Τσιώλης: «Όπλο μας ο κόσμος»

Τσιώλης: «Όπλο μας ο κόσμος»

Ο Σάκης Τσιώλης υποστήριξε ότι ο Άρης θα στηριχθεί στη δύναμη του κόσμου του για να πετύχει ακόμα μεγαλύτερους στόχους τη φετινή σεζόν.

Ο τεχνικός των «κιτρίνων» μίλησε στον ΑΡΗΣ FM και την εκπομπή του Super 3 και στάθηκε κυρίως στην στήριξη που παρέχουν οι οπαδοί στην ομάδα τους αλλά και στη δυναμική της ομάδας της Θεσσαλονίκης και το πόσο αυτή επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές στο να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Αρχικά, ο προπονητής του Άρη δήλωσε: «Ο κόσμος του Άρη είναι μια μεγάλη οικογένεια. Ο Super 3 είναι η μεγάλη δύναμη του Άρη, το είχα αντιληφθεί πολλά χρόνια τώρα σαν αντίπαλος προπονητής και ποδοσφαιριστής. Είναι και ένας από τους λόγους που με έκανε να δεχθώ και να γίνω προπονητής του Άρη, αυτή η δύναμη που αντλεί η ομάδα από τον κόσμο της».

Για την πρώτη προπόνηση του Άρη, σχολίασε: «Ήταν καταπληκτική, πρωτόγνωρη σε όγκο κόσμου και σε πάθους. Μας έδωσε δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε. Θεωρώ ότι είναι ευτυχία να έχουμε αυτή τη στήριξη του κόσμου και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Άρη και να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται. Είπα και στους παίκτες σήμερα το πρωί, να είμαστε υπεύθυνοι, να δουλέψουμε όπως πρέπει για να κάνουμε χαρούμενο αυτό τον κόσμο και να του ανταποδώσουμε την στήριξη που μας παρέχει».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος του Άρη ακολουθεί την ομάδα και εκτός έδρας, τόνισε: «Το ότι ο κόσμος του Άρη είναι παντού, το εισέπραξα στους δυόμιση, τρεις μήνες που ήμουν στον Άρη στο τέλος του πρωταθλήματος που μας πέρασε. Ο κόσμος μας ήταν όπλο για να ανατρέψουμε αποτελέσματα, μας έδινε τη δυνατότητα να ελπίζουμε και να προσπαθούμε για ενενήντα λεπτά. Το μεγάλο μας όπλα θα είναι και φέτος ο κόσμος μας».

Για το φινάλε της περσινής περιόδου υποστήριξε: «Η δύναμη του κόσμου μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο γυρίσαμε την κακή βαθμολογική κατάσταση της ομάδας, αλλά διεκδικήσαμε ακόμα και την παρουσία μας στην Ευρώπη. Την πρώτη μέρα που μπήκα στο Χαριλάου ένιωσα το μεγαλείο και τη δυναμική που έχει ο Άρης. Είπα στα παιδιά πολλές φορές ότι αν χάνουν να κοιτάνε ποια ομάδα εκπροσωπούν. Εγώ τόσα χρόνια έχω καταλάβει το βάρος και το μέγεθος της φανέλας του Άρη. Αυτή η δύναμη και το μεγαλείο του Άρη είναι και η προίκα για την νέα χρονιά που ξεκινά».

Για τη δυναμική του Άρη, επισήμανε: «Τώρα έχουμε πραγματικές εικόνες για να δείξουμε στα παιδιά, για εμάς το τεχνικό τιμ είναι ένας μπούσουλας για το πώς πρέπει να λειτουργούμε στη νέα περίοδο».

Για το γεγονός ότι όλοι οι προπονητές δηλώνουν πως είναι τιμή τους να κοουτσάρουν τον Άρη, τόνισε: «Νομίζω ότι και οι προηγούμενοι συνάδελφοι το ένιωθαν και το έλεγαν. Στα 35 χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο, γνωρίζω την ιστορία του Άρη και ξέρω καλά σε ποια ομάδα ήρθα, τι εκπροσωπεί και το τι πρέπει να κάνω για αυτήν. Για αυτό και ξαναλέω ότι είναι τιμή μου που είμαι προπονητής του Άρη».

Για το ότι ο Άρης πρέπει να παλεύει ως το τελευταίο λεπτό, σχολίασε: «Αυτό προσπαθώ να περάσω στα παιδιά και νομίζω το έχουμε καταφέρει. Η ομάδα μας, και σαν επαγγελματίες, πρέπει να διεκδικεί τη νίκη ως το τελευταίο λεπτό. Όταν έχεις καταλάβει ποια ομάδα πρεσβεύσεις και τι αντιπροσωπεύει και έχεις συγχρόνως την υπομονή να παλέψεις ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, τότε θα τα καταφέρεις».

Για την νοοτροπία των παικτών και την εξωγηπεδική τους ζωή, δήλωσε: «Νοοτροπία και συμπεριφορά χαρακτήρα είναι αυτό που είπα από την αρχή ότι πρέπει να αλλάξουμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό άθλημα. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Μαζί με τα παιδιά θα τους βάλουμε τους κανόνες μέσα στην ομάδα και θα τους τηρήσουμε. Η νοοτροπία και η συμπεριφορά είναι πρωταρχικός παράγοντας για να πάει καλά η ομάδα και αυτό θα φροντίσουμε να το κάνουμε».

Ενώ πρόσθεσε πως: «Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στο ποδόσφαιρο. Αν καταφέρεις να τους βοηθάς την ώρα που είναι στον αγωνιστικό χώρο, μπορείς να περάσεις και τους κανόνες που θέλεις. Το σύστημα αλλά και η συμπεριφορά είναι πρωταρχικά στοιχεία για να έχεις καλή πορεία. Άρα, το τι παρουσιάζουμε στον αγωνιστικό χώρο και η εμπιστοσύνη μεταξύ προπονητών και ποδοσφαιριστών, είναι αυτό που θα μας βγάλεις τις κατάλληλες συμπεριφορές».

Ο Σάκης Τσιώλης, είπε ακόμα ότι: «Είναι μεγάλη η τιμή και για τους ποδοσφαιριστές να φορούν τη φανέλα του Άρη. Δεν είναι απλά μια υποχρέωση. Είναι κάτι που αφορά τη δουλειά τους να έχουν κανόνες. Αυτό θα τους βοηθήσει να έχουν επιτυχίες. Για να πετύχεις πρέπει να μπουν κανόνες, αν δεν βάλεις κανόνες δεν κάνεις τίποτα, αλλά νομίζω ότι θα πάμε καλά σε αυτό τον τομέα και δε θα έχουμε προβλήματα».

Ενώ τέλος, δήλωσε: «Βλέποντας τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά να έρχονται στο γήπεδο του Άρη, λέω ότι είπα και πρν, ότι πρέπει η φιλοσοφία να εκφράζεται μέσα από το σύλλογο του Άρη. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που διοικούν τον Άρη και δεν ξέρουν τι αντιπροσωπεύει ο Άρης. Εγώ προς το πρόσωπό μου θεωρώ ότι ξέρω τι αντιπροσωπεύω και το ίδιο θα κάνουν και οι ποδοσφαιριστές μέσα από τους κανόνες που σας ανέφερα. Αυτό πιστεύω θα βοηθήσω να εκφραστεί και ο κόσμος από αυτό που θα βλέπει στο γήπεδο από την ομάδα μας».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved