«Ο Ατρόμητος είναι αυτό που θέλω»

«Ο Ατρόμητος είναι αυτό που θέλω»

Την επιθυμία του να παραμείνει για πολλά χρόνια στον πάγκο του Ατρόμητου, εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης.

Ο 41χρονος τεχνικός, μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» και αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του Ατρόμητου, στο σκάνδαλο με τα «στημένα», στην εμπιστοσύνη που δείχνει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, στην ενίσχυση που χρειάζεται η ομάδα του,  στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά και για την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα του Περιστερίου, αν και υπήρξε ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους προς το πρόσωπό του.

-Βλέπουμε τον Ατρόμητο να έχει έναν προγραμματισμό και ένα πλάνο στις μεταγραφές του ω τώρα. Σπάνιο φαινόμενο για ελληνική ομάδα…

«Όλες μου οι ομάδες είναι πάντα έτσι, με εξαίρεση το καλοκαίρι που ήμουν στην ΑΕΚ. Πάντα προετοιμάζω το πλάνο 3-4 μήνες πριν, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα».

-Η στροφή σε νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης ή συνειδητή απόφαση του συλλόγου;

«Δεν είναι θέμα οικονομικής κρίσης. Απλά, ύστερα από δύο χρόνια, οφείλαμε να στραφούμε προς τα εκεί δίνοντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να διεκδικήσουν μια θέση στην ενδεκάδα, πράγμα που δυστυχώς δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα. Θα μπορούσατε να πάμε σε ένα πιο χαμηλό μπάτζετ, με έμπειρους αλλά φθηνούς Έλληνες και ξένους παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, προτιμούμε να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά».

-Τι κρατάτε και τι πετάτε από την περσινή χρονιά;

«Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια φιλοσοφία που έχουμε ως ομάδα, καθώς, από ό, τι βλέπω, αρέσει σε πολύ κόσμο. Από κει και πέρα, θα πρέπει να γίνουμε πιο ρεαλιστές στο παιχνίδι μας, πιο σκληροί και πιο πονηροί, θα έλεγα. Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας φέτος και παράλληλα να κρατήσουμε, παρά τις μεταγραφές, την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια. Επίσης, στο επιθετικό κομμάτι πρέπει να γίνουμε πιο παραγωγικοί, αφού φτάναμε στην περιοχή εύκολα, αλλά δυσκολευόμασταν στο γκολ. Είναι ένα κομμάτι που δεν είναι θέμα προπόνησης, αλλά θέμα ικανότητας. Μέσα στην περιοχή, ο παίκτης είναι που θα σουτάρει, όχι εγώ. Εγώ θα πρέπει να κάνω την σωστή επιλογή επιθετικού».

-Σε ποιες θέσεις χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια η ομάδα;

«Πάμε σίγουρα για ακόμη τέσσερις μεταγραφές. Έναν επιθετικό, έναν κεντρικό χαφ, έναν στόπερ και ένα πλάγιο μεσοεπιθετικό, μια και απομείναμε με τρεις. Ευελπιστώ να έχω έναν-δύο καινούργιους πριν φύγουμε για το Καρπενήσι».

-Ρεαλιστικά μιλώντας, ποιους παίκτες θα θέλατε να αποκτήσετε από το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Αυτοί που θα ήθελα να έχω στην ομάδα μου μάλλον δεν είναι και πολύ ρεαλιστικοί στόχοι για τον Ατρόμητο. Ασφαλώς Μιραλάς και Βιεϊρίνια θα ήταν καλές μεταγραφές (γέλια)».

-Η ομάδα έφτασε στον τελικό Κυπέλλου, αλλά μάλλον αμέλησε το πρωτάθλημα. Τίθεται τέτοιο δίλλημα φέτος;

«Πολλές φορές, όταν επιλέγεις κάτι που μπορεί να σε φτάσει ψηλά, αλλά έχεις περισσότερα παιχνίδια, τότε χάνεις την δυνατότητα να είσαι και στα δύο εξίσου καλός. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα πολύ καλά. Όταν όμως μπήκαν τα παιχνίδια του Κυπέλλου ενδιάμεσα, τότε κάναμε επτά αγώνες χωρίς νίκη. Πιστεύω ότι τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, είναι δύο επιτυχημένες χρονιές. Την μία φτάσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας σε τελικό Κυπέλλου, ασχέτως αν δεν μας άφησαν να το διεκδικήσουμε και την άλλη τερματίσαμε έβδομοι, που είναι επίσης η καλύτερη θέση στην ιστορία του Ατρομήτου. Αν μη τι άλλο, ήταν δύο χρονιές που πήραμε πράγματα».

-Μετανιώσατε μετά τον τελικό του Κυπέλλου που χαρακτηρίσατε το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως το χαρακτηρίσατε;

«Ίσως και να το μετάνιωσα, ναι, γιατί τουλάχιστον στους οίκους ανοχής υπάρχει και μια υποτυπώδης οργάνωση, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από ό, τι φαίνεται, όχι».

-Ποια είναι η άποψή σας για όσα ακούγονται τελευταία με τα στημένα παιχνίδια;

«Όλο αυτό που έχει ξεσπάσει πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε καλό για το ποδόσφαιρο. Μόνο και μόνο που επικρατεί πλέον ο φόβος, μετά τα όσα έχουν γίνει, θα μειωθούν όσα γίνονταν. Αν τώρα προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία για ανθρώπους και ομάδες, ώστε κάποιοι να μπουν στη φυλακή ή κάποιες ομάδες να υποβιβαστούν, τότε και πάλι αυτό είναι το καλό, αφού θα καθαρίσει ο χώρος. Είμαι αισιόδοξος ότι η υπόθεση θα προχωρήσει, είναι η μεγάλη μας ευκαιρία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

-Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα θερμό για εσάς, με το ενδεχόμενο φυγής σας να ακούγεται έντονα τον Μάιο. Τι έγινε εκείνη την περίοδο και τι ήταν αυτό που σας κράτησε στον Ατρόμητο;

«Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες για το τι έγινε φέτος το καλοκαίρι με άλλες ομάδες. Είναι όμως πολύ σημαντικό για μένα, να συνεχίσω αυτά τα δύο χρόνια που ξεκίνησα στον σύλλογο, καθώς πιστεύω ότι ένας ακόμη χρόνος εδώ με καλή συνεργασία όπως μέχρι τώρα και κοιτώντας όλα τα προβλήματα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ατρόμητος είναι αυτό που θέλω και μου προσφέρει την ηρεμία που θέλω. Θα ήθελα όμως να πω και κάτι άλλο. Το ποδόσφαιρο για μένα και τους συνεργάτες μου δεν είναι μόνο επάγγελμα. Υπάρχει και έντονο  το συναίσθημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, ανεξαιρέτως τους παίκτες που συνεργάστηκα αυτά τα δύο χρόνια και που δυστυχώς φέτος δεν θα είναι μαζί μας στην προετοιμασία. Είναι πολύ σημαντικές για μένα οι διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσω με τους παίκτες μου».



Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved