«Μια γροθιά για να σωθούμε»

«Μια γροθιά για να σωθούμε»

Την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λίγκα έθεσε ως στόχο ο Παύλος Δερμιτζάκης κατά την παρουσίασή του, λέγοντας πως έχει καταστρώσει πρόγραμμα για να το πετύχει.

Ο Γιώργος Μποροβήλος παρουσίασε τον Καβαλιώτη τεχνικό, ενώ παρόντες στην αίθουσα Τύπου ήταν και αρκετοί οπαδοί της ομάδας που άκουσαν με ενδιαφέρον τα όσα είπε ο Δερμιτζάκης.

Ο νέος τεχνικός των Αρκάδων τόνισε αρχικά: «Θέλω να ευχαριστήσω εσάς που ήρθατε εδώ. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την τιμή που μου κάνει να έρθω σε ένα σωματείο που κοσμεί τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας, σε μια φιλόξενη πόλη. Αντικαθιστώ έναν πολύ καλό προπονητή και τίμιο άνθρωπο αλλά και έναν φίλο. Νομίζω ότι ο κ. Βλάχος και το επιτελείο του προσπάθησαν να κάνουν έργο. Η ομάδα είναι σε ένα καλό επίπεδο. όχι, όμως βαθμολογικά. Το αποτέλεσμα κρίνει τα πάντα. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Το γνωρίζουμε όλοι όσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά. Η ομάδα είναι σε δύσκολη θέση, όπως και πολλές ομάδες. Έχουμε ένα πρόγραμμα για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε βαθμολογικά και να εκπληρώσουμε το στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αρκεί να είμαστε μια γροθιά».

Αναφερόμενος στο ματς με τον Ατρόμητο, σημείωσε: «Έχουμε δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο. Έχουμε δύσκολα ματς εκτός έδρας. Θα προσπαθήσουμε για το απόλυτο στην έδρα μας αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Γι' αυτό θέλουμε και βαθμούς εκτός έδρας».

Μιλώντας για τις μεταγραφές, ο Δερμιτζάκης επισήμανε: «Κοιτάμε τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Ήδη πήραμε τον Μαρσέλο τον οποίο γνωρίζω από τον Πανθρακικό. Μπορεί να οργανώσει αλλά και να καταστρέψει. Είναι ένα μοντέρνο αμυντικό χαφ. Μιλάμε και με πολλούς επιθετικούς αλλά είναι δύσκολο τον Ιανουάριο να βρεις τον παίκτη που θέλεις».

Για τη σχέση που θέλει να έχει με τους δημοσιογράφους, υπογράμμισε:«Η επαρχία είναι πιο ζεστή κατάσταση από τις μεγάλες πόλεις. Ο προπονητής είναι κομμάτι της κοινωνίας και όχι κάτι απρόσωπο. Γι' αυτό θα συζητάμε κάθε εβδομάδα για την ομάδα μας σε συνέντευξη Τύπου».

Σε αναφορά του για το μεγάλο ρόστερ του Αστέρα Τρίπολης, είπε: «Έχουμε ένα ρόστερ 35 παικτών. Αυτό είναι πρόβλημα μεγάλο. Για να δουλέψεις με 35 παίκτες πρέπει να τα έχεις καλά με όλους αλλά δεν θα μπορείς να δουλέψεις με τον κορμό της ομάδας. Έχω ήδη κάνει εισήγηση προς τη διοίκηση για να έχουμε ένα λογικό κορμό παικτών και να αξιοποιήσουμε όλους τους παίκτες».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αστέρας: «Δεν έχουμε το γκολ. Αυτό είναι πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε και με τη μεταγραφή ενός επιθετικού. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να χτίσουμε κάτι. Ήμουν προπονητής σε ομάδες μέχρι και για 5 χρόνια. Τώρα προέχει η παραμονή και όχι το χτίσιμο. Μακάρι να είχαμε την άνεση με συγκεκριμένους στόχους και πλάνο για να δημιουργούσαμε την ομάδα του μέλλοντος».

Δεν θα μπορούσε να μην ρωτηθεί για το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, όπου σημείωσε: «Πήγα σε ένα μεγάλο σωματείο και είχα έναν τρόπο επικοινωνίας συγκεκριμένο. Δε θα αλλάξω. Ούτε θα γίνω κάτι που πρέπει να μου επιβάλλουν κάποιοι άλλοι. Αυτό μέχρι τώρα με έχει βοηθήσει στην καριέρα μου. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Μιλάμε για άκρως επαγγελματισμό. Εκεί ίσως να μην μπόρεσα να κάνω αυτό που ήθελε το σωματείο. Δεν μπορεί, όμως, σε ένα ματς να υπάρχουν 5.000-6.000 φίλαθλοι και να φωνάζουν το όνομα σου και μετά να υπάρχει πρόβλημα. Το συμπέρασμα είναι ότι το αποτέλεσμα είναι το μόνο που μετράει. Έχω ένα συγκεκριμένο στιλ. Αυτό έχω και με αυτό θα πορευτώ».



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved