάλλοι είναι εξοφλημένοι μέχρι… τελευταίου ευρώ!

Κυριακάτικη εφημερίδα ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει πληρώσει την τελευταία δόση για την μετακίνηση του Γάλλου σταρ από την ομάδα της Μασσαλίας στο «τριφύλλι», ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, και πως περιμένει μάλιστα την πώληση του αρχηγού της ομάδας στη Λάτσιο έτσι ώστε να ξεπληρώσει την οφειλή της προς τους Γάλλους και να κλείσει κι αυτό το κεφάλαιο που αφορά στα… πολύπαθα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ φέτος.

Πληρωμένη η Μαρσέιγ

Η αλήθεια ωστόσο είναι αρκετά μακριά από όσα υποστήριζε το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Οι πληροφορίες του Onsports – τις οποίες επιβεβαιώνουν από την «πράσινη» ΠΑΕ – είναι ότι η Μαρσέιγ έχει εξοφληθεί ως το τελευταίο… σεντ για την πώληση του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό και πως προφανώς οι δημιουργοί του δημοσιεύματος μπερδεύτηκαν από το καθεστώς πληρωμών που υπήρχε από την πλευρά των «πρασίνων» προς την ομάδα της Μασσαλίας.

Για να μην υπάρχουν λοιπόν… «σκιές» γύρω από την υπόθεση του Σισέ, που πλέον συνδέεται με κάθε τι που αφορά τον Παναθηναϊκό σε οικονομικό επίπεδο αφού η αλήθεια είναι ότι μια πώληση του Γάλλου θα φέρει «οξυγόνο» στα «πράσινα ταμεία, αναλύουμε το τι ισχύει στη συγκεκριμένη συναλλαγή των δύο ομάδων.

Πως έγινε η εξόφληση για την μεταγραφή

Ο Παναθηναϊκός αρχικά κατέβαλε ένα εφάπαξ ποσό στην Μαρσέιγ, το καλοκαίρι του 2009 όταν και ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Σισέ. Από εκεί και πέρα, μεταξύ των δύο πλευρών ορίστηκε ένας τρόπος πληρωμών που προβλέπει την καταβολή δόσεων από την πλευρά του «τριφυλλιού» προς την ομάδα της Μασσαλίας, μία το καλοκαίρι του 2010 και μία το καλοκαίρι του 2011.

Για να αποφευχθούν εμπλοκές και προβλήματα στη συναλλαγή των δύο πλευρών, Παναθηναϊκός και Μαρσέιγ συμφώνησαν τα χρήματα των δόσεων να δεσμευτούν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό και να μπει μια ημερομηνία – όριο μετά από την οποία τα χρήματα μεταφέρονται αυτόματα στους Γάλλους. Αυτό συνέβη και την Παρασκευή (01/07) όταν και παρήλθε η σχετική ημερομηνία και έτσι τα χρήματα έχουν περάσει κανονικά στην Μαρσέιγ, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό θέμα και καμία οφειλή από την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Οι δόσεις για την ακρίβεια καταβλήθηκαν ως εξής:

3 εκατ. ευρώ 5 ήμερες μετά την λήψη της κάρτα (ITC) του ποδοσφαιριστή

3 εκατ. ευρώ 01/07/2010

1 εκατ. ευρώ 01/07/2011

Ήταν στον προϋπολογισμό

Από εκεί και πέρα, πρέπει να αναφερθεί πως τα χρήματα της συγκεκριμένης δόσης είναι προϋπολογισμένα και φυσικά είχαν κατατεθεί στο συγκεκριμένο λογαριασμό από τον Παναθηναϊκό και επουδενί στο «τριφύλλι» δεν περίμεναν να πουλήσουν τον Σισέ για να τα καταβάλουν. Το αν θα υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων από πιθανή πώληση του Γάλλου, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τα χρήματα που δόθηκαν ακόμα και πριν λίγες μέρες για να εξοφληθεί η πρώην ομάδα του.

Όπως αναφέραμε, αυτά έχουν υπολογιστεί από το περασμένο καλοκαίρι ως έξοδα της φετινής σεζόν και δεν ήταν ένα ακόμα οικονομικό πρόβλημα για τους «πράσινους», αλλά μέρος της υπάρχουσας κατάστασης της «πράσινης» ΠΑΕ.

Ο ΠΑΟ δε χρωστάει, αλλά ο Γάλλος… πουλάει

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή (24/06), όταν και κορυφώθηκε το σίριαλ του Σισέ με τη διεξαγωγή του πάρτι στη Χαλκίδα, ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που το όνομα του Γάλλου συνδέθηκε με τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού. Πρώτα έκαναν την εμφάνισή τους φήμες που ήθελαν τον Σισέ να είναι… απλήρωτος, κάτι που επίσης δεν ισχύει και διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον Παναθηναϊκό και τώρα προέκυψε… οφειλή στην Μαρσέιγ που επίσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως και να έχει, ο Σισέ μέχρι να πάρει την μεταγραφή στη Λάτσιο – αν αυτή ολοκληρωθεί – είναι το πρόσωπο των ημερών στον Παναθηναϊκό και «πουλάει» αρκετά έτσι ώστε να εμπλέκεται σε διάφορων ειδών σενάρια…



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved