«Παγωμάρα» στην πρόταση Μαρινάκη

«Παγωμάρα» στην πρόταση Μαρινάκη

Η πρόταση - βόμβα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο χθεσινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, όπου πρότεινε τη… διάλυση της Λίγκας και το πρωτάθλημα να ξαναπάει στα «χέρια» της ΕΠΟ από τη σεζόν 2012-13 έφερε αρχικά… παγωμάρα στην αίθουσα συνεδριάσεων.

«Πως θα γίνει αυτό…», «μα τι πράματα είναι αυτά…», «αυτά δεν γίνονται…», ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου. Σίγουρα πρόκειται για μία πρόταση που δύσκολα θα πραγματοποιηθεί, όμως το χρονικό σημείο που έγινε δεν είναι τυχαίο, μετά και τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή, για την διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ.

«Ο συνεταιρισμός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο για τη διαχείριση των τηλεοπτικών και χορηγικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ και για την εκπροσώπηση των ομάδων στην ΕΠΟ. Η τακτική Γενική Συνέλευση που θα συμμετέχουμε όλοι,  θα γίνεται 4 φορές το χρόνο. Το ΔΣ θα εκλέγεται από τις 16 ομάδες και θα είναι 5μελές με τριετή θητεία. Όλες οι άλλες δραστηριότητες (πρόγραμμα, παρατηρητές, πειθαρχικό, συμβόλαια, γραφείο τύπου, διεθνείς σχέσεις) θα μπορούσαν να πάνε στην ΕΠΟ και να λειτουργούν σαν μία υπηρεσία», ήταν η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Να τονίσουμε ότι το 2012 είναι προγραμματισμένες εκλογές στην ΕΠΟ, προκειμένου να αλλάξει το ΔΣ που είναι εκλεγμένο με τον Βασίλη Γκαγκάτση!

Νωρίτερα ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είχε πει με νόημα: «Για λόγους ηθικής τάξης, ρωτάω αν οποιοσδήποτε θέλει να παραιτηθώ και συμφωνεί με τις επιστολές της ΑΕΚ (απουσίασε όπως και ο ΠΑΟΚ) και του Παναθηναϊκού», όμως κανένας δεν πήρε το λόγο, ακόμα και ο παρόντας Δημήτρης Γόντικας (προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού), αλλά και οι εκπρόσωποι του Αρη (Κόντης, Αθανασιάδης) που είχαν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν αν δεν φύγει ο Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, πάντως, επανέλαβε ότι «…όλοι οι πρόεδροι παραμένουν για ένα χρόνο. Εχω δεσμευτεί από την αρχή ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα, θα επικυρωθεί η βαθμολογία και θα εξασφαλίσω ότι θα υπάρχουν ομαλές συνθήκες για διαδοχή μου».

Να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου και η κλήρωση θα γίνει το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου» , ενώ αναφερόμενος στο θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας, είπε:«Δεν υπήρχε θέμα επικύρωσης, αφού υπάρχουν θέματα με τον Ηρακλή. Συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι στις 11 Ιουλίου θα συνεδριάσουμε ξανά και θα πάρουμε αποφάσεις».

Οσο για το σκάνδαλο διαφθοράς στο ποδόσφαιρο τόνισε: «Μου αρέσει να λέω αλήθειες. Δεν είχα κανένα συμφέρον, δεν είχα καμία ανάγκη, δεν είχα κανένα λόγο να κάνω και δεν έκανα τίποτα από όσα φέρομαι να κατηγορούμαι. Δίνω τη συγκατάθεσή μου για το άνοιγμα των κλήσεων του κινητού μου, του σταθερού των γραφείων μου και του σπιτιού μου από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και σήμερα».

Νέα τροπή για τα πλέι οφ

Το… πολυβασανισμένο θέμα του ΟΦΗ και της διεξαγωγής των πλέι οφ στη Football League πήρε νέα τροπή. Η Λίγκα πέταξε το… μπαλάκι στην ΕΠΟ προκειμένου να λάβει την οριστική απόφαση την προσεχή Παρασκευή που έχει διοικητικό συμβούλιο.

«Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αποφάνθηκε ότι διατηρεί σε ισχύ την προηγούμενη απόφασή της επί των κριτηρίων αδειοδότησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Σούπερ Λίγκα διευκρινίζει ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει επί του θέματος», είναι η επίσημη απόφαση του συνεταιρισμού.

«Ο Ηρακλής έπεσε γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια και θα ανεβάσουμε ομάδες που δεν τα πληρούν…», έλεγαν ορισμένα μέλη του ΔΣ, που είναι σαφές ότι δεν επιθυμούν τον προβιβασμό ομάδων που δεν πληρούν τα κριτήρια, όπως είναι ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα. Όμως από την άλλη δεν πήρανε απόφαση και έριξαν το… μπαλάκι στην ΕΠΟ, κάτι που… απευχόταν η διοίκηση της.

Πάντως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από την πλευρά του, πρότεινε να επανεξεταστεί ο φάκελος του ΟΦΗ από τη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων, με άλλη όμως σύνθεση αφού οι Ηρακλειώτες έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για τη νομιμότητά της, κάτι που, πάντως, ήδη έχει απορριφθεί από την ΕΠΟ, αν και για τίποτα δεν πρέπει να είσαι σίγουρος…



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved