«Να γράψουμε ιστορία»

«Να γράψουμε ιστορία»

Ψηλά τον πήχη για τον φετινό Άρη έβαλε ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ με δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Κροάτης επιθετικός μίλησε στον ΑΡΗΣ FM και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι «κίτρινοι» μπορούν φέτος να γράψουν ιστορία, δίνοντας χαρά στον κόσμο της ομάδας.

Αρχικά, ο Τσέζαρεκ αναφέρθηκε για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε: «Το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Εγώ είμαι έτοιμος, θα κάνω για λίγες μέρες ακόμα ατομικό και μετά θα μπω σε φουλ ρυθμούς. Έχω πολύ διάθεση. Πέρυσι είχα πολλούς τραυματισμού και φέτος είμαι αποφασισμένος να αποδείξω τι αξίζω».

Για τη δυναμική παρουσία του κόσμου στην πρώτη προπόνηση και για το που βάζει τον πήχη, είπε:  «Έπαθα πλάκα με αυτό τον κόσμο. Ήταν κάτι το απίστευτο. Πρώτη φορά έζησα κάτι τέτοιο. Σου δίνει δύναμη ο κόσμος. Φέτος μπορούμε να γράψουμε ιστορία, να κάνουμε πολλά πράγματα. Μπορούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Να κερδίσουμε κάτι την φετινή σεζόν, για να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας».

Για τους προσωπικούς του στόχους τη φετινή σεζόν, δήλωσε: «Έχω βάλει προσωπικούς στόχους, αλλά δεν θέλω να τους λέω. Θα δουλέψω πολύ σκληρά για να τους πετύχω. Πάνω από όλα, όμως, θέλει να πάει καλά η ομάδα».

Για τον Σάκη Τσιώλή και το γεγονός πως βρίσκεται για δεύτρη σεζόν στην ομάδα, υποστήριξε:  «Είναι θετικό που μας ξέρει φέτος καλύτερα ο προπονητής. Είναι ποιο εύκολο φέτος και για εμάς που τον γνωρίζουμε, αλλά και γι’ αυτόν που μας γνωρίζει καλυτέρα. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Τσιώλη για το χειρουργείο που έκανα, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να πούμε πολλά».

Για την προετοιμασία του Άρη, που θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, ανέφερε: «Θα έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να διορθώσουμε τα αρνητικά στοιχεία που είχαμε πέρυσι. Θα μας βοηθήσει να δέσουμε περισσότερο σαν ομάδα».

Για το γεγονός πως φέτος ο Άρης δεν έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Θα μας λείψει η Ευρώπη. Είναι κάτι άλλο η Ευρώπη, είναι διαφορετικά τα παιχνίδια, όμως πρέπει να κοιτάμε μπροστά, δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν».

Για την μείωση ων αποδοχών του, τόνισε:  «Θέλω να πετύχω στην ομάδα. Να με θυμάται ο κόσμος για την προσφορά μου. Όλοι ξέρουμε πως είναι η κατάσταση οικονομικά. Η διοίκηση κάνει τα πάντα για να πάμε καλά φέτος. Εγώ δέχθηκα την μείωση και είμαι ευχαριστημένος που θα συνεχίσω. Ευχαριστών τον κόσμο που με πιστεύει και έχω και εγώ πίστη στον εαυτό μου».

Για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα, είπε:  «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δύσκολα, αλλά με πίστη η Ελλάδα θα βγει από την κρίση.  Έτσι είναι και στη χώρα μου, πουθενά δεν είναι καλά. Έχουν αλλάξει πολλά από τότε που είχα έρθει στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Για το πώς ζει την δύσκολη κατάσταση της Ελλάδος ο ίδιος,  υποστήριξε:  «Είναι δύσκολα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, βέβαια,  περνούμε περισσότερα λεφτά, αλλά ψυχολογικά δεν είναι καλά. Βλέπεις στην τηλεόραση πως είναι τα πράγματα, που δουλεύει ο κόσμος, χωρ’ίς να παίρνει λεφτά. Δεν μπορείς να λες έχω το συμβόλαιο μου και είναι όλα καλά. Δεν είναι έτσι».

Ο Τσέζαρεκ αναφέρθηκε και στην Εθνική Κροατίς και το ενδεχόμενο να κληθεί στην εθνική του ομάδα:   «Σκέφτομαι πολύ αυτό το ενδεχόμενο. Αν παίζω καλά και πάει καλά και η ομάδα, σίγουρα τότε μπορώ να κληθώ. Είναι μεγάλη ομάδα ο Άρης, ευρωπαϊκή, μπορούν να με δουν και μακάρι να με καλέσει ο τεχνικός της Εθνικής μου, Σλάβεν Μπίλτς».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved