«Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή»

«Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή»

Για την αναπροσαρμογή του σχεδιασμού της Λάρισας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λάρισας ο Χάρης Γεωργούλας.

Ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ με δηλώσεις του στον Super Sport FM 90,1 Λάρισας και την εκπομπή «Γκολ με το Καλημέρα» τοποθετήθηκε αναφoρικά με τις εξελίξεις που αναγκάζουν την ομάδα να ξεκινήσει την προετοιμασία της κατά μια εβδομάδα νωρίτερα, τα μεταγραφικά, τον Κόουλμαν και τον Τσιμπάμπα.

Αναλυτικά η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:

Για τις εξελίξεις που φέρνουν τα νέα δεδομένα και την έναρξη της προετοιμασίας κατά μια εβδομάδα νωρίτερα.

«Θέλω να τονίσουμε πως δεν υπάρχει κάποια εσωτερική πληροφόρηση ότι θα αλλάξει κάτι, ή έχουμε κάτι σίγουρο στα χέρια μας, απλά τα δεδομένα των τελευταίων ημερών ήταν τέτοια που μας υποχρέωσαν να μπούμε σε μια διαδικασία να αναπροσαρμόσουμε λίγο το χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε για παν ενδεχόμενο και σε κάθε περίπτωση να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, είτε αλλάξουν είτε παραμείνουν τα ίδια

Ουσιαστικά λοιπόν για παν ενδεχόμενο θελήσαμε να το κάνουμε για να μην μας προκύψει κάποια περεταίρω πίεση σε περίπτωση που προκύψει κάποιο άλλο δεδομένο. Θέλουμε να έχουμε δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορούμε να προσαρμοστούμε ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε εξέλιξη».


Για την άφιξη του Κόουλμαν την άλλη εβδομάδα, καθώς και τις κινήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο όσον αφορά τον προγραμματισμό της ομάδας:

«Υπάρχει καθημερινή επαφή του κ. Κόουλμαν με όλους τους συνεργάτες της ΠΑΕ και τους δικούς τους συνεργάτες, το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση, με εξαίρεση την απόκτηση του Κώστα Νεμπεγλέρα δε σημαίνει πως η ομάδα παραμένει ανενεργή, ούτε σημαίνει με αφορμή τις εξελίξεις τα τελευταία γεγονότα σταματάμε κάποια διαδικασία μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Ο προγραμματισμός συνεχίζεται, βρισκόμαστε σε διεργασίες όλο αυτό το διάστημα και θεωρώ πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα καθώς προχωρούν και οι μέρες. Αυτό που κάνουμε είναι να συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι μπορεί να χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε κάποια πράγματα. Προχωράμε με έναν τρόπο που ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει».

Για το πώς αντιλαμβάνεται ο Κόουλμαν όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τα στημένα παιχνίδια και την αβεβαιότητα που υπάρχει για το που θα αγωνίζεται η ΑΕΛ τη νέα χρονιά…

«Προς το παρόν παίρνουμε ως δεδομένο αυτό που ισχύει αυτή τη στιγμή, άσχετα αν υπάρχει κάποια πιθανότητα ή κάποιο ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι. Επειδή όμως υπάρχουν κάποιες εξελίξεις τις οποίες δεν μπορούμε να προβλέψουμε για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως προσπαθούμε να προετοιμάσουμε το έδαφος, ακριβώς υπάρχει αυτή η παράμετρος και στην επαφή που έγινε με τον προπονητή του εξηγήσαμε ποια είναι τα δεδομένα γι’ αυτό ακριβώς αποφασίστηκε να πάει η προετοιμασία κατά μια εβδομάδα νωρίτερα».

Για το μήνυμα του Κόουλμαν στη σελίδα του Facebook της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Καταρχήν από την πλειοψηφία του κόσμου σχολιάστηκε θετικά το μήνυμα, εξάλλου εξ αρχής στις δηλώσεις του θέλησε να περάσει κάποια πράγματα και έδειξε πως έχει πολύ κεντρικό ρόλο και θέση στη φιλοσοφία του την προπονητική με την οποία είναι αποφασισμένος να δουλέψει εδώ και μιλάω για την χαρακτηριστική κουβέντα που λέει περί ανάκτησης της αγωνιστικής ταυτότητας της ΑΕΛ, νομίζω πως είναι κάτι που έχει πει ο ίδιος πως θέλει να επενδύσει και είναι ένα πολύ σοβαρό εχέγγυο για αυτό που έχει βάλει ως στόχο να πετύχει με την ομάδα. Ο Κόουλμαν ποντάρει πολύ στη φυσιογνωμία της ομάδας και σε αυτό που κουβαλάει ως DNA, ως ιστορία αλλά και δυναμική και αυτό ακριβώς θέλει να αξιοποίησει και να το επαναφέρει στην επιφάνεια με τα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο».

Για το γεγονός πως ο Κόουλμαν έχει κερδίσει από τις πρώτες κιόλας μέρες στη Λάρισα την εκτίμηση του κόσμου, αλλά και των οργανωμένων…

«Τουλάχιστον από τις πρώτες επαφές στην παρουσία του στη Λάρισα συνολικά ο κόσμος ήταν θετικός από τις επαφές που είχε. Είναι ένας προπονητής που αντιμετωπίζει την παρουσία του εδώ ως μια πρόκληση και από αυτό που μας έχει αφήσει να εννοηθεί είναι πως παρά το γεγονός πως η ομάδα υποβιβάστηκε παρά την θέση της στη δεύτερη κατηγορία, έχει τα εχέγγυα και τη δυνατότητα να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Κάτι αντίστοιχο είχε προσπαθήσει να κάνει αλλά δεν τα κατάφερε επιλέγοντας μια ομάδα στην Ισπανία της δεύτερης κατηγορίας με ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική όπως η Ρεάλ Σοσιεδάδ οπότε είναι κάτι στο οποίο υπολογίζει πολύ».

Για το πού θα γίνει η πρώτη προπόνηση:

«Εκτός απροόπτου στο Αρένα απλά θέλουμε να πάρουμε το «οκ» για κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την συντήρηση του χόρτου αλλά θεωρώ πως το πιο πιθανό, γι’ αυτό και δεν το ανακοινώσαμε ακόμα».

Για τις ανανεώσεις συμβολαίων κάποιων παικτών:

«Κάτι καινούριο και χειροπιαστό όχι, απλά για τους παίκτες που ο κ. Κόουλμαν έχει εισηγηθεί την παραμονή τους υπάρχουν κάποιες διαδικασίες και επαφές, θεωρώ όμως πως την ερχόμενη εβδομάδα θα προκύψουν κάποιες εξελίξεις και κάποια ευχάριστα γεγονότα που θα αφορά είτε σε παραμονές είτε σε αφήξεις».

Για τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας:

«Κάποια ζητήματα για παίκτες που είναι να παραμείνουν στην ομάδα είναι σημαντικά γιατί αν δεν προκύψει με κάποιους συμφωνία, πράγμα που απευχόμαστε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποια μεταγραφή, όμως παράλληλα κινούμαστε και μεταγραφικά. Έχουν γραφτεί πολλά ονόματα και είμαι σε θέση να σας πως δεν ισχύουν απαραίτητα όλα τα ονόματα που έχουν γραφτεί. Το θέμα είναι πως είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιες επαφές με παίκτες που μας ενδιαφέρουν και ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Για τον Τσιμπάμπα:

«Η συμφωνία έχει γίνει τον Ιανουάριο με την άφιξη του Τσιμπάμπα ήταν εξάμηνος δανεισμός με οψιόν απόκτησης των δικαιωμάτων του. Αυτό που αξιολογήσαμε ως ομάδα και οι προπονητές είναι πως είναι ένας παίκτης που έχει κάποια στοιχεία που μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά και μπήκαμε σε μια διαδικασία να τον αποκτήσουμε. Ξέρω πως έχουν βγει κάποιες πληροφορίες και έχουν γίνει κάποιες δηλώσεις αλλά επειδή είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και όταν ανακοινώσουμε κάτι θα είναι 100% από όλες τις πλευρές και πιθανόν σύντομα να έχουμε νέα».

Για το αν υπάρχουν παίκτες που έχουν ενημερωθεί να μην συνεχίσουν και τη νέα χρονιά στην ομάδα, αν και έχουν συμβόλαιο…

«Πέραν των περιπτώσεων του Βελάσκο και του Ταυλαρίδη, δεν υπάρχει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή χωρίς αυτό να αποκλεισθεί τις επόμενες ημέρες».

Για την στελέχωση της δεύτερης ομάδας:

«Με δεδομένο πως η ΑΕΛ θα είναι στη δεύτερη κατηγορία θα υπάρχει μια ομάδα νέων. Η βασική σκέψη είναι να παραμείνουν οι προπονητές που ήταν φέτος στην Κ17 ο κ. Κουτσιαφτίκτης και ενδεχομένως και ο προπονητής τερματοφυλάκων και ο κ. Γκούλιος αλλά αυτά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη. Αναφορικά με την παρουσία των αδερφών Καλοχριστιανάκη που έχει γραφτεί καταρχάς δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, υπάρχει κάποια επαφή πάνω σε ένα πλάνο στο να αναλάβουν ένα κομμάτι οργάνωσης όχι κατά το πλείστον καθημερινό και θα έχουν ένα μεγάλο κομμάτι στην πρώτη ομάδα και στον τομέα του σκάουτινγκ των αντιπάλων, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι δεδομένο».



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved