Μπαζίνσκι: «Δεν ξεχνώ τον τελικό»

Μπαζίνσκι: «Δεν ξεχνώ τον τελικό»

Εχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ και ο Μάρτσιν Μπαζίνσκι δεν έχει χωνέψει ακόμα τα όσα έγιναν σε αυτό το παιχνίδι, όπως ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του.

Ο τέως πια αμυντικός των Περιστεριωτών παραχώρησε μια μεγάλη και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη  στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza Metropolitan. Αναφέρθηκε εκτενώς στο πέρασμά του από την Ελλάδα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ατρόμητο, ενώ περιέγραψε και τις δυσάρεστες εμπειρίες που βίωσε στον τελικό της 30ής Απρίλη κόντρα στην ΑΕΚ. Αφορμή για τη μεγάλη αυτή συνέντευξη στάθηκε η μεταγραφή του στην Πολόνια Βαρσοβίας.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης

Τελικά επέστρεψες στην Πολωνία…

«Ημουν έτοιμος να υπογράψω νέο συμβόλαιο στον Ατρόμητο, αλλά μιλώντας με τους παράγοντες της Πολόνια, κατάλαβα ότι με ήθελαν πολύ και δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση που μου έκαναν. Κι έτσι επέστρεψα»

Επηρέασαν την απόφασή σου τα όσα έλαβαν χώρα στον τελικό με την ΑΕΚ;

«Αυτό ίσχυσε περισσότερο για τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι. Η συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ήταν μια μεγάλη στιγμή για τον Ατρόμητο, η σημαντικότερη στην ιστορία του. Περιμέναμε πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι και είχαμε μεγάλες προσδοκίες. Οταν όμως το ματς διεξάγεται υπό αυτές τις συνθήκες, τι μπορείς να πεις και να κάνεις;

Αηδίασα πραγματικά. Από το πρώτο λεπτό, οι οπαδοί έμπαιναν στο γήπεδο και τριγυρνούσαν στον περιβάλλοντα χώρο. Νιώθαμε πολύ μεγάλη πίεση. Υπήρξε και μια λάθος απόφαση του διαιτητή. Το πρώτο γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, ήταν οφσάιντ. Καθόρισε ένα ολόκληρο παιχνίδι το οποίο διήρκεσε 80' και όχι 90'. Πριν αρχίσει ο τελικός, μας είχαν πει ότι κάτι ενδεχομένως και να συνέβαινε. Κανείς δεν μας έδινε τύχη, αλλά εγώ δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Το ξεπέρασες αυτό το παιχνίδι;

«Όχι, δεν χώνεψα ποτέ ότι χάσαμε τον τελικό. Ρωτούσα συνεχώς αν όλα αυτά που συνέβησαν μας έδιναν το δικαίωμα να ζητήσουμε επανάληψη του αγώνα. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πώς χάθηκε ο τίτλος, αλλά τώρα βρίσκομαι στην Πολωνία και αυτά ανήκουν στο παρελθόν»

Εγινες καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα;

«Ο Ατρόμητος με βοήθησε πολύ από πολλές απόψεις. Κατ’ αρχάς, στάθηκα τυχερός γιατί  λίγο καιρό μετά τη συμφωνία μας, αλλά πριν μετακομίσω στην Ελλάδα είχα έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό (σ.σ. ρήξη χιαστών). Το κλαμπ, όμως, είχε πολύ καλούς γιατρούς. Ασχολήθηκαν πολύ μαζί μου και τελικά η αποθεραπεία μου ήταν σωστή και γρήγορη.

Κέρδισα επίσης πολύτιμες εμπειρίες ως στόπερ, μια θέση σχετικά καινούρια για μένα καθώς στην Πολωνία αγωνιζόμουν συνήθως ως δεξιός μπακ. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι σίγουρα το χειρότερο στην Ευρώπη. Δεν απαιτεί πολλή φυσική δύναμη, αλλά μετρά πολύ η τεχνική και το ατομικό ταλέντο».

Πώς και δεν επέστρεψες στη Βίσλα Κρακοβίας, πρώην ομάδα σου;

«Υπήρξαν κάποιες επαφές με τη Βίσλα, αλλά δεν κατέληξαν πουθενά παρότι είχαμε φτάσει κοντά σε συμφωνία. Σημαντικό ρόλο για την επιστροφή μου έπαιξε η οικογένεια. Τον πρώτο χρόνο στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ καλά. Τον δεύτερο όμως όχι. Τους τελευταίους οκτώ μήνες ήμουν μόνος μου λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων της συζύγου μου».

Η Πολόνια Βαρσοβίας έχει πολύ λιγότερους οπαδούς από τη Βίσλα. Σε ενοχλεί αυτό;

«Όχι. Και την Ελλάδα κάπως έτσι ήταν η κατάσταση. Ο Ατρόμητος εκπροσωπεί μια πολύ μεγάλη πόλη, αλλά το γήπεδό μας σπάνια γέμιζε. Στον τελικό βέβαια ήρθαν 13.000οπαδοί μας και δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα».

Ηταν κοντά…

Εχει περάσει πια αρκετός καιρός από τότε που ο Πολωνός αμυντικός αποχώρησε από τη χώρα μας, ωστόσο παρουσιάζει ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς συνέβη και τελικά δεν προχώρησε η ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ατρόμητο. Ο Μπαζίνσκι δέχθηκε μια πολύ καλή πρόταση καθώς ο Γιώργος Δώνης τον θεωρούσε σημαντικό για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Ο Μπαζίνσκι ήθελε πολύ να παραμείνει, εντούτοις τον προβλημάτιζε το γεγονός ότι η σύζυγός του δεν μπορούσε να αφήσει την πολύ καλή δουλειά που έχει στην Πολωνία για να μετακομίσει μόνιμα εδώ. Εστω και έτσι όμως, ήταν θετικός και ζήτησε λίγο χρόνο για να διευθετήσει το ζήτημα συζητώντας με την οικογένειά του. Πάνω που θα απαντούσε (μάλλον θετικά) προέκυψε ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που δεν του επέτρεψε να ασχοληθεί με τα της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο Ατρόμητος βέβαια έπρεπε να μάθει εγκαίρως, οπότε έχοντας στα χέρια του και την προσφορά της Πολόνια, ο Μπαζίνσκι προτίμησε τη σιγουριά της πατρίδας του και την ζωή κοντά στη σύζυγο και τα παιδιά του. Εχει πάντως να λέει τα καλύτερα για την ομάδα του Περιστερίου, τους παράγοντες, αλλά και τους οπαδούς της…



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved