Μαρσελίνιο: «Χάος στην Ελλάδα!»

Μαρσελίνιο: «Χάος στην Ελλάδα!»

Ενα πολύ ενδιαφέρον θέμα για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την πολιτική σκηνή δημοσίευσε η ιστοσελίδα Globoesporte φιλοξενώντας δηλώσεις των Μαρσελίνιο και Ντέιβιντ.

Η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα ήταν πολύ καλά ενημερωμένη για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, αλλά ζήτησε και την άποψη του Μαρσελίνιο, που ζει στην Ελλάδα και αγωνίζεται στην Ξάνθη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και μάλιστα άφησε να εννοηθεί - εμμέσως - ότι θα προτιμούσε να φύγει!

Ο τίτλος του άρθρου είναι ενδεικτικός: «Κρίση στην Ελλάδα. Πρόεδροι που συλλαμβάνονται, ομάδες που θα υποβιβαστούν και αποχωρήσεις αθλητών. Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας επηρεάζουν τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που προσπαθούν να κρατήσουν τους παίκτες τους εν μέσω κρίσης».

Αφού γίνεται εκτενής αναφορά στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, στις συλλήψεις προέδρων, αλλά και στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα λόγω των πολιτικών εξελίξεων (υπάρχει μάλιστα και link που οδηγεί σε άλλο δημοσίευμα το οποίο επεξηγεί ακριβώς τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος αντιδρά), ακολουθεί τηλεφωνική συνέντευξη με τον Μαρσελίνιο.

«Μιλάμε για χάος. Αγωνίζομαι στην Ξάνθη, πόλη που βρίσκεται πολύ μακριά από την Αθήνα, αλλά επιστρέφοντας για την προετοιμασία, έπρεπε να μείνω για κάποιες ημέρες στην πρωτεύουσα. Κοιμόμουν και αισθανόμουν φόβο καθώς οι διαδηλώσεις γίνονταν ολοένα και πιο βίαιες. Ο κόσμος σπάει ολόκληρη την πόλη! Βιώνω καταστάσεις που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βίωνα και το χειρότερο είναι ότι είχα μια προσφορά από ξένο σύλλογο, αλλά δεν έγινε αποδεκτή», αναφέρει αρχικά ο μεσοεπιθετικός της Ξάνθης και συνεχίζει σε ανάλογο ύφος.

«Σας λέω απλά ότι δύο πρόεδροι συνελήφθησαν λόγω εμπλοκής σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια, μια ομάδα υποβιβάστηκε επειδή δεν πλήρωσε τους ποδοσφαιριστές της, ενώ πολλοί γνωστοί παίκτες αποφάσισαν να φύγουν. Παράδειγμα, οι Βραζιλιάνοι Ντουντού, Γκάμπριελ και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Επιπλέον και η καθημερινότητα έχει γίνει περίπλοκη. Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί την ώρα που οι σύλλογοι κάνουν περικοπές σε μισθούς. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν λαμβάνουν πλέον χρήματα από σπόνσορες»

Η... άλλη Ελλάδα

Μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα, τουλάχιστον από ποδοσφαιρικής άποψης, περιγράφει ο Ντέιβιντ, ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και πλέον βγάζει το... ψωμί του στη Φλαμένγκο.

Αγάπησα πολύ την Ελλάδα και τον τρόπο ζωής και έχω εξαιρετικές αναμνήσεις. Δεν έμεινα για πολύ, αλλά η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη. Οταν ζούσα στην Ελλάδα, τα πράγματα ήταν πολύ ήσυχα. Τώρα βλέπω τον κόσμο να διαδηλώνει και διαβάζω για τις πολιτικές εξελίξεις και νιώθω έκπληξη και ενόχληση. Η οικονομική κρίση δεν είχε αγγίξει τη χώρα όταν αγωνιζόμουν στον Παναθηναϊκό. Αντιλαμβάνομαι όμως πόσο δύσκολα περνά ο κόσμος. Οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι. Για να γίνω συγκεκριμένος, είναι οι πιο φανατικοί στην Ευρώπη. Ο κόσμος αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο  και ειλικρινά είναι πολύ άσχημο και λυπηρό να συμβαίνουν όλα αυτά στη χώρα. Λυπάμαι γιατί η Ελλάδα είναι πανέμορφη, οι άνθρωποι ευγενικοί και φιλόξενοι και η ζωή έντονη. Ενιωθα σαν να ζούσα στο Ρίο ντε Τζανέιρο»,  κατέληξε ο Ντέιβιντ.

Η μόνη λανθασμένη πληροφορία της Globoesporte είναι ότι ανάμεσα στους αθλητές που έφυγαν, είναι και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Μικρό το κακό…



Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Δακρυσμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης - "Να το πάρουμε για την Ελλάδα μας"
Δακρυσμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης - "Να το πάρουμε για την Ελλάδα μας"
Ολυμπιακός: Νίκη στον τελικό σημαίνει 15η θέση!
Ολυμπιακός: Νίκη στον τελικό σημαίνει 15η θέση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved