«Να βρεθούν νέες πηγές εσόδων»

«Να βρεθούν νέες πηγές εσόδων»

Την πρώτη του συνέντευξη ως νέος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ έδωσε στο Οnsports ο Θανάσης Μιχαήλ που με τον συνδυασμό της Original κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του, καταλαμβάνοντας τη θέση που απερχόμενου Δημήτρη Χατζηχρήστου.

Ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε στο μεγάλο όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων, το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, τους άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί από σήμερα, αυτός και το επιτελείο του, καθώς και τις σκέψεις που υπάρχουν προκειμένου να βρεθούν νέοι οικονομικοί πόροι στην Ερασιτεχνική.

-Τι σημαίνει η εκλογή σου και κατʼ επέκταση η εκλογή της Original, με θριαμβευτικό μάλιστα τρόπο;

«Είναι εξαιρετικά ευχάριστο για μένα που ο συνδυασμός της Original επικράτησε και με μεγάλη διαφορά από τους άλλους δυο. Ποιο πολύ ευχαριστήθηκα όμως γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ κατάλαβε το έργο μας και ότι η προσφορά μας γίνεται με ανιδιοτέλεια και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Το μόνο που έχει σημασία για εμάς είναι το καλό της ΑΕΚ και τίποτα άλλο. Το μόνο που με στεναχώρησε ήταν η μικρή προσέλευση του κόσμου, που θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερος».

-Τι σκέψεις υπάρχουν από τη μεριά σου για το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια;

«Όπως είπα και στη συνέλευση της Κυριακής οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε είναι τρεις: Πρώτα απʼ όλα η οικονομική εξυγίανση της ερασιτεχνικής, έργο που δεν είναι καθόλου απλό εξαιτίας της κακοδιαχείρισης που υπήρξε από μεριάς του κ. Ανατολιωτάκη. Δεύτερον να διατηρήσουμε τα ερασιτεχνικά τμήματα σε ανταγωνιστικό επίπεδο, γεγονός που θέλει μεγάλη προσπάθεια εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Και τρίτον να υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Τα βήματα πρέπει να γίνουν σιγά και σταδιακά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν προσπαθούμε όσο πρέπει. Όμως μπουχτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια να ακούμε για μακέτες και μπουλντόζες και να μην βλέπουμε τίποτα. Είναι ένα έργο που παρουσιάζει πολλές δυσκολίες, όμως σε συνεργασία με την διοίκηση της ΠΑΕ με την οποία υπάρχει πολύ καλή σχέση μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Όποιος από δω και πέρα βάλει εμπόδια χωρίς να υπάρχουν, ή τρικλοποδιές στην προσπάθεια που κάνουμε θα είναι υπόλογος στον κόσμο της ΑΕΚ. Η ενασχόλησή μας από δω και στο εξής θα γίνει πιο ενεργή στο θέμα του γηπέδου και σύντομα θα έχω συνάντηση και με τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας αλλά και τον βουλευτή Γιάννη Βούρο προς αυτή την κατεύθυνση».

-Κάνε μου ένα σχόλιο για τους άλλους δυο συνδυασμούς.

«Οι άλλοι δυο συνδυασμοί προσπάθησαν με ψέματα να κερδίσουν ψήφους, εκμεταλλευμένοι ένα λεπτό ζήτημα για τον κόσμο της ΑΕΚ το θέμα του γηπέδου. Λέγανε ότι θα μπει άμεσα μπουλντόζα για να ξεκινήσουν τα έργα. Τι να μπει να κάνει η μπουλντόζα βόλτες; Δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουμε τον κόσμο πουλώντας του φρούδες ελπίδες. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο θέλανε να μας παρουσιάσουν και εμείς από τη μεριά μας δε θέλουμε να υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε».

-Που πρέπει να πέσει τώρα το βάρος της Ερασιτεχνικής;

«Για μένα πρέπει να πέσει σε οργανωτικό επίπεδο, να βρεθούν νέες πηγές εσόδων. Στόχος μας να βρεθεί μια νέα κινητήριος δύναμη που θα δώσει οικονομική ανάσα στην ερασιτεχνική. Γιʼ αυτό το λόγο σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε εμπορικό τμήμα που θα εκμεταλλευτεί το σήμα της ομάδας, ή θα διεξάγει λαχειοφόρους αγορές. Είναι στις σκέψεις μας σε βάθος χρόνου να δώσουμε στα μέλη μας κάποιες ανταποδοτικές παροχές, ώστε να δώσουμε κίνητρο και στους υπολοίπους φιλάθλους μας να γραφτούνε και ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά. Αυτό θα μπορεί να γίνει δίνοντας τους εκπτώσεις σε επιλεγμένα καταστήματα και με κάποιες εκδηλώσεις που θα γίνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το σημαντικότερο για μένα όμως είναι πως θα μπορούν να έχουν λόγο στα όσα συμβαίνουν και να συμβάλλουν και αυτοί με όποιον τρόπο μπορούνε στις εξελίξεις. Όπως έκανα και εγώ τέσσερα χρόνια πριν, όπου με τη συμπεριφορά και την αφοσίωση μου κέρδισα σήμερα την προεδρεία της ερασιτεχνικής».

-Σε περίπτωση που ο Γιάννης Φιλίππου κηρύξει πτώχευση, είστε έτοιμοι να αναλάβετε και την ΚΑΕ;

Αν δεν προκύψει τέτοιο ζήτημα δεν μπορώ να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό. Είναι πολύ υποθετικό ένα τέτοιο σενάριο. Όμως έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως δεν βάζουμε κάτω από το χαλί τα προβλήματα, αλλά αντιθέτως προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά. Αυτό θα κάνουμε και σε μια τέτοια περίπτωση».

-Πως ακούς όλη αυτή την ιστορία με τα στημένα; Πως αισθάνεσαι που το όνομα της ΑΕΚ δεν εμπλέκεται πουθενά σε αυτές τις βρώμικες ιστορίες;

«Το γεγονός ότι δεν εμπλέκεται πουθενά το όνομα της ΑΕΚ είναι μια ηθική επιβράβευση για όλους εμάς που αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον σύλλογο. Και σε αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στις διοικήσεις των τελευταίων ετών, παρόλο που με πολλές από αυτές είχαμε έρθει σε σύγκρουση κατά το παρελθόν. Από κει και πέρα, σίγουρα δεν είναι ευχάριστα τα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα όλο αυτόν τον καιρό. Λίγο πολύ όλοι υποψιαζόμασταν τι συνέβαινε όμως πλέον υπάρχουν και αποδείξεις».

Γιώργος Στολιδάκης



Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved